The art of happiness is to serve all

Då jag inte gick på fest igår, undrar jag när jag får nästa chans att klämma in mig i min korsett? Fick den fina randiga av T,  då jag gav henne en sadelstol jag aldrig använder, jei! Lite dåligt med fester just nu i mitt liv. Nåååh. Jag hinner.

Den här kvällen spenderar jag med att se på den första första SNL (lite tröttsamt med grabbigheten, hoppas det blir bättre!), Sex & the City och Friends.

You only live once?
False.
You live every day.
You only die once.

06.02.2016 kl. 20:09

You will always live happily if you live with heart

Mmm.. Runeberg... åt nästan två hela tårtor idag, och tänker köpa mera då det ännu finns av dem i butikerna. Nam.

Klippte en söt man på skolan, och var hela tiden fundersam över om det var han eller jag som luktade svett... då han gick kunde jag försäkra mig om att det inte var jag. Huh. Sen sminkade jag P för QX gay galan, där hon var nominerad, och hon gick såklart och vann sin kategori! Jei. :)

Jag skulle joina några vänner på den officiella efterfesten, men då jag kom hem från skolan och inget hände på flera timmar, fastnade jag vid maskinen. Åt köttbullar, betalade räkningar och annat kul, som förstås borde få en in the party mood, men av någon anledning inte funkade... ;)

Nå, har lite jobb imorgon också, så det är väl bara bra att jag inte festar. Sitter istället och dreglar över t.ex. det här härliga smycket. Lyckas vaka länge fast jag inte orkar gå ut. Tänkte hämta mina nya glasögon imorgon innan jag ska på jobb, men får se om jag kommer upp ur sängen i tid...

Always and never are two words you should always remember never to use.

06.02.2016 kl. 00:32

You are unlimited

Snyter mig hela tiden. Vilket pappersslöseri! Men vad gör man. Har klippt mig tre gånger i fingrarna under de senaste dagarna, success, och ätit mera choklad igen ett tag (och Runebergstårtor!), så jag känner mig som en liten, eller medelstor, val.

Oh well, inget är för evigt, varken sår, muskler eller fett! Det har också blivit mycket ljusare, snart är det vår och allt känns lättare och roligare! Luvely.

Lite farsartat just nu, har t.ex. försökt köpa en lampa, som inte verkar lyckas på någon vänster. Fick ett söndrigt exemplar, och de skickade inte en ny från nätbutiken fast jag valt det alternativet på returblanketten och redan betalt. Ingen av Anttilas e-postadresser fungerade och idag då jag ringde fick jag veta att det inte gick att byta, jag måste köpa en ny och få pengarna tillbaka för den gamla. Googlade och lampan är slutsåld. Finns möjligen på Kodin1, men då jag ringde dit gick samtalet av i stället för att kopplas vidare, och sen gick det inte att ringa upp igen, det var upptaget eller ingen svarade.

Mera komiskt än irriterande. Jag får kanske hitta en annan lampa någon annanstans. Eller vafan, det är ju som sagt snart ändå ljust. ;)


 

04.02.2016 kl. 21:17

Life without love is a ship without sails

Freeedaag!! Har varit så mjuk i huvudet idag, men nu ser jag fram emot att sova... so nice. Man kunde bara gå i ide den kalla och mörka tiden på året.

Men å andra sidan har jag helt roligt på skolan, så det skulle ju vara lite bortkastad tid. Ser mig i framtiden, då jag kommer att vara bra på att fixa hår... det händer ju med allting som man börjar öva på. Förr eller senare.

Beställer "hela tiden" "i misstag" kläder på internet. Kanintesluta! ;) Till all lycka är det lätt att skicka tillbaka dem om de inte är bra. But still. Det är ju inte så att jag måste gå naken om jag inte beställer nya kläder...

Imorgon ska jag gå och kolla på reaglasögonbågar med T, skulle vara roligt att ha ett par fina. Söndrade mina gamla, och har inte saknat dem så mycket, men ibland, som då vi var och såg på hårshow med kurskamraterna och satt långt bak i salen, skulle det ha varit trevligt att kunna skärpa blicken lite extra.

Dessutom kommer jag att verka lite som lärare i framtiden, som det nu ser ut, och då behöver man ju ett par glasögon, för att se trovärdig ut. ;)

29.01.2016 kl. 23:50

A lover sees a flower different than a camel does

Visst finns det nya Yogi-visdomar. Det var ett bra tag sen jag såg den här med kamelen. ;)

Vad är det viktigaste i livet? Här är svaret, undersökt och bevisat. :)

Wanting to be someone else is a waste of the person you are.

25.01.2016 kl. 20:32

May the peace of inner self bring us joy

Det känns som om Yogi-te-visdomarna upprepar sig själv väldigt ofta nuförtiden... har samma rubriker gång på gång. ;) Undrar om jag sett dem alla redan?

Så slö jag varit. Blev oproportionerligt trött igår, drack lite vin medan de andra fotade och sen ville jag bara hem och sova. Stod några ggr framför kameran, eftersom jag skulle behöva en bra bild till mina nätsidor, men det blev ingenting av det. Inga artsy ljus funkade, då ljuset kom lite snett från sidan såg mina kinder enorma ut, jag kallade det för love handles i fejset. Väldigt sött. Not.

M tyckte jag såg ut som en tant på bilderna. Men hon var snäll nog att understryka att jag inte ser så ut i verkligheten. ;)

Nååh. Kanske vi tar nya bilder med tantvänlig belysning nåt tag. Glamour-ljus rakt framifrån, or something. Hrm, jag klarar mig fint utan bild! Surt sa räven om rönnbären.

Bilderna av modellen däremot blev jättefina!

I used to hate mistakes. Then I realized they've taught me almost everything I know.

25.01.2016 kl. 00:15

When ego is lost, universality exists

Vadåförfredag? Dricker julte och äter runebergstårta. Så gott!

Sen lite choklad. Hur mycket socker kan man få i sig innan det blir äckligt? Vissa dagar en hel del.

Träffade en kollega för lunch idag på Konnichiwa, kunde ha ätit oändligt mycket edamame och halstrad lax...

