Our intuition lies in our intuition

Det här med att motivera mig själv. Inte det lättaste. Hade några grejer jag hade tänkt få gjort idag, men nu känns det som om det fanns två typer i min hjärna, varav den ena är den förståndiga, som säger "kom igen nu, du hinner ännu om du sätter igång direkt" och den andra säger "screw you", tar en bit choklad och klickar fram ett nytt avsnitt av ANTM.

Ask yourself this daily question:
'How would the person I'd like to be...
do the things I'm about to do?'

P.S. Håller på att läsa en bok som heter Love Signals, den är bra, men innehåller en del hilarious text, som det här stycket:

For some animals, sending the right signals in courtship is a matter of life or death. Consider the wolf spider, who must get near enough to his grumpy mate to insert a sperm packet into her body. One too-eager footstep as he creeps down her earthen burrow and she attacks him, imagining he is either a predator or prey. Male wolf spiders must approach slowly, because the slowed motion is a cue: "I mean no harm". When he meets her head-on in the dark, he must reach out and stroke her body gently, in just the right way, or she kills him on the spot. The psychology of spider courtship is not unlike that of humans.

Lycka till, alla! :D

07.02.2014 kl. 13:54

We can give something to others

Älskar Siskonpeti! Rekommenderar so much.

Nästa vecka kommer att bli intressant. Jag ska jobba i Tammerfors, Kouvola och Uleåborg, och så tänker jag spendera veckoslutet i Uleåborg, eftersom jag flyger dit på fredagen för en jobbgrej, och några bekanta kommer att befinna sig där lö-sö. What are the odds. :)

Har aldrig varit där så det här är ett utmärkt tillfälle att turista lite! Önskade nåt tag mera omväxling, här är resultatet.

Råkade snubbla över den här utmärkta texten om bekräftartekniker, som jag bara måste lägga bakom örat för eventuella framtida behov. Mina eller andras.

06.02.2014 kl. 21:56

Please do not feed the fears

Hmm, det var ju en ..slags dag. Lite spänd stämning genast på morgonen, inte pga mig, men blev smittad för en stund, då jag var lite trött, har sovit alldeles för lite. Plus sjuka muskler all over efter sählyn, hjälper inte. Nå, det var som det var. Bygones.

Nästa gång ska jag inte bli påverkad alls. :)

Strength is the capacity to break a chocolate bar into four pieces
with your bare hands -and then eat just one of the pieces.

06.02.2014 kl. 19:13

Truth penetrates through darkness

Är det månne vanligt, att folk känner för att blogga, men inte hittar på något att skriva..? Händer mig ibland.

Yes, it's official, älskar min wake-up light. Spelade sähly, hämtade biljetter för fredagens Djungelboken, köpte mat och tillredde den. Det blev så gott att jag kunde inte äta den tyst. Vitlök... vilken underbar uppfinning.

Stackars krake, hör en hund som gnäller hos någon av grannarna.. antar att det är den trevliga finlandssvensken bakom väggen, och tror och hoppas att det inte är hans hund. ;)

05.02.2014 kl. 16:03

Be grateful to yourself

Tror att jag är lite förtjust i min nya wake-up light. Det verkliga testet blir i morgon, då jag ska upp i tid för att gå och spela sähly. Känns morgonen härligare med ljus och naturljud? I think so. I hope so. :)

In every field of endeavour, there are
the timid and there are the tigers.
Go on. Be a tiger.

Läste om Larsmo, och förstod inte riktigt what's their issue innan en vän informerade mig om att där är alla laestadianer och släkt med varandra. Det förklarar kanske en del.

04.02.2014 kl. 19:16

Skrämselväckning

Vaknade prick klockan 8 av att någon ringer från ett främmande nummer. Vem ringer så tidigt en lördagsmorgon?! Lät det gå till svararen, och lyssnar på en snuvig kvinna som säger att hon vill avboka dagens möte kl. 11:30.

Jag är klarvaken direkt, vet nämligen att det enda jobb jag har inbokat är senare på eftermiddagen, annars är dagen alldeles ledig.

På med datorn, börjar febrilt söka genom min inbox, har jag missat något? Samtidigt ringer hon på nytt och jag svarar. Det visar sig att hon söker den andra kvinnan med exakt samma namn som jag, som också bor i Helsingfors. Det hade inget med smink att göra. Pust. Skulle ha varit helt ofattbart om jag inte skrivit upp en bokning i kalendern.

Hrm.

Nu ska jag sova lite ännu. Gick och lade mig efter 3, var ut och äta på Grotesk och såg stand-up med ett gäng då en vän fyllde år. :)

Ask how someone feels instead of giving advice.
All most people need is someone to ask the right question.

01.02.2014 kl. 08:07

The heart sees deeper than the eye

Har sovit alldeles för lite, men vaknade efter en lång jobbdag till liv på kvällen med feelgood-musik av Hans on the Bass, som jag gick och lyssnade på med M. Utmärkt idé. :)

Korjaamon Vintti. Härligt ställe, fina lampor, gott rödvin, bra stämning...

Blev glad och uppmuntrad också av nyaste Siskonpeti-avsnittet på nätet. =)

You never get a second chance
to make a first impression.

30.01.2014 kl. 23:28

To a friend you can hand the whole content of your heart

Härligt ljus, härligt solsken! Skulle gärna ha gått och simmat i havet, men väntar för säkerhets skull ännu ett tag. Är lite snuvig ännu.