Klippte och färgade en bekant kund idag. Roligt jobb jag har. :)

Imorgon ska jag joina några vänner som har köpt ett blixt-set och ska öva sig fotografera. Jag ska sminka en modell, och sen tar vi väl lite bilder av varandra också. Finns en chans att jag får en proffsig profilbild till min sminkblogg. Ira, som fixat mina nätsidor, blir glad. Hoppas jag. :)

Inser att mitt face kommer att se ut som en måne på bilderna som jag proppar i mig. Oh well.

Slötittar på några avsnitt av Friends, som råkar komma på tv. Rachel rättar till Ross som kommer emellan henne och en främmande man med orden: "I'm not yours to save". Kom att tänka på de här utlänningsfientliga finska männen, som ser det som sin rätt att skydda "sina kvinnor" från alla utländska män. Vill mycket hellre höra något i den här stilen. :)

If it's worth doing, it's worth doing well.

22.01.2016 kl. 21:04

A relaxed mind is a creative mind

Hm. Ganska bra har det gått med nya jobbtider. På måndagen degade jag tills jag skulle till skolan, och det är inte bra i längden. Kände mig mosig hela kvällen.

Ryckte upp mig och var mycket effektivare följande dagar; städade, diskade, lagade mat, bytte ut en lampa, strök (?) lite kläder, skaffade grejer jag hade på min to do -lista och på onsdagen spelade jag sähly... Mycket bra.

Nu gäller det bara att få iväg mig och simma i havet och till gymet också så blir det väldigt bra. :)

More people would learn from their mistakes if they weren´t so busy denying they made them.

21.01.2016 kl. 21:43

Be proud of who you are

Yllätyshauska päivä! ;) Hade inget planerat då jag vaknade, drack latte och åt rischoklad då jag fick ett brunchförslag av P, och vi gick och åt pizza.. eftersom det är lite svårt att hitta ett brunchställe på kort varsel utan bokning, om man ska hålla sig inom ett visst område. Då vi ätit, och hon stack iväg på jobb, gick jag hem, och hann bara innanför dörren så ringde T och jag träffade henne för en kopp te på hennes arbetsrum.

Vi lyssnade på fin musik med patos, bl.a. Phantom of the Opera och den här:

Power ballad. Nice. :)

Sedan vandrade jag iväg till Tölö, där jag fick min rygg uppknådad. Kändes väldigt bra då jag vandrade hem i mörkret och beundrade den knivskarpa månen.

Inser också, att eftersom vi kommer att jobba kvällar på skolan, så kan jag gå på sähly om jag vill! Och sova lite längre på morgnarna! Utom då de morgnar vi spelar sähly. Lovely.

If you don’t change your thoughts your life will be like this forever. Is that good news?

17.01.2016 kl. 18:33

Mina verktyg ♡

För att jag älskar mina penslar... :)

Your true evolution is not what you do out there. That's secondary.
Your true evolution is to do with the arising of awareness in you as you go about your life.

15.01.2016 kl. 23:43

"The Egg" by Andy Weir

You were on your way home when you died.

It was a car accident. Nothing particularly remarkable, but fatal nonetheless. You left behind a wife and two children. It was a painless death. The EMTs tried their best to save you, but to no avail. Your body was so utterly shattered you were better off, trust me.

And that’s when you met me.

“What… what happened?” You asked. “Where am I?”

“You died,” I said, matter-of-factly. No point in mincing words.

“There was a… a truck and it was skidding…”

“Yup,” I said.

“I… I died?”

“Yup. But don’t feel bad about it. Everyone dies,” I said.

You looked around. There was nothingness. Just you and me. “What is this place?” You asked. “Is this the afterlife?”

“More or less,” I said.

“Are you god?” You asked.

“Yup,” I replied. “I’m God.”

“My kids… my wife,” you said.

“What about them?”

“Will they be all right?”

“That’s what I like to see,” I said. “You just died and your main concern is for your family. That’s good stuff right there.”

You looked at me with fascination. To you, I didn’t look like God. I just looked like some man. Or possibly a woman. Some vague authority figure, maybe. More of a grammar school teacher than the almighty.

“Don’t worry,” I said. “They’ll be fine. Your kids will remember you as perfect in every way. They didn’t have time to grow contempt for you. Your wife will cry on the outside, but will be secretly relieved. To be fair, your marriage was falling apart. If it’s any consolation, she’ll feel very guilty for feeling relieved.”

“Oh,” you said. “So what happens now? Do I go to heaven or hell or something?”

“Neither,” I said. “You’ll be reincarnated.”

“Ah,” you said. “So the Hindus were right,”

“All religions are right in their own way,” I said. “Walk with me.”

You followed along as we strode through the void. “Where are we going?”

“Nowhere in particular,” I said. “It’s just nice to walk while we talk.”

“So what’s the point, then?” You asked. “When I get reborn, I’ll just be a blank slate, right? A baby. So all my experiences and everything I did in this life won’t matter.”

“Not so!” I said. “You have within you all the knowledge and experiences of all your past lives. You just don’t remember them right now.”

I stopped walking and took you by the shoulders. “Your soul is more magnificent, beautiful, and gigantic than you can possibly imagine. A human mind can only contain a tiny fraction of what you are. It’s like sticking your finger in a glass of water to see if it’s hot or cold. You put a tiny part of yourself into the vessel, and when you bring it back out, you’ve gained all the experiences it had.

“You’ve been in a human for the last 48 years, so you haven’t stretched out yet and felt the rest of your immense consciousness. If we hung out here for long enough, you’d start remembering everything. But there’s no point to doing that between each life.”

“How many times have I been reincarnated, then?”

“Oh lots. Lots and lots. An in to lots of different lives.” I said. “This time around, you’ll be a Chinese peasant girl in 540 AD.”

“Wait, what?” You stammered. “You’re sending me back in time?”

“Well, I guess technically. Time, as you know it, only exists in your universe. Things are different where I come from.”

“Where you come from?” You said.

“Oh sure,” I explained “I come from somewhere. Somewhere else. And there are others like me. I know you’ll want to know what it’s like there, but honestly you wouldn’t understand.”