Flera timmar gick åt till "kontorsarbete"; svara på e-post, tala i telefon, ordna saker och planera morgondagen (tidtabeller + hitta en kollega som kan komma och hjälpa till). Det blir en intressant och tidig morgon i Böle. Det händer på arbetsfronten, which is lovely! :)

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska till av mig. Hmm. Dricker te, kollar inte lite youtube-videor. Skulle vara ett styrelsemöte för bostadsaktiebolaget (heter det så?) om några timmar, men av allt som jag inte har lust att gå på så är det det jag har minst lust att gå på, fast jag lite nog borde.

Kan jag bara låtsas att jag inte finns och inte göra något nyttigt alls? Jag tänker mig att jag haft ett litet vinterlov här nu... vissa av mina vänner är i Thailand som bäst, jag for inte med för jag ville inte missa några jobb och/eller betala så mycket. Men OM jag skulle vara där just nu, så skulle jag ju ändå inte kunna göra något... right? ;)

Till all lycka bad en vän mig på kaffe. Det kan löst bindas också till arbete.. vi ska göra en photo shoot på måndagen och planera lite. Or something. Jobb går för allt, eller det mesta, så voivoi, nu kan jag inte gå på mötet. ;)

Regret can be a signal that there is a chance to fix things.
It lingers wherever there are still opportunities.

29.01.2014 kl. 14:54

The Bro Code

My liberation as a man is tied to your liberation as a woman.
Tony Porter

29.01.2014 kl. 13:28

We need courage to see the truth

Känner mig som en super hero i köket då jag lagat en stor skål full med underbar, grön, hälsosam mat som doftar av färska örter! ✨

Härliga America's next top model. Det finns så mycket sanning i att man hela tiden talar med sina ögon och sin kropp, utan att säga ett ord. I det avsnitt jag just nu ser på har de slängt färg i modellernas ansikten och de ska personifiera den färgen. It can be done. :)

Har en hög med kloka böcker som bara väntar på att bli lästa. Just nu på gång en bok om charm. Vem vill inte kunna charma folk? :) Här ett kvicktips för att charma vem som helst:

You can make more friends in a day
by being interested in others
than you could in a year by trying to
get them to be interested in you.

P.S. Wow.. så fina bilder av Helsingfors... genom ett och samma fönster.

28.01.2014 kl. 18:06

Badrumsidéer

Älskar fiffiga tips. Några av de här är självklara, men där var några jag ska prova på...

Trick your neighbours into thinking
that you are a werewolf by sleeping
naked in their garden.

28.01.2014 kl. 00:55

Enjoy the breath of life

Sitter och chattar med en vän om matlagning. Jag som aldrig varit intresserad av ämnet ser en framtid då jag är en person som kan laga väldigt god och hälsosam mat snabbt och lätt. Är redan på väg. =)

This is just sad and useless... ;) Syö Helsinki! -kampanjen däremot är en bra idé!

P.S. Älskar de här djuren! :D
Om man vill känna sig älskad, lönar det sig att besöka The Nicest Place on the Internet.

26.01.2014 kl. 14:46

A smile is the prettiest thing you can wear

Sitter insvept i en yllefilt, dricker te och kollar in Smack the Pony på Arenan, serien som bl.a. inspirerat Siskonpeti.

Min högt tickande klockan blev en win i alla fall. Min trevliga kund tykte om ljudet, hon sade att det var som väggklockan hos mormor, där man aldrig har bråttom. Luvely.

Då jag första natten var ganska medveten om tickandet, sov jag som ett litet djur nästa natt, och på morgonen distraherade tickandet mig på ett trevligt sätt. Precis då jag vaknat är den stund på dagen då jag ibland kan känna mig lite blue. Av någon orsak, lågt blodsocker el.dyl. Om jag inte stiger upp direkt för att gå till jobbet, måste jag få en mental push för att komma igång. Som att tänka på något som ska göras, eller bara att bli sugen på morgonlatte. Eller lyssna på min nya klocka, som får igång tankarna och kroppen.

Hur hittade jag inte på den här klock-idén tidigare!? ;)

P.S. Damn, vilken rolig blogg! :D
25.01.2014 kl. 15:23

Consciousness will not let you talk negatively

Sov bort det mesta av flunsan idag, sminkade en trevlig kvinna och gick på dejt. Det var helt ok, men han sade att han gärna skulle skippa dejtinggrejen och gå direkt till att ha ett förhållande. Det märktes på honom, fick lite arbetsintervjukänsla. Inte bra, idén skulle väl vara att charma folk i början, skapa kemi innan man försöker passa in en ny person i sin egen livsrytm.

Härligt, man blir glad av att läsa sånt här, då man själv varit med på ett hörn:

Haluan nöyrästi kiittää siitä, että Palonin konkurssin estämiseksi asetettu myyntitavoite 23 978€ on ylitetty neljässä päivässä. Myymälä Helsingin Eerikinkadulla on avoinna vielä 27 päivää. Sen jälkeen - mitä vain. -Minna / Paloni

Läste mera intressantheter på facebook, en bekant fick en aha-upplevelse:

My thoughts + belief in the truth of those thoughts = physiological reality closer to the one in my thoughts than to how it was before. By thinking and believing we affect the atom structure of the world.

I invite you to imagine the implications when this is taken to the max. I invite you to imagine the most beautiful world you dare to, and know it is already being delivered.

Så är det. :)

 

24.01.2014 kl. 21:03

Every child is a hope for the world

Min fina nya klocka tickar väldigt högt.. men jag tror och hoppas att jag kommer att glömma bort det med tiden. Vi ska se. Hoppas Ralph Waldo Emerson har rätt:

Nothing external to you has any power over you.

Det var iskallt i studion idag, kände mig frusen och lite snuvig, men nu ska jag sova som ett litet barn och vara frisk och kry  i morgon!

Haha, såg just tredje delen av Siskonpeti, som jag inte sett tidigare. Love it! Makes sense att jag tycker om det avsnitt vars tema är "jobb", det är en så viktig del av mitt liv.

På tal om jobb.. och makt, snubblade jag över den här trailern. Verkar vara en intressant dokumentär. Inte för alla! Det är absolut lättare att bara leva sitt liv och inte bry sig. ;)


Common sense is genius dressed in its working clothes.

P.S. Den andra sidan av samma sak: maskuliniteten.

23.01.2014 kl. 22:17

Trust creates peace

Vaknade med lite ont i halsen idag. Hade packat sählygrejerna färdigt kvällen före, for once, men fick fortsätta sova i stället. No worries. Jag tror kroppen fixar allt bara man får tillräckligt sömn. Sedan läste jag Murakami (nästan slut) och sov lite mera mellan varven. Hur kan man skriva så intressant?! Älskar boken, eller böckerna, det är en trilogi.

Måste gå ut, en peruk skulle hämtas, och jag köpte samtidigt en ny väggklocka. Har haft en härlig träklocka som en vän gjort åt mig, men nu gick den sönder. Den har också varit lite svår att avläsa, så ibland har det kastat med en timme då jag tittat på den. ;) Provade en Marilyn Monroe -klocka jag hade i skåpet, som jag också fått, men den var ännu svårare att läsa rätt på avstånd. Dessutom känns det inte mera som den typ jag är idag, att ha MM på väggen, fast hon är härlig.

Nu har jag en klar och tydlig vit klocka med svarta visare. :) Funderade samtidigt på en wake-up light -väckarklocka.. men gick hem innan jag orkade bestämma mig.

Har på TV Fem direkt som bakgrundsljud... låter dumt, men det här är en av de första gånger jag kollat in tv live, efter att jag för evigheter sedan började identifiera mig som en människa som inte har tv. Well, man kan ju ta det bästa av allting, trevligt att man kan se allting (?) live om man vill. :) Ska kolla in Sue Lemströms porträtt kl. 20. Hon är en så otroligt skicklig skådis.

Någon har haft roligt med metroskyltarna på Londons metro. Vissa av dem är faktiskt söta, som emergency travel companion. En sådan skulle man behöva ibland. ;)

Those who stand for nothing
will fall for anything.

22.01.2014 kl. 19:07

My soul is my guide

Har gått förbi Paloni-affären nära mig hur många gånger som helst, och tänkt att jag något tag ska kolla vad de har. Ekokläder o.dyl. av inhemska designers. Jag misstänker att det inte lockat tillräckligt att gå in i en tom affär, och troligen gå ut utan att köpa något, som gör att man undviker det. Sen känns det lite tråkigt då man hör att de tvingas sluta för att de inte sålt tillräckligt stuff.

Idag gick jag dit, bättre sent än aldrig, där var trevligt med folk och jag kom ut med en fin kjol, som man kan modellera med själv, eftersom den har knäppen på flera ställen. De här säljs tydligen utomlands också.

Blev via chatten tipsad om hur man ska/inte ska marknadsföra sig på nätet. Ska kolla in det bara jag orkar. Nu har jag plötsligt en massa fönster uppe och det kommer olika program på alla, samtidigt som jag chattar. Måste lugna ner situationen innan jag kan ta in mera information. ;)

21.01.2014 kl. 19:47

Women laughing with salad

Jes, vi hade vår egen Women laughing with salad -moment på söndagens brunch!

Till all lycka inga struggling to drink water -incidenter...

21.01.2014 kl. 01:02

Truth you speak, trust you get

Ledig måndag. Så många möjligheter! Musklerna värker lite efter gymsessionen, which is nice. Äter choklad och funderar på att röra på mig, på något sätt. ;)

Lyxproblem.. har skaffat ingredienserna i förrgår och borde laga mat, persiljabusken börjar vissna och purjon torka, men insåg att jag glömt bort att bönorna ska ligga i vatten över natten. Hrm.

Apropå ingenting - här är ett bra sätt att boosta sitt ego!

If it's worth doing, it's worth doing well.

´
20.01.2014 kl. 14:13

One good word has warmth for the winter

Härlig dag. Igen. :) Började dagen med att träffa S och M vid Stockmann, inhandla lite brunch-grejer och sedan iväg till Oggelby, för en härlig hemmabrunch, i en etta, med 16 (!) glada deltagare. En del av gänget är bakom mig och på sängen bakom hörnet till höger.

Då vi ätit och babblat tillräckligt, for jag och M vidare till Resemässan, där vi träffade lite Svenskistyper och vandrare runt bland reseförsäljarna.

Caravan-mässan var nästan intressantare, vi bekantade oss med en massa vagnar och husbilar. S hade kastat fram idén att det skulle vara roligt att hyra en husbil och göra en resa med ett gäng vänner. Utmärkt idé! M berättade att hennes föräldrar skaffat sig en husvang då de pensionerat sig, som de kallade för kiimaliiteri. Nästan lika utmärkt idé. ;)

Hurdan vagn man hyrde skulle påverka resan ganska mycket... En del var väldigt söta, och klaustrofobiska, som den här:

Andra var stora och lyxiga, med en hel del utrymme, och dubbelsäng, där man kunde breda ut sig bekvämt, eller ta porrbilder. Eller både och. ;)

P.S. Snubblade över en Celine Dion -sång. Har inte lyssnat på henne på evigheter, men jestas vad hon kan sätta patos i en kärlekssång. Bilderna gör inte det sämre. Kanske.