“Oh,” you said, a little let down. “But wait. If I get reincarnated to other places in time, I could have interacted with myself at some point.”

“Sure. Happens all the time. And with both lives only aware of their own lifespan you don’t even know it’s happening.”

“So what’s the point of it all?”

“Seriously?” I asked. “Seriously? You’re asking me for the meaning of life? Isn’t that a little stereotypical?”

“Well it’s a reasonable question,” you persisted.

I looked you in the eye. “The meaning of life, the reason I made this whole universe, is for you to mature.”

“You mean mankind? You want us to mature?”

“No, just you. I made this whole universe for you. With each new life you grow and mature and become a larger and greater intellect.”

“Just me? What about everyone else?”

“There is no one else,” I said. “In this universe, there’s just you and me.”

You stared blankly at me. “But all the people on earth…”

“All you. Different incarnations of you.”

“Wait. I’m everyone!?”

“Now you’re getting it,” I said, with a congratulatory slap on the back.

“I’m every human being who ever lived?”

“Or who will ever live, yes.”

“I’m Abraham Lincoln?”

“And you’re John Wilkes Booth, too,” I added.

“I’m Hitler?” You said, appalled.

“And you’re the millions he killed.”

“I’m Jesus?”

“And you’re everyone who followed him.”

You fell silent.

“Every time you victimized someone,” I said, “you were victimizing yourself. Every act of kindness you’ve done, you’ve done to yourself. Every happy and sad moment ever experienced by any human was, or will be, experienced by you.”

You thought for a long time.

“Why?” You asked me. “Why do all this?”

“Because someday, you will become like me. Because that’s what you are. You’re one of my kind. You’re my child.”

“Whoa,” you said, incredulous. “You mean I’m a god?”

“No. Not yet. You’re a fetus. You’re still growing. Once you’ve lived every human life throughout all time, you will have grown enough to be born.”

“So the whole universe,” you said, “it’s just…”

“An egg.” I answered. “Now it’s time for you to move on to your next life.”

And I sent you on your way.

14.01.2016 kl. 21:29

Life is a gift. Experience is the beauty.

Hade två vänner idag som kunder, härligt! Fixade den första, och sedan kom nästa och vi gick alla tre på lunch, och så fortsatte jag med följande hår. :)

Shoppade lite med T då vi var färdiga med hennes hår. Hittade i misstag några fina plagg, fast det var henne vi skulle söka kläder åt. Typiskt, men man får ju passa på då man snubblar över något användbart.

Måndagen var alldeles död på skolan, utom den sista timmen då en trevlig svensk man ville ha sitt hår klippt. Då jag skulle ta betalt, hade vi en mystisk utbyte... jag sade "aderton euro", han sade "va?", jag upprepade, han sade "va?" och till slut gick det upp ett ljus för honom; "arton euro!?". "Ja" sade jag. Skrapade mig i huvudet en stund då han gått. Tydligen talade en av oss inte svenska, eller åtminstone inte samma svenska. ;)

Trivs på skolan. Fast det är tidiga morgnar, och ibland helt tyst, ibland jätte-bråttom, blir det omväxlande, plus intressant och roligt att lära sig nya saker varje dag!

Wanting to be someone else is a waste of the person you are.

12.01.2016 kl. 20:42

Empty yourself and let the universe fill you

Tänkte att det räcker om jag ser på bilder av Lux Helsinki -evenemanget på instagram, men till all lycka tog vi ett varv med några vänner igår. För det är en helt annan sak att se det live. :)

Fina installationer och ljusupplevelser i mörkret, och det vimlade av folk kring konstverken. Oj, om det alltid kunde vara så här livligt på vintrarna i staden, med folk som inte har bråttom, utan går omkring och njuter av sin stad!

Speciellt den här megamap var amazing! Jag glömde bort kylan och stod bara och tog in alla mäktiga bild- och ljudintryck som ett barn. Om det inte varit så mycket folk omkring skulle jag säkert stått med munnen öppen. ;)

We can complain because rose bushes have thorns,
or rejoice because thorn bushes have roses.

10.01.2016 kl. 18:58

Men inga män

A real woman can do it all by herself - but a real man won't let her.

07.01.2016 kl. 21:23

Act. Don't react.

Brunch idag. Trevligt att träffa folk. A, A, och sen då A, som analyserade det politiska läget i Finland och USA. ;) Han är genialisk, så det var intressant, och skönt då jag ännu är lite ofrisk, att mest sitta och lyssna, kasta in några ord då och då.

Han hade också hämtat med sig en fortune cookie från Berlin, som han talat ett halvt år om att jag skulle få. Han hade tänkt på mig den dagen och fått en stark känsla av att det skulle till mig. Alla tittade nyfiket på då jag öppnade det, och läste högt texten:

There is no wiser abbot than the one that has been a monk.

Jag tyckte om det. Det finns nog en mening med vad jag håller på med just nu, om jag ska sikta på att bli en "abbot" en vacker dag. Inte bokstavligen.

Nu ska jag se på Det går att operera som vi filmade för ett år sen, give or take. Det fina med att jobba med media är att man alltid kan återkomma till gamla projekt och minnas hur de var att arbeta med dem. Lärjungen finns också på Arenan, inspelningarna på ön var en av de finaste somrar jag upplevt!

Om man lyckas urskilja musiken bakom musikvideon så är den här ganska catchy. :)

03.01.2016 kl. 18:25

Live light, travel light, spread the light, be the light

Sjukdag, men inte alls en tokig sådan. Läste en intressant bok, som fick mig att tänka på larger-than-life-saker, skrev i min vad-vill-jag-här-i-livet-självförbättringsbok, såg några bra filmer på Arenan.. blev inspirerad av Marilyn Hotchkiss Ballroom Dancing & Charm School att anmäla mig till någon kurs.. och hittade bl.a. en kurs om filosofi/Sokrates dialog som lät intressant. Så nu ska jag på den.

Såg också någon film som skulle innehålla humor, men som jag själv inte uppfattade alls. Humorn, alltså. Och till slut en intressant sci-fi-kärlekshistoria, Code 46. Av någon anledning diggar jag såna, mycket.