You give but little when you give of your possessions.
It is when you give of yourself that you truly give.

19.01.2014 kl. 23:27

It's about time you got here

Så stod det på väggen i gymet då jag fick iväg mig dit idag. Jep, så är det. Det kommer förstås att stå på väggen varje gång jag går dit... också om det skedde varje dag. Hmm. Det är ju inte så uppmuntrande.

Insåg att jag dricker för lite vatten, och att jag behöver en fin vattenkanna. Sagt och gjort, träffade en vän och då vi ätit tog vi ett varv till Stockmann. Hittade det här designkonstverket som känns perfekt att hålla i. Love.

Sitter nu och dricker vatten med gurkskivor ur ett kristallglas...

Hade ett tag funderat på att köpa en bra pepparkvarn, och nu har jag en sådan också. Den glänsande svarta är min! :)

Känner mig vuxen efter såna här kloka inköp.

Jag som nåt tag insåg att jag aldrig kommer att vara den som har hela serier med perfekt matchade grejer, varken i köket eller i någon annan del av huset. Och att det är helt OK.

 

18.01.2014 kl. 21:11

May this day be a day of peace and joy

Fixade några vackra Venla-brudar hos mig, och ser galan på tv. Härlig hemmakväll.

Jei, brudarna vann!! Två av dem representerade Hyvät ja Huonot Uutiset, som verkligen förtjänade sin Venla. Bravo!

Samma fina, skickliga kvinnor har jag jobbat med i flera produktioner, som YleLeaks och Siskonpeti. Är lycklig och tacksam över att få umgås med så härliga människor, känns som om jag hela tiden lär känna underbara typer, som jag trivs med både på arbetstid och på fritiden, och känslan är ömsesidig. :)

Är så glad över att de här typerna är tillbaka i YleLeaks igen, året började direkt med fart och fläng. Förra året blev det lite rutin, men nu får jag igen kicks av utmaningar, som att det plötsligt ska filmas en sound of music -musikalparodi, en vaxfigur i vitrin osv. Det här kommer att bli ett fint år, enjoying it already. =)

Nu medan jag minns ska jag skriva ner det här, så jag kan ta fram tanken a rainy day. Såg en man i affären igår, som tittade på mig. Tyckte han såg lite bekant ut, tills han närmade sig, och sade att han tyckte jag var så vacker, att det var därför han satt och tittade på mig i bussen för en vecka sen (!). Insåg att det faktiskt var där jag sett honom. Weird möte på stan, men blev förstås glad och smickrad, och önskade honom en trevlig fortsättning på dagen. (Situationen kändes inte lockande att jag skulle ha blivit kär;).

P.S. Law of Attraction: How Negative Energy Affects Your Life and How to Clear It
17.01.2014 kl. 20:12

Mmm... män

So true! :)

P.S. Det blev vinter! What is this??
12.01.2014 kl. 00:18

Meditation is the real sign of being alive

Min vän som prov-life coachar mig hittade en nerv. Medan vi pratade om bl.a. min brist på goda rutiner och oförmåga att ta itu med det, märkte jag att jag började pyssla med en massa grejer samtidigt, och undvikande babbla runt vissa ämnen (en av mina goda sidor, att prata bort saker;). Då hon frågade "vad vill du att jag frågar dig?" så insåg jag att grundproblemet med min brist på balans i livet var vad har du tänkt göra åt saken?

Problemet med att vara självständig, sin egen boss, och inte ansvarig inför någon annan, är att det är svårt att motivera sig att göra något nyttigt. Jag vet inte vad jag t.ex. kan belöna mig med, för att göra någon förändrig i mitt liv, eftersom jag har tillgång till "allting" utan att anstränga mig destu mera. Att stiga upp tidigare, sitta mindre vid datorn... jadå, men mina egna påhittade regler kan jag strunta i när som helst, och så blir jag arg på mig själv för att jag är lat och inte  tillräckligt luthersk här i vintermörkret. ;)

It is much easier to be flaky but
I think there is something wonderful
about being true to your word.

Faktum är, att då jag jobbar som jag gör, har jag ibland fullt upp med jobb, och ibland har jag mera ledigt, och då skulle jag inte vilja att jag stannar upp totalt, och inte får något vettigt till stånd, förrän nästa jobbkeikka då jag direkt får upp farten igen. Jag behöver positiva rutiner, men jag har ingen tillräcklig orsak att t.ex. stiga upp tidigare, städa och diska, gå till gymet oftare, äta regelbundet och hälsosamt osv. Behöver morötter, piska fungerar inte, helt klart.

Fick som uppgift att fundera ut ett sätt att belöna mig själv. Lättare sagt än gjort. Men min vän lovade också hjälpa mig med en "spark" då jag behöver, som att ringa upp och kolla på mig vissa tider på dygnet. Mycket lättare att få saker och ting gjort då man vet att man måste uppvisa ett "kvitto" på det man gjort med jämna mellanrum!

The biggest challenge of life
is to be yourself in a world
that is trying to make you
like everyone else.

P.S. Se på det här! Crazy shit.


The difference between the amount of sunlight
in winter and summer in Helsinki!

10.01.2014 kl. 17:24

Look at everything with impartial eyes

Spenderade 12 timmar på Yle idag. Det var mörkt då jag kom tidigt på morgonen och mörkt då jag gick därifrån. Fick en konstig känsla av att inte vara riktigt säker om det var morgon eller kväll... kom hem och tänkte att jag border göra något, innan jag insåg att klockan var mycket, jag hade gjort en lång jobbdag och behövde inte göra något. Nice, i och för sig.

Andra avsnittet av Siskonpeti ikväll, med temat parförhållanden. Lovely, a bit painful. ;)

Njuter av lite Amsterdam-vyer... (vår)solen värmer ännu i tankarna. Snart är det vår!

Enjoy yourself. These are the good old days
you're going to miss in the years ahead.

09.01.2014 kl. 22:45

Oh friend! There is treasure in your heart

Bra början på dagen. Satt och njöt av det här, då det ringde på dörren.

Jei, det var posteljonen som hämtade ett paket med fina smycken från Koruharakka. Älskar smycken, man förvandlar lätt en vanliga look till något intressant då man hänger en conversational piece kring halsen.

Skulle gå till gymet, men då borde jag ha skuttat ur sängen och stuckit i väg tidigare. Nu har jag lovat shoppa lite smink med en kompis, och sedan ska jag träffa en annan vän, så jag får ta itu med min kropp en annan dag. Det blir nog av!!! ;)

07.01.2014 kl. 13:31

One taste is more than ten times telling

Mmm...

Show me someone who
doesn't ever have a crisis
of confidence and I will
show you a psychopath.

06.01.2014 kl. 23:54

Meditate on your breath of life

Blev tipsad om ASMR, vilket var nytt för mig. Inser nu varför jag tyckt om att lyssna på en viss typ på YouTube, som gör väldigt fina nail tutorials, även om jag aldrig skulle orka fixa naglarna på det viset själv. Kombinationen av en lugn, mjuk röst, ljudet av hennes pysslande med nagellack och att titta på de vackra konstverk hon gör har alltid en lugnande effekt på mig.

Såg bl.a. en asmr-video för "sminkning", så med den här nya informationen ska jag prova att börja tala mera lågmält med kunder, då de behöver lugnas ner. ;)

We think the point is to pass the test or overcome the
problem, but the truth is things don't really get solved.
They come together and they fall apart.
Then they come together again and fall apart again.

06.01.2014 kl. 21:22

Amsterdam ♡

Underbar resa. Nu sömn. Zzzzz........

From a Hindu perspective, you are born as
what you need to deal with, and if you just
try and push it away, whatever it is, it's got you.

06.01.2014 kl. 01:20

Resefeber?

Haha... hade precis en brain fart, och orsakade mig själv en skrämselattack, då datorn visade dagens datum 2.1 och vi ska till Amsterdam 3.1...

Har ingenting packat el.dyl. och trodde plötsligt att flyget startar i morgon på morgonen! Shit. ;) Till all lycka är det ännu en dag emellan, innan det blir fredag.

02.01.2014 kl. 00:24

The most common way people give up their power is by thinking they don’t have any

Första dagen på det nya året. So far so good.

Funderade på att gå till gymet, men så gjorde jag i stället plankan, för att kolla om jag still got it. Well, ja, jag hölls där, men jag kände hur ett visst ställe knaxade till i ryggen igen. Hrm. Måste vara snäll mot min kropp.

Hade några rabattkort för AdLibris, och upptäckte att de höll på att bli gamla, så jag beställde en massa body language -böcker, får aldrig nog av dem, och en med det charmiga namnet The Power of Charm.

Knowledge is power, älskar att analysera människor, och "läsa" dem. I stunden är det ändå viktigt att kunna glömma bort analyserandet. Body language vs mindfulness. ;)

Don’t take anything personally.
Nothing other people do is because of you.
It is because of themselves.

 

Follow on Bloglovin

01.01.2014 kl. 14:24

Bläk new year

Nyåret byttes med utsikt över Helsingfors tak, på Bläk, som är en privatklubb. Well. Välklädda typer, men inget som får pulsen att öka. Till all lycka kom jag med några fina människor, och P joinade oss, hon hade kommit tidigare till festen. Härligt att lyfta ett glas med kära typer. :) Sedan kramade vi om varandra och gick hem. Nästa Amsterdam!

Kommer att bli ett fint år. Mmm, snubblade nyss över den här.. älskar sådan här musik...

If you cannot convince them, confuse them.

01.01.2014 kl. 01:31

Gott Nytt År!

Såg Alan Partridge - Alpha Papa igår med P. Cool film, minns inte när jag senast skulle ha skrattat så högt då jag såg på en film in public. ;) Fick lite musikinspiration också.

Efter filmen fick vi för oss att vi skulle ha nattmat, och det är inte så lätt efter kl. 23 en måndagskväll i Helsingfors... Vi hamnade på Zetor, hann precis beställa innan köket stänge, och åt god fisksoppa och drack ett glas rödvin. Nice.

Idag har jag faktiskt spenderat den "ljusa" tiden av dagen i sängen. Hade bara ingen vettig orsak att stiga upp. Då det började bli mörkt steg jag upp och drack morgonkaffe, och blev uppmuntrad av att chätta med vänner på facebook.

Har blivit bjuden på en vip-fest på kvällen, så det är ju inte precis synd om mig... jag kommer väl igång bara jag börjar klä upp mig och kammar håret. ;)

31.12.2013 kl. 17:36

Årets lista

Ratata: 2013 i bild och bildtexter

1. Den bästa resan


Det vilda midsommarfestandet i London

2. En vinterdag jag minns extra starkt


Vackra Tallinn, kanske.. ärligt talat har jag inte registrerat
fenomenet "vinter" speciellt starkt ;)


Kanske fotograferingen av Mannerheim på Sveaborg?

3. En person jag spenderade mycket tid med


Puss&kram! Till Ira också, som tog bilden:)

4. Ett extra fint matminne

Hela Ihana Ruokablogi och alla glada stunder den fört med sig bland vänner och bekanta.