Fick äntligen till det att ta ut ett lysrör som blinkat i köket, och städa lite. Har förstås också surfat på nätet också och undersökt en massa grejer. Ska läsa mera om det som tydligen är min typ, ENTP, då jag orkar. Kan vara nyttigt.

And now we welcome the new year, full of things that have never been.

02.01.2016 kl. 22:06

An attitude of gratitude brings opportunities

Åt just en stor, härlig bit pizza, som min vän gjort med sina egna små händer, packat in i folie och gett med mig hem efter vår nyårsfest. Känner mig älskad. :)

Samtidigt kommer det The Big Bang Theory -maraton på tv och jag dricker yogi-te och äter choklad med en varm havredyna på axlarna. Året börjar trevligt, fast jag är flunssig.

Har haft fullt upp på skolan de senaste dagarna, och sovit för lite, så höstens/vinterns tema fortsätter med snuva och stel nacke. Oh well, jag har tre dagar ledigt nu, I don't even care.

I håller på att fixa mina sminknätsidor, de blir jätte-fina, är så ivrig på att få ut dem så alla kan se dem! Beundrar hennes talang och noggrannhet då hon fixar bland datakoden. Då hon här en idé är det med största sannolikhet en mycket bra sådan.

Hur har jag lärt känna så fenomenala, skickliga människor? :) Funderade på det också igår på vår nyårsfest hos P, då vi satt och pratade, och jag lyssnade på deras fina tankar. Sedan gick de till en bar, och jag gick hem för att skypa med I och sen krypa ner i sängen så fort 2016 anlänt.

Celebrate endings – for they precede new beginnings.

01.01.2016 kl. 11:26

Mental happiness is total relaxation

Hade bokmärkt den här dagen för att städa och ordna årets firmakvitton för min nya bokförare.

Har inte hunnit så långt.

Var ut ett varv och förde en påse med gamla kläder till Uffens låda, och flytta på några grejer, men annars har mina framsteg varit väldigt anspråkslösa. Kanske jag plötsligt får en boost av effektivitet. Den som väntar på något gott...

Anytime now.

Det är alltid intressant att se hur i sista minuten sista minuten är.

People inspire you or they drain you. Pick them wisely.

27.12.2015 kl. 18:53

The purpose of life is to enjoy every moment

Ira håller på att klä om mina jobbnätsidor.. de kommer att bli så fina och fräscha! Härligt.

Julafton var också fin, vi hade bokat bord på Salve, och vi var väl så gott som de enda finska gästerna, en del utländska grupper satt vid de andra borden, men det var konstigt rymligt, med tanke på att alla restauranger inne i centrum var fullbokade. Mycket folk som inte vill sitta hemma under granen, tydligen. Vi hade en fin kväll, talade om allt från sorg till anustappar.

Be old enough to appreciate your freedom & young enough to enjoy it.

25.12.2015 kl. 16:17

Patience pays

Julklappar åt sig själv, det bästa man kan unna sig? ;) Började morgonen med att beställa underkläder, bl.a. de här härligheterna:

Love! Så glad man kan bli av fina underkläder. Om de dessutom sticker lite lämpligt fram under kläderna, kan också andra njuta av dem. ;)

Öppnade också en present jag fått av en vän, och hittade en fin påse för make-up med texten Tools to make me reach my full potential!! - härligt, blev jätte-glad för den också. :)

A smile is the light in the window of your face that tells people you are at home.

24.12.2015 kl. 11:35

Let things come to you

Kroppen är så klok. ♡ Donerade blod en kväll efter skolan, och då jag gick till butiken kände jag en stark dragning till leverlåda, som jag inte ätit på evigheter. Kroppen kände genast att det var dags att tanka lite järn. Den känner förstås också att det behövs en massa socker nu då det är mörkt ute, och vad gör man? Man måste ju lyssna på dess visdom...

Skaffade också aloe vera -saft för att lite balansera obalansen i min kost, och det är förvånansvärt gott! Är förstås törstig som ett litet djur efter att jag vandrade runt på stan, och så har de sluga jäklarna äddat lite socker till drycken också. Men i alla fall. Hälsosammare än ..öl?

Imorgon ska vi fira med ett litet gäng fina människor, gå ut och äta och strunta i den traditionella julen. Men vi ska utbyta små överraskningspresenter med varandra i alla fall. Totala vildar behöver man ju inte bli. :)

You can ask "why?" all you want, but it doesn't mean
a damn thing if you aren't listening to the answer.

23.12.2015 kl. 17:31

Be proud of who you are

Fem lediga dagar!! Ska inte vakna tidigt dessa morgnar. Aah. Har kännts så här alltför länge:


 

Fulfill me, make me happy, make me feel safe, tell me who I am.

The world cannot give you those things, and when you no longer
have such expectations, all self created suffering comes to an end.

22.12.2015 kl. 20:35

Helsingfors ☆

21.12.2015 kl. 22:21

Soul is the highest self

Fick plötsligt inspiration att slå in lite julklappar. Excellent. Öppnade också 14 luckor i två olika kalendrar. Har äntligen anlänt till december, tydligen. Kommer inte att hinna fixa julkort... och tänker helt nonchalant skippa dem. Kanske jag skickar åt någon enstaka lämplig mottagare. Det är tanken som räknas? Ska tänka lite på saken. ;)

What great thing would you attempt if you knew you could not fail?

14.12.2015 kl. 19:54

Patience pays

Tävlingarna är över! Jag överlevde!!

Vi körde på morgonen till Tammerfors, och jag kom precis hem. Kommer att känna av det här i morgon, big time. På hemvägen kände jag en huvudvärk komma krypandes längsmed mina spända ryggmuskler, och rösten var hes efter att ha skrikit. Men härligt var det, och förvånansvärt smärtfritt gick dagen. Ingen skadade sig, och det var roligt att spela. Vi gjorde så snabba byten, att man inte hann ta död på sig innan det var dags att ta en liten paus. :)

Benmusklerna, armarna och resten av kroppen kommer ändå garanterat att ha något att säga till om imorgon. Men jag ska sova som Törnrosa, så kanske det inte är så farligt... (famous last words;)

Det är lite skönt att lida också efter att ha gjort något sportigt. Det var ett tag sen.