5. En vårdag jag minns extra starkt


Den dag i april då man kunde sitta i solen och läsa,
och insåg att det-blir-sommar-riktigt-snart...

6. En stund för mig själv

7. En outfit jag kände mig snygg i


Man ska väl känna sig snygg i allt man klär på sig? ;)

8. Såhär såg min vardag allt som oftast ut


Backstage

9. En sommardag jag minns extra starkt


Många glada, sociala dagar under den varma solen...

10. En minnesvärd fest


En av många fina stunder med fina människor:)

11. En viktig händelse


Jag lärde mig virka:)

12. Såhär såg mitt hem ut

13. En höstdag jag minns extra starkt


Siskonpeti-inspelningarna i all sin härlighet :)

14. Ett ställe jag spenderade mycket tid på under året


Mitt kära hem

15. Ett foto som sammanfattar det här året


;)

30.12.2013 kl. 13:09

Deal in kindness with everything in life

Brunch på Kiila i ett litet, trevligt sällskap, med en ny i gänget, som vi fick med oss från baren föregående kväll. Nåja, jag kände honom via jobbet sedan tidigare, alltid roligt med nytt blod. Charmigt, ungt, snyggt nytt blod. ;) Försöker inte låta som en puma, men han är en verkligen trevlig typ.

Jag, P och M blev kallade för Knatte, Fnatte och Tjatte. Vi hade bra flow i våra samtal, som varierade från hur-var-julen till gapflabb och fram och tillbaka med vindens hastighet.

Kvällen fortsatte så här. Mmm.. pepparkakor och glögg ur en Paavo-mugg. Kan det bli bättre? ;)

Inser att alla högtider överraskar mig just nu. Julen kom åtminstone en dag tidigare än jag väntat mig, nu är det plötsligt nästan nyår. What's happening? ;)

Tog ingen stress över julen och det ordnade sig utmärkt, litar på att nyåret också gör det. Om värsta scenariot är att sitta hemma i lugn och ro, är det också ett bra alternativ. Som med allting, då inget "skrämmer" en, går det oftast mycket bättre än man tänkt sig.

Some of us think holding on makes us strong;
but sometimes it is letting go.

29.12.2013 kl. 22:53

Life ends, love is endless

Love my life. Härlig, social dag igår. Fortsätter idag med brunch.

Började gårdagen med att träffa S som kommit hem från Uleåborg, där han spenderat julen. Han hade rakat skägget av sig för ett projekt de filmade, och såg söt och ung ut. Sedan for han till gymet och jag fortsatte på samma ställe med glögg och ..Tubbs (lovade hålla kvinnan och bloggen åtskilt:), som gav de här fantastiska pahan mielen -tepåsarna åt mig. Skrattade så mycket då jag läste dem.

Sedan träffade jag den långa mannen, och vi hade det trevligt, tills det plötsligt kom fram att han bor tillsammans med en kvinna, i 15 år redan. Enligt honom är de tydligen "bara vänner" nuförtiden, men jag fick en känsla av att hon kanske inte vet om det här. Blev lite ställd, och då han till nästa skulle ha fört iväg mig till vännens (tomma) bostad, blev jag totalt avtänd, tackade för mig och gick tillbaka till centrum.

På vägen fick jag en boost av frihetskänsla, inte minst för att mina kära vänner skrev meddelanden.. en frågade om vi kunde slå runt lite ikväll, en frågade hur dejten gick (och föreslog sedan öl) och en sympatiserade med att konstatera "dick" (om typen). Love. Mina vänner alltså, inte Dick.

Tog en sallad på Vespa, och träffade sedan typerna på Los Cojones. Det var lite varmt inne... steamy windows style:

Det blev en helkväll på stan. Vi hamnade på Cuba med P och M, träffade bekanta, lärde känna nya bekanta och dansade loss tills stället stängde. En ryhmähali och sedan sömn. :)

29.12.2013 kl. 12:33

Live with reverence - for yourself and others

Hade bestämt att vi skulle shoppa lite med en vän idag, och efter att vi sovit i ca hundra år, träffades vi med Tyra och Minna på Liike, och sedan fortsatte vi på tumanhand med shopping. Allt möjligt roligt hängde och väntade på oss under denna första readag. Nya favoriter på Cos, och en fin tröja by Malene Birger på Stockmann. Kommer att funka fantastiskt i nästan vilken situation som helst.

Man blir glad av att shoppa, så är det. :) Och av sushi, som vi också fick i oss.

Fick också ett samtal av den långe mannen jag träffade på söndagen. Han hade ringt en gång tidigare, men då missade jag det. Lovade träffa honom i morgon.

You can't fix yourself by breaking someone else.
You can't fix someone else by breaking yourself.

28.12.2013 kl. 01:46

Look at the optimism of nature

Hälsningar från ett vintrigt Sibbo! Fantastisk julstämning ute i naturen. ;) I don't mind.

Vaknade i Sibbo idag, så jag fick inte min morgonlatte, och nu känner jag mig så sugen... men det får vänta tills i morgon. Kommer att skutta ur sängen då jag inser att jag äntligen får fixa en latte åt mig. Har inget beroende, nej.

Spenderade en regnig julafton här i stan, hos och med trevliga vänner, 11 glada var vi. Största delen nya bekanta, men vi hade så roligt, att det knappast blir sista gången jag ser dem. Vackra julsånger, ett berg av god mat och dryck, och julklappar!

Julbocken önskade att vi skulle sjunga Queen: Thank God it's Christmas, men vi tyckte den var lite väl svår, så vi gjorde i stället ett improviserat julevangelium, med hela gänget.