Better days are coming. They are called Friday and Saturday.

11.12.2015 kl. 20:18

Love knows no barriers

Börjar bli mer nervös inför fredagen. Vet att det kommer att vara roligt... men shit, vad nervöst att spela inför publik, då jag inte spelat på evigheter. Med min nuvarande kondition. Oh well. I'll live. Hoppas jag.

Älskar den här musikvideon! Den är så beskrivande... ;)

Do it with passion or not at all.

09.12.2015 kl. 20:47

Man is a star on the stage of the universe

Trevlig jobbdag igår, att sminka går som en dans! Sedan klipper jag hår med betydligt större osäkerhet. Men bättre går det, hela tiden. :)

Vi tog några glas skumpa efter fixandet, och jestas vad slö jag blev. Sedan släpade jag hem sminkväskorna genom vinande vind och regn. Såg ut som en dränkt katt då jag kom hem, och sen vände jag direkt och gick till P för att se på handskakningsshowen. Orkade inte riktigt följa med, var så hungrig, men vi beställde pizza.

Kände mig helt vimmelkantig och proppmätt då jag kom hem, och drömde konstiga mardrömmar. Man ska inte gå och lägga sig med magen full av mat. ;)

Esteet eivät voi pysäyttää sinua. Ongelmat eivät voi pysäyttää sinua.
Muut ihmiset eivät voi pysäyttää sinua. Vain sinä voit pysäyttää sinut.

07.12.2015 kl. 17:23

Develop the power of listening

Sängen är min bästa vän, och mitt favoritställe just nu! Spenderade halva dagen i den, och nu längtar jag tillbaka... :)

Hann i alla fall hälsa på T på hennes arbetsrum, där hon sålde underkläder och sånt hela dagen. Träffade en del bekanta, medan jag hängde där i hundrade år, och bl.a. provade en korsett för första gången i mitt liv!

Känns bra! Man känner sig rakryggad och midjan blir ju alldeles fantastisk... Men tydligen är midjan inte det första man ser på den här bilden?! ;) Fick några kommentarer på facebook.

Imorgon är det självständighetsdag, och sminkningar för diverse slottsgäster. Men före det ska jag sova, länge och väl.

Never give up on a dream because it takes time to accomplish it. The time will pass anyway.

05.12.2015 kl. 20:26

May the peace of inner self bring us joy

Jestas! Det var full fräs idag. Började dagen med en bekant kund - min första kund som redan kommer för andra gången!! Betyder ju att jag gjort något rätt. Happy happy joy joy. =)

Sedan hann jag bara iväg till butiken för att köpa lite mat, då telefonen ringde, att jag hade en kund som väntade. Fredag, de har haft fullt upp på gamla sidan och flyttade över kunder till oss under dagen...

Åt några munsbitar, och gick sedan för att färga en söt äldre dams hår. Och medan jag tog betalt av henne så jag hur det dök upp en till bokning genast efter. Så jag fixade en festfrisyr åt en tredje kund. Den dagen gick ju som smort. Bråttom, men åtminstone var det inte tråkigt.

Sedan gick vi på en drink med några skolkamrater. Skön fredagsrutin! Plus träffade en vän, åt sallad och blev stressad igen då hon gick lös på min Tinder. Hon är själv lesbisk, det är lite absurt då hon klickar en massa matchar åt mig, medan hon samtidigt skakar på huvudet och säger att hon inte kan förstå hur jag kan tända på män! ;) Inte alla män förstås...

If it is important to you, you will find a way. If not, you'll find an excuse.

04.12.2015 kl. 21:24

Life is a gift. Experience is the beauty.

Är lite flunssig igen, snyter mig nonstop på kvällarna. Intressant höst det här. :/

Köpte en ny kalender - älskar den stund då man får ta sin gamla kalender ur använding, och flytta över till en ny, fräsch och tom uppföljare. En hel bok full av nya möjligheter och upplevelser! Så blir man ett år äldre igen, å andra sidan. ;)

Ikväll ska jag gå i tid och sova... det är det bästa som finns just nu! Vet inte hur jag ska överleva, har lovat vara med på en sählyturnering nästa veckas fredag. Kommer ju att dö med den kondition jag har just nu... Men om jag inte dör så blir jag kanske starkare, heter det inte så?

Once in a while, someone comes into your life and changes everything.
Raises your standards, makes you laugh, and makes you feel at home.
And even though you're not together, you feel like you never want to let them go.

02.12.2015 kl. 18:52

A relaxed mind is a creative mind

Idag öppnade vi officiellt dörrarna, vi är open for business! Spännande. Alla bekanta och obekanta är välkomna. Man kan boka tid till mig genom att välja vilken service man vill ha på Unikas sidor och sedan "Heidi" på namnlistan.

Hade till all lycka några bekanta kunder idag, så jag råkade inte ut för några skrämmande främlingar genast. ;)

Sov lite dåligt förra natten, hur har jag blivit en sån spännare? Sedan var det fullt upp hela dagen, så jag åt för första gången efter 16 då jag kom från skolan. Hm. Men roligt är det att pyssla med hår, man lär sig stuff varje dag!

If you are reading this,
you have survived your
entire life up until this point.
You have survived traumas,
heartbreak, devastation,
the different phases of life
and here you are. You go,
motherfucker, you are awesome.

30.11.2015 kl. 21:17

If you give yourself a chance, your self will give you all the chances

Det här blev jag glad av att lyssna på! Det är okej att vilja göra många saker, vara lite rastlös, nyfiken och inte vilja välja en enda grej som man jobbar med resten av livet. :)

You have to be odd to be number one.

29.11.2015 kl. 20:18

Be proud of who you are

Så skönt att komma hem... fick sticka iväg på jobb i full fart på morgonen, då det blivit ett tidtabellmissförstånd, jag hade fått en tid, och beställaren trodde jag skulle vara på plats en timme tidigare. Hann inte sminka mig, och fick ta kaffet med mig i taxin.

Nå, ingen katastrof, det är ju sällan fråga om liv och död i mitt jobb. ;) Det blev en lång dag, då det som skulle vara en par timmars keikka drog ut på tiden, och så fick jag bråttom till nästa ställe, där jag sminkade två lillajulsdamer, medan magen skrek av hunger och huvudet värkte. Till all lycka är jag en strålande skådespelare då det kommer till att vara glad och inspirerad inför kunder. :) Det är trots allt ett ganska roligt yrke jag har!

Nu då jag ätit och tagit en huvudvärkstablett, och choklad, känns allt bra igen.

Igår var jag på standup, fick två fribiljetter av en bekant, och av en impuls frågade jag om sommarduden ville komma med. Det gjorde han, och så hade vi nångslags träff, fast jag vägrade kalla det en dejt... konstig kväll. Jag är lite obeslutsam över vad jag tänker om honom. Oh well. Det blev väl mer plus än minus, sist och slutligen, tror jag.

The bad news is: You cannot make people like, love, understand,
validate, accept or be nice to you. You can't control them either.

The good news is: It doesn't matter.

28.11.2015 kl. 18:26

One of these days means … never

Huh, vilken dag, vecka, liv... :)

Har haft massor att hinna med idag, då vi måste få en del uppgifter färdiga innan veckan tar slut, och jag inte är i skolan i morgon. Leaks-dag, som alltid på torsdagar.

Då jag kom hem kunde jag inte tänka mig något bättre än att äta lite choklad, och se på de sista delarna av Koukussa. En typ som jag inte sett på länge, men som finns med på ett hörn sedan sommaren, har försökt få min uppmärksamhet några gånger, och jag har inte hunnit/orkat träffa honom, och nu lät det en stund som komhitkomhitkomhitkomit i chatten, tills jag måste fråga om jag i misstag skrivit på något annat språk, som han inte förstår, då mitt "nej, jag orkar inte komma" inte gick hem. :/

Inte vet jag.. vad gör man med folk som har många goda sidor, men ibland får en rabiata med sin envishet, själviskhet, vad man nu vill kalla det? Hmm.

Nu ska jag sova, det bästa jag vet just nu!!!

If you don't love yourself, you'll always be chasing people who don't love you either.

25.11.2015 kl. 22:52

Intelligence and intuition are friends

Prov imorgon. Ett viktigt prov, som måste godkännas för att man ska få fortsätta i skolan. No pressure. Om vi inte kan vår färglära, känner till de kemikalier vi använder och hur man använder dem, släpps vi inte loss på kunderna. Vilket förstås är logiskt. Men lite nervös blir man ju, då man inte läst för ett teoriprov på typ 15 år... ;)

Har förstås hunnit med en massa annat, drog mig för att börja, och "hann" se en massa snuttar på youtube först, och sedan skulle jag laga mat, och gå till butiken och köpa karkki så jag orkade studera... Läste nog emellan varven, och sen gick jag ut och åt på Tamarin med några vänner, varav en hade födelsedag nyligen. Där blev jag kanske lite för länge, och nu läser jag igen. Helt tydligt. Eller bloggar. Men snart läser jag.

Life has a funny way of working out just when you start to believe it never will.

22.11.2015 kl. 20:44

Empty yourself and let the universe fill you

Jag behöver inte göra något ikväll! Är nöjd som en solkatt. Hade en keikka, föråldrade ett gäng som skulle på sits med pensionärstema. Hur roligt som helst. Nu sitter jag hemma och ser på komedi, äter pasta och dricker cider. Aaaah.

Råkade ha cider hemma, då vi hade lillajul på skolan igår. Var helt slut och hungrig efter en intressant skoldag, och då vi proppat i oss och städat upp och folk började vara ganska fulla, och skulle iväg till en karaokebar, slank jag iväg hem. Så skönt. Låg (!) en stund på min mjuka matta, under en varm filt, såg på youtube, och tänkte somna. Det var väldigt nära, kanske t.om. hann sova några sekunder innan jag fick upp mig, tvättade tänderna och flyttade till sängen. Där stannade jag sedan tills jag måste stiga upp idag. Skulle kunna stanna där hela vintern, tror jag.

You can never make the same mistake twice. The second time
you make it, it's no longer a mistake, it's a choice.

P.S. Snubblade i misstag över info om att Mr Bean -skådisen som är 60 år gammal har bytt ut sin 54-åriga hustru mot en 32-årig komiker. Det gjorde mig lite fundersam. Då jag var tillräckligt nyfiken för att googla frun, och hon såg smashing ut, blev jag lite nedstämd. Inte för att jag själv skulle vilja ha en gammal skådis, utan för att det är något deprimerande med bäst före -datum på kvinnor. :/

Till all lycka är vi independent women nuförtiden... ;)Endast det här saknas, ibland.

21.11.2015 kl. 18:54

A relaxed mind is a creative mind

Gäsp.

That's it for today. ;)

Hade fullt upp idag i skolan, sedan träffade jag T. Mörkt. Tidigar morgnar, borde sova tidigare än vad jag gör. För lätt hänt att sitta uppe och slötitta på något och äta choklad. Hrm.

Sometimes people may anger you, but realise that they are stealing your energy.
Someone can only steal your energy if YOU allow them to.

18.11.2015 kl. 22:02

Every second we live is a new and unique moment

Min kära mor och syster hälsade på mig idag. Fast jag inte tyckte att det var nödvändigt att fira min födelsedag destu mera (den var ju för över en vecka sedan) blir man förstås ändå lite glad av att bli uppmärksammad på ett trevligt sätt. Lat som jag är tog jag dem till Tamarin för att äta, men de var nöjda, så alla vann på det beslutet. :)

Igår fick jag en födelsedagspresent av P och A, då vi såg filmen om Paolo Coelho. Skulle ha missat den totalt, men till all lycka är mina vänner vakna. Coelho har varit en orsak till skämt tidigare inom en viss vänkrets, men jag har läst en del av hans böcker och har tyckt om flera av dem. Filmen var inte heller helt dum.

Nu lyssnar jag på den här. Where have all the good men gone? ;)

The happiest people in the world are those who feel absolutely terrific about themselves, and this is the natural outgrowth of accepting total responsibility for every part of their life.