The biggest things are always the easiest
to do because there is no competition.

26.12.2013 kl. 21:23

God Jul!!!

Till Dig från Mig (för ett antal år sedan:)

24.12.2013 kl. 14:08

I väntan på Jul och annat kul

På söndagen gick jag och äta på Kynsilaukka med ett trevligt gäng, och så fortsatte en del av oss med glögg på en bar, och sedan en annan bar, där vi fick sällskap av flera vänner.

En söndag, precis före jul, är det inte precis livligt i Helsingfors nattliv, men på Corona var det en hel del folk. En lång man kom in och min vän nickade åt mig att han skulle var något för mig. Han var faktiskt inte alls så dum, och våra blickar möttes några gånger av någon mystisk orsak. ;)

Det slutade med att jag gick förbi honom och log, och på vägen tillbaka nappade han mig direkt till sitt sällskap, där vi sedan babblade resten av kvällen. Han hade en rolig vän med sig, som vi kunde skämta om och med medan vi lärde känna varandra vid sidan om.

Det slutade med att jag for med typerna på efterfest, och sedan hem på morgonnatten. En lite annorlunda söndagskväll. :)

Hela måndagen har jag också spenderat bland trevliga människor, vi började med kaffe på Torrefazione, och sedan via en massa butiker, skumpa på Stockas Delikatess och avslutning på Da Vinci i Glaspalatset, med utsikt över folkvimlet. Nice.

23.12.2013 kl. 22:30

Siskonpeti: Führer

Så här i julens anda... ;)

23.12.2013 kl. 21:21

A broken heart hides so many treasures

Härlig vinkväll med flickorna igår. Vi babblade på i flera timmar, åt och drack. Tog också lite bilder, som det sig bör, med och utan rekvisita, för att skicka en hälsning åt den i gänget som tyvärr var sjuk. Till all lycka kommer det mera Kuukautisia.

Vår vinkväll höll på till ett på natten, och sedan tog vi ett varv via Torni, där några bekanta slagit sig ner.

Vilket väder... mörkgrått och regnar. Men tänkte ändå gå och träffa några bekanta i Carusel. Ju tråkigare världen utanför fönstret ser ut, destu socialare lönar det sig att vara, man blir glad av andra människor. :)

"Be like water making its way through cracks.
Do not be assertive, but adjust to the object,
and you shall find a way round or through it.

If nothing within you stays rigid,
utward things will disclose themselves.
Empty your mind, be formless. Shapeless, like water.
If you put water into a cup, it becomes the cup.
You put water into a bottle and it becomes the bottle.
You put it in a teapot it becomes the teapot.
Now, water can flow or it can crash.
Be water my friend."


-Bruce Lee-

22.12.2013 kl. 13:18

Be neutral

Jag får snart gäster... lämnar disken till absolut sista minuten. Because I'm worth it. ;)

Det är första månadsmötet för Kuukautiset. Vinkväll, nam, köpte hem 3 liter ekologiskt rödvin. Borde räcka en stund.

Vi samlades igår med ett gäng på produktionsbolaget och kollade igenom de 3 första delarna av Siskonpeti tillsammans. Spännande, roligt och rörande. Lite nostalgiskt.. om det kan vara nostalgiskt att längta tillbaka till sommaren?

Lyssnar som bäst på en fantastisk cd med alla sånger, mash-ups, som vårt musikgeni KatjaLappi (uttalas i ett ord;) gjorde till serien. Love.

21.12.2013 kl. 18:30

Let life be with you, not against you

Mmm. Kände mig alldeles slut då jag kom från jobbet, och är fortfarande helt färdig, men ändå älskar jag att sitta här och uggla på natten. Hmm?

Men rolig dag på jobbet. Folk kramade om varandra och önskade God Jul, kändes nästan ledsamt fast vi ses igen om typ 2½ vecka. ;) Fick en fin present som jag var helt oförberedd på (hade inte tänkt på att köpa något) men blev så glad så jag tror det var värt det för givaren! Pasila-tarror (ja, jag vet att det heter klistermärken.. och Böle), en Pasila-kasse och en dvd (tredje säsongen av grabbarnas humoristiska fiskeprogram:).

Julstämning med hjälp av miniatyrpepparkakor:

Hörde idag att man borde ha sin blogg på Bloglovin.. försökte få dit den, men det verkar vara något tekniskt problem. Men hann läsa en hel del bloggar medan jag trevade mig omkring där. Blev bl.a. glad över att läsa om glada kroppar. (Man måste läsa hela grejen för att bli glad, början är inte jättehejsan).

Någon av dessa skall jag eventuellt orka prova på nåt tag. Nail art for lazy girls:

A smile is the light in the window of your face
that tells people you are at home.

19.12.2013 kl. 00:47

Look into the heart of each one

Älskar den här energin! Whatever (s)he's taken, I want.

Spelade sähly på morgonen, sedan lillajulslunch med gänget. Så här roligt hade vi. ;)

Vi stannade en bra stund, sedan gick jag via Hairmail och köpte en stor bunt blont hår till morgondagens inspelningar. :) På teatern fick jag mitt eget hår fixat och sedan lagade vi en jättegod laxpaj och sallad hos mig. Nam.

A little common sense, a little tolerance,
a little good humor, and you don't know
how comfortable you can make yourself on this planet.

18.12.2013 kl. 20:59

One day your heart will take you to your lover

Älskar te-visdomen! :)

Såg Blaue Frau do Paul Auster ikväll. Shit. Att bra teater kan vara så stark. Luvit.