15.11.2015 kl. 19:33

Have wisdom in your actions and faith in your merits

Full fart idag, vi hade Olaplex-utbildning på förmiddagen, och gjorde behandlingar åt varandra. Sedan skyndade jag iväg för att äta och till banken. Vi måste öppna ett företagskonto på en viss bank för att kunna ta betalt via skolans kassasystemet. En väldigt söt man tog hand om min business. ;)

Sedan gick jag tillbaks till skolan, och började göra en frisyr åt en av mina kurskamrater, som har långt hår. Efter ett tag dök vår lärare upp bredvid mig och började visa en massa tekniker osv, och snart var vi en stor grupp runtomkring som lyssnade. Älskar att man kan lära sig vad som helst där bara man är aktiv! Jag vill ha och behöver så mycket frisyrkunskap som möjligt.

Nu då jag sett 8 av de 10 avsnitten av Bron, säsong 1, funderar jag igen på hur ens liv blir bättre av att man sett en hel serie av något? Också om det är en bra serie. I det här fallet är det ju bara nyfikenhet, jag vill veta hur det går, och därför måste jag se på hela säsongen. Låter inte som vettig användning av tid. ;)

Until you are broken, you don't know what you're made of.

13.11.2015 kl. 17:04

Life is a gift. Experience is the beauty.

Gissa om jag fastnade på Bron i alla fall... Såg det fjärde avsnittet igår, och så blev jag tillräckligt nyfiken, för att vilja veta hur det går. Hoppas jag kan sluta då första säsongen är slut.

Nu ska jag i alla fall sitta insvept i en filt, se på några avsnitt till, dricka te och äta choklad. Like there's no tomorrow. ;)

Everyone deserves a second chance, but not for the same mistake.

12.11.2015 kl. 18:43

Share your strengths, not your weaknesses

Ser på andra delen av Bron. En kollega lånade första säsongen på dvd till mig och "tvingade" mig att se på serien, och alla säger ju att den är bra. Visst är den fint gjord, men det är en polisserie, och jag tänder inte riktigt på polisserier. Det finns 10 avsnitt i den här säsongen, och de är en timme långa. Vill jag sätta 10 timmar av mitt liv på att se på just den här serien? Världen tycks vara full av serier som man "måste" se... Game of Thrones, House of Cards, Mad Men, Orange is the new Black, och en massa andra som jag inte ens minns just nu.

Det är som med böcker, om jag commit till något vill jag åtminstone lära mig något! Att sitta 10 h och titta på påhittat polisarbete känns inte relevant. ;)

Då vi gjorde en sketch till YleLeaks om Bron tittade jag förstås en stund på det, för att kunna härma sminket...

En av mina kurskamrater klippte mitt hår för ett tag sen, och så hade hon en idé om hur hon skulle färga det, och jag blev ju nyfiken, så idag fixade hon det. Det blev ljusa toppar... som vi sedan färgade lite mörkare för att de inte skulle vara gulaktiga (min överkänslighet;). Hon skulle ha varit alldeles nöjd med det ursprungliga resultatet, men jag tröstade henne med att lättfärgen vi tonade med snabbt tvättas bort. Sedan får jag hitta på något annat. :)

Everything you are against weakens you.
Everything you are FOR empowers you.

11.11.2015 kl. 19:06

Love is an elevated self

Det blev en lång dag idag, och då räknar jag den tid det tar, innan jag får äta något för första gången sedan jag vaknat. ;)

Av någon anledning är jag urdålig på att äta morgonmål, så jag började dagen med en kopp te. Sedan visade det sig, att min kund hade ett tjockt hår, som tog jättelänge att klippa och länge att göra ränder i och färga. Efter kl. 14 åt jag, och efter det var det omöjligt att göra något mera. Satt och babblade med mina (lika slöa?) kurskamrater och väntade på att skoldagen skulle ta slut.

Sedan hade vi ännu en liten palaver med T, om ett kommande samarbetsprojekt. Det var ett kort och effektivt möte, medan jag drack en cider, och sedan satt vi en stund ännu, medan hon fick några jobbgrejer gjorda på sitt arbetsrum, och jag "hjälpte", men mest fnittrade.

Kom hem och insåg att jag har skåpen fulla med stuff, som jag inte "sett" på evigheter, som quinoa, bulgur och ris. Det blev inte spagetti, utan ris den här gången. Stor omväxling till pastan, som jag kört med på senaste tiden, bara för att den råkar stå framme. :)

Once you make it to your point of making it, you'll appreciate the struggle.

10.11.2015 kl. 19:17

Patience is looking at the thorn and seeing the rose

Vi hade en utbildning för vårt nya kassasystem idag. Kunde inte låta bli att lite slip into min f.d. roll som application specialist och fundera på förslag till hur man kunde förbättra systemet, så att det var mera användarvänligt. ;) Nå, det är helt okej som det är, vi lär oss snart använda det.

Frös hela dagen, har liite ont i halsen och är trött. Vi skulle se senaste Bond-filmen ikväll, men till all lycka sköt vi upp det. Ikväll ska jag gå tidigt och sova. Vill inte fortsätta med att vara sjuk resten av hösten...

Aijoo, glömde berätta att vi var på en utflykt till Strömsö då vi var i Vasa! :D Härligt! Världen kändes genast mera hel. ;)

Jolla ei ole sydäntä auttaa, ei ole oikeutta arvostella.

 

09.11.2015 kl. 18:39

Life is a gift. Experience is the beauty.

Kom just tillbaka från Vasa, och blev jätteglad då jag läste igenom födelsedagslyckönskningarna på facebook. :) Det gick inte att läsa dem på telefonen, så jag måste vänta tills ikväll då jag var hemma.

Nu ska jag duscha. Och sova.

Fint, socialt teaterveckoslut. Skönt att vara hemma också.

People may not always tell you how they feel about you,
but they will always show you. Pay attention.

08.11.2015 kl. 21:12

Compassion has no limit. Kindness has no enemy.

Ajaj vad jag är effektiv igen... ser på Siskonpeti-avsnitt på nätet, då jag borde packa för imorgon. Vi far till Vasa över veckoslutet, och jag ska ta bussen till flygfältet direkt efter skolan. Hm. Nå. Jag är jätte-effektiv i sista minuten. Det blir intressant att se hur sista minuten sista minuten är. I det är fallet.

Men älskar Siskonpeti. Det måste vara ett av världens bästa program. Ja, jag är jävig. And loving it.

Sova borde jag också. Bara ett avsnitt till...

There is only one way to happiness, and that is to cease worrying about things which are beyond
the power of your control. Letting go in your relationships doesn’t always mean
that you
don’t care about people anymore; it’s simply realizing that the only person you really have control over is yourself.

05.11.2015 kl. 20:36

The soul is the highest self

Skickade en Richard Bach -bok till min syster i födelsedagspresent. Hoppas hon förstår det fina i hans sätt att skriva. Första boken jag läste av honom fick jag av min pappa, The Bridge Across Forever. Det är fint att veta att han läste såna böcker. Jag tror han förstod något om livet, och därför också om döden. Det är skönt att veta. ♡

Har klippt och färgat idag igen. Spännande, roligt. Imorgon igen. Lucky me. :)

03.11.2015 kl. 19:02

Let things come to you

Ah, hur kan jag hålla på med något så roligt igen! Hade M som kund idag, det är så bäst att spendera tid med trevliga människor, och leka med färger och former alla dagar. Älskar det här. Att fixa hår är min grej. Jei. :)

Äta choklad och se på tv medan maskinen tar hand om mitt byke är också min grej. Och att sova. Sängen är ett av de bästa ställen som finns i november.

Meen.. å andra sidan har jag så mycket nytt just nu, att jag knappast hinner bli alltför deppig. Blev också glad av att lyssna på Ted & Kaj, den senaste lyssnade jag på innan jag gick till skolan, och skrattade så mascaran rann, och jag blev sen. Det var det värt. :)

På tal om rubriken, blir alltid glad då universum (eller vad man vill kalla det) ger en nick åt en. Allt möjligt smått som händer hela tiden, som idag då jag började samla på mig grejer i butiken, och plötsligt önskade, att jag tagit en korg. Gick runt hörnet på en hylla, och på golvet står en tom korg, och ingen i närheten. Tog nöjt den i använding. Antog att någon inte behövt den och lämnat där den. Ber om ursäkt om jag tog någons korg... ;)

Jolla ei ole sydäntä auttaa, ei ole oikeutta arvostella.

02.11.2015 kl. 19:19

Wherever you go, go with all your heart

Man hinner med en hel del under ett veckoslut, om man sätter fart på. Igår gick jag på brunch till Hello Darling, med M, och sedan till mig för att sminka oss inför Halloween-festen. Temat var drag queen -betonat, och det var en fest för ögat! Man kunde bra sitta i ett hörn, smutta på sin drink och bara njuta av showen.

Jag körde med en lite mörkare look, just för att få vara ifred, sitta i ett hörn och smutta på min drink. Med sugrör? ;) Kunde ändå inte undgå en hel del trevliga samtal. (Hittade masken hos värdinnan, så nej, jag satt inte med den hela kvällen...)

Idag har jag först varit osocial, jobbat med ett skolarbete, sedan varit social med P och A, gått till Tölö för att bli knådad i nacken och sedan kom jag hem och kom ihåg att se på gårdagens YleLeaks.

Nu kör en fartfull vecka igång igen! Nice. Förra veckan hann jag klippa och färga en hel del, och nu blir det mera. Livslångt lärande. ;) Grävde fram en nostalgisång, bara för att.

Follow the calling, not the crowd.

01.11.2015 kl. 22:23

When ego is lost, universality exists

Det blir bättre. Föreställer jag mig. Har inte hunnit känna efter så mycket, men bekanta frågar mig om jag är sjuk igen, så min röst låter väl ännu konstig. Själv har jag någotsånär vant mig. ;)

Har haft kunder (vänner och bekanta) i skolan den här veckan. Spännande, men roligt. Speciellt att träffa folk man inte sett på ett tag, och annars inte skulle ha någon orsak att träffa. Så att säga. Lär mig en massa nytt för varje ny kund. Love it!

Oj, vilken fin-hemsk historia, Breaking the Waves som vi såg på Esbo Stadsteater igår. Bra musik också... var en del av 70-talsmusiken som jag inte kände igen. Trevligt med nya bekantskaper.

The time will pass anyway. You can either spend it creating the life you want,
or spend it living the life you don't want. The choice is yours.

28.10.2015 kl. 18:58

Give forgiveness, that is your greatness

Haha, den här hösten är en sådan fars, för min del. ;) Nu är jag flunssig igen. Eller åtminstone vill jag bara sova och snyta mig hela tiden (eller nå, vill och vill...).

Jobbade lite på teatern, och sedan kom jag hem, och kröp ner i sängen. Efter att ha legat platt på mattan en lång stund och tittat på Vain Elämää på telefonen, druckit latte och ätit choklad. Vild lördag.

På vägen från jobbet lyste solen, och centrum var fullt av folk! Det hördes en hel del rikssvenska, någon stod vid ett hörn och spelade säckpipa, en gigantisk hund väntade med kopplet löst hängande över ryggen och blicken spänt fäst på apotekets ingång, någon halvfull (?) typ spräckte en ballong med flit bredvid en barnvagn... vilken konstig stad vi lever i.

Då jag gick över Kampens torg, var det en massa poliser, en rad med polishästar vid ena kanten av torget, och polisbilar vid andra kanten. Halva torget upptogs av typer med "rajat kiinni!" -skyltar, och andra halvan av folk som mässade att rasister inte behövs.

Kände mig matt, staden är för stor för mig just nu, så jag köpte mat och gick hem.

Dreams are real as long as they last.
Can we say more of life?

24.10.2015 kl. 20:15

Hej! Jag heter Heidi Susanna, bor i Hesa, och tycker om mitt liv med allt det bär med sig.

Har en finskspråkig blogg om mitt jobb, och där måste jag "uppföra mig". Här vill jag leka på svenska och skriva om vad som helst, när som helst... :)

heidisusanna76 @ gmail.com

 

Everything you are against weakens you. Everything you are FOR empowers you.

 

 

Follow on Bloglovin

Instagram