Har inte gjort så mycket annat. Kollade "Ismo Leikola kasvaa ihmisena - elämän mittainen stand-up show" dvd:n, som jag fick. Typen kan sin stand-up! Briljant.

I morgon ska vi ha lillajulslunch med sählygänget, direkt efter att vi spelat aktivt en timme. Eftersvettiga och röda om kinderna. Julstämning direkt. ;) Sedan ska jag till teatern, Tanja lovade klippa mitt hår lite, och via Sandvikens gamla saluhall lära mig fixa nya varianter av hälsosam, god mat. Uppskattar hennes talanger mycket! :)

P.S. Härliga Geena Davis berättar hur man gör Hollywoods filmmanus mindre sexistiska:

"It's easy, fast and fun to add female characters, in two simple steps. And I want to be clear I'm not talking about creating more movies with a female lead. If you do, God bless and thank you. Please consider me for that role.

Step 1: Go through the projects you're already working on and change a bunch of the characters' first names to women's names. With one stroke you've created some colorful unstereotypical female characters that might turn out to be even more interesting now that they've had a gender switch. What if the plumber or pilot or construction foreman is a woman? What if the taxi driver or the scheming politician is a woman? What if both police officers that arrive on the scene are women — and it's not a big deal?

Step 2: When describing a crowd scene, write in the script, "A crowd gathers, which is half female." That may seem weird, but I promise you, somehow or other on the set that day the crowd will turn out to be 17 percent female otherwise. Maybe first ADs think women don't gather, I don't know.

And there you have it. You have just quickly and easily boosted the female presence in your project without changing a line of dialogue."

17.12.2013 kl. 22:40

Let silence take you to the core of life

I morgon ska jag laga mat! Sköt på det så länge idag att jag inte hann sätta igång, och så åt jag bara vad jag hittade i skåpen. Gick sedan på premiär av Ainoat ja oikeat, en romantisk komedi.

Efterfest på Amarillo, och där trivdes vi ganska länge, med tanke på att det är en måndagskväll. Härligt med sociala vänner. En typ, lite av en nörd, hängde med oss, speciellt mig och en anna kvinna, och då vi gick hem frågade han om vi ville ha en threesome med honom. Vi tackade nej.

Nu sitter jag och gnagar i mig surskorpa med mögelost, vilket smakar bra, men av någon anledning känner jag att insidan av mina kinder svullnar upp lite. Helmystiskt. Märker nog att man blir känsligare mot vintern med allergier o.dyl., som man inte märker av alls under de varmare årstiderna. Nå. I morgon äter jag vettigare igen.

17.12.2013 kl. 00:46

Now is the time - the time is now

Nice! Började dagen med god vinterbrunch på Korjaamo. Det märks att det var ett tag sedan brunchklubben träffades, för vi var ett enormt gäng! Det blev en del ommöblering innan vi lyckades få alla att sitta vid ungefär samma bord.

Fick en födelsedagspresent som väntat hemma hos P i över en månad. Glad överraskning!

Då hälften av gänget stuckit satt vi ännu läänge och babblade, och sedan kollade vi in julmarknaden i byggnaden bredvid. Hade ett roligt möte med en bekant, då min halsduk fastnade i någons smycke i trängseln, och medan jag stod och petade loss mig lyfte vi samtidigt blicken och började skratta, då vi kände igen varandra. ;)

Jag skulle ha varit nöjd och glad över dagens sociala del, och sedan suttit hemma och druckit te resten av kvällen, men till all lycka är vissa människor underbart sociala, vilket ledde till att vi kollade in en ystävämyynti på Drumsö, och sedan ex tempore tog ett varv till Sibbo, via Johan&Nyström på Skatudden.

I Sibbo hälsade vi på några trevliga bekanta, som tog emot oss med öppna armar. Vi drack glögg och vin, och bakade pepparkakor. Det blev en hel del ..intressant formade kakor. ;)

Vi talade om hur ofta man inte tar kontakt med varandra, då man tror att "alla andra" har fullt upp, fast sanningen är att folk ofta sitter för sig själva och gärna skulle träffas. Mera social..het! Jes.

Above all, be the heroine
of your life, not the victim.

15.12.2013 kl. 21:37

See the astonishing light of your own being

I väntan på julen.. only at the theatre:

Mmm.. not creepy at all. ;)

You will either step forward into growth
or you will step back into safety.

11.12.2013 kl. 22:59

Who knows his devil, knows his god

Social dag idag. Träffade trevliga bekanta då jag ex tempore gick för att träffa P via hennes frisör, där vi satt och babblade en lång stund innan vi gick på kaffe. Nu ska vi boka in mera brunch och sånt för att lysa upp vintermörkret.

Sedan till Kabelfabriken för att sminka en androgyn person för en koncert. Först åt jag lite med gänget som ordnade eventet, och sedan drog vi oss tillbaka för att sminka och fixa honom. Intressant typ, vi talade om allt möjligt medan jag sminkade så att han såg så mjuk och kvinnlig ut som möjligt.

En vän kom med och tittade på showen, och sedan tog vi en glögg på Bruuveri. Nu känner jag mig lite mjuk i huvudet. Ska ändå gå på morgonsähly, tänkte jag. :)

10.12.2013 kl. 22:24

Hej! Jag heter Heidi Susanna, bor i Hesa, och tycker om mitt liv med allt det bär med sig.

Har en finskspråkig blogg om mitt jobb, och där måste jag "uppföra mig". Här vill jag leka på svenska och skriva om vad som helst, när som helst... :)

heidisusanna76 @ gmail.com

 

Everything you are against weakens you. Everything you are FOR empowers you.

 

 

Follow on Bloglovin

Instagram