And in that moment, I swear we were infinite

Gick ner till stranden för att simma ännu på kvällen, och låg sen och slöläste en bok en stund, och kände mig lite oinspirerad, fast kvällen var den finaste man kan tänka sig, varm och vacker.

Brukar ligga strategiskt så att jag får vara ifred, men har uppsikt över alla som går och simmar, så kan man kolla in folk i smyg, bakom solglasögonen. Bara så man inte missar några söta män... ;)

Har sett en typ flera gånger på avstånd, och brukar titta lite på honom bakom min bok, och nu råkade det sig så, att då jag gick hem från stranden kom vi samtidigt till trafikljusen, han med cykel. Jag hälsade förstås, försäkrade mig om att vi nyss setts på stranden och presenterade mig. Fick veta hans namn också, och så bytte vi ett "vi ses" innan vi for åt olika håll. Han var vacker på nära håll. Kände hur mina hormoner tog ett litet skutt och så kände jag mig mera levande och gick energiskt hem.

Man blir så glad av att veta att det finns såna människor också här i vår värld! Om man inte skulle få bekräftelse ibland, är det svårt att låtsas vara hoppfull. ;)

09.07.2014 kl. 22:27

You cannot find peace by avoiding life

Det är mulet just nu, men ändå över 30 grader varmt! Nice...

Gick på morgonkaffe till ett härligt café som min vän och hennes man startat på våren. Le Chofé heter det, rekommenderas!

Vi satt och pratade en bra stund, då ingen av oss hade bråttom, och det är ett trevligt ställe att sitta på, med perfekt bakgrundsmusik och stora fönster så man kan titta på människor som går förbi.

Blev bekant med en av deras vänner, en fransk kvinna som flyttat till Finland för sin finska mans skull, och nu skulle hon gärna lytta bort, om det inte var för deras gemensamma dotter. Hon förklarade väldigt fint det som jag kan tycka är så svårt att sätta ord för, hur atmosfären i Finland är nice, men inget mera. Det finns egentligen ingenting att klaga på här, allting fungerar, men det finns ingen passion i folk, och den långa, mörka vintern gör att man börjar få angst mot slutet av sommaren då man vet vad som väntar. Folk söker sig till sina stugor och ensamheten, gatorna är tomma.

Hon jämförde med Frankrike, där ingenting fungerar, det är fullt med människor överallt, folk trängs och är ovänliga och hundarna skiter på gatorna. Typ. Men då man varit där några dagar, känner man sig levande, man har en puls. Då hon kommer tillbaka till Finland är det ..trevligt, men livsgnistan slocknar en smula. Ingen utlänning är eld och lågor över att bo här, enligt henne, åtminstone om man kommer mera söderifrån. Folk har definitivt ett annat temperament norrut, det är saklighet som gäller, att inte visa några känslor.

Hm.

Jag förstod vad hon menade, definitivt. Har en spansk ådra i mig, men samtidigt tror jag inte att jag automatiskt skulle bli lyckligare av att flytta till t.ex. Spanien. Eller kanske jag skulle bli det, vem vet?

Har ibland en känsla av att det är en bit i mig som saknas, men jag vet inte vad det är. Jag inser väl det sen då jag hittar den. :)

Sometimes the most ordinary things
could be made extraordinary simply
by doing them with the right people.

09.07.2014 kl. 18:30

Sommaren är lång

En glass vid havet blev en picknick i Koffens park med trevligt sällskap, som sedan ledde till lite vin och musik vid havet... och så kom jag hem halv 3 på natten. Älskar sommaren.

Det kändes som en väldigt kort stund det var mörkt, och man inte såg varandras ansikten, men så hann det börja ljusna innan vi vandrade hem genom staden¸¸.•*¨*•♫♪

Är så glad över att jag inte behövdes på inspelningarna på morgonen, och inte behövde titta på klockan alls. Frihet är att stanna så länge man vill, och gå då det känns rätt. :)

Idag har jag träffat P, läst och ätit körsbär, glass och jordgubbar i solen. So perfect.

。◕‿◕。

08.07.2014 kl. 20:57

Glass!!!

Har jobbat tillräckligt för idag, nu ner till havet för att äta glass!!! Jei.

07.07.2014 kl. 16:11

Oh, the places you'll go

Det är inte bara mitt sinne som är nere, idag insåg jag att min kropp är så spänd, att jag inte kan andas ordentligt. Om man är tillräckligt spänd mellan skulderbladen kan det bli så. Tänjde lite, men behöver förutom det slappna av ordentligt och massage-hjälp med ryggen. Tung vår, har fått spänna mig en hel del, också mentalt, för att klara av jobb och allting annat.

Allt ska ordna sig, snart är också det här senaste arbetsprojektet över. Behöver lite annanslags liv än arbete. Just nu gör jag alltför mycket "good decisions" för att ha (tillräckligt) roligt. ;)

Steg för steg...♡

I morgon är det en ny lång dag.
Alldeles ens egen från början till slut.
Det är väl en trevlig tanke.

06.07.2014 kl. 22:32

Blessed is the breath spent in invoking the truth

Brist på sömn eller all mat jag åt igår.. men idag har jag känt mig trött och nere. Konstigt. Vädret är fint, allt är fint. Men då jag kom hem efter jobb + besök hos en vän fick jag inte upp mig igen. Jag bara degade, och tog en minitupplur, och stirrade i taket. Gick till butiken, men känner mig ensam och onödig.

En man, som såg trevlig ut, rusade före mig i kön, och då kunde jag förstås inte se honom som speciellt trevlig längre. Var är alla fina, rakryggade gentlemän?

Måste hålla mig borta från facebook just nu, där ser jag bara en massa foton av glada par som älskar varandra och grillar tillsammans ute i naturen. ;)

Lärde mig bl.a. den här nyttiga saken idag:

Do not chase people.
Be you and do your own thing.
The right people who belong in
your life will come to you and stay.

05.07.2014 kl. 23:22

Feels like sommarlov

Here comes the sun!

Härligt. Det blev ingen fotboll imorse, men då jag en gång stigit upp före 8 orkade jag inte gå och lägga mig igen (?), så jag slösurfade lite, och frågada sedan om M ville gå på lunch till Krog Madam. Det ville hon, och så joinade T oss också. Vi tog ett varv via mig, för att ta emot Dermoshop-paketet som var på väg.

Medan vi väntade, satt vi ute på gården och drack lonkero ur Marimekko-muggar och plötsligt gick Pandora förbi, med man och barn. Otippat. Det roliga är, att Pandora varit en hel del på tapeten under våren då vi hade henne som en liten roll i tv-serien vi filmat. Hon var inte med på riktigt, då alltså, men vi hade en typ som låtsades vara hon. Nu har vi tydligen channel her så att hon dyker upp på innergården till mitt hem. ;)

Efter att vi putsat upp M som fick nagellackborttagningsmedel i ögat gick vi till Verkkokauppa.com. Jag orienterar mig sakta men säkert mot en intelligentare telefon, men nådde inte ännu heller ändra fram.

Idag har jag ätit lövbiff med franskisar, glass och pizza, plus druckit lonkero, vitt vin och pepsi max. Känner mig ända lättare på fötterna än tidigare. Feels like sommarlov...

;)

04.07.2014 kl. 20:17

Lifted

Jaa! Är så glad över att det finns animerade kortfilmer här i världen. :)

04.07.2014 kl. 11:19

Why is this hair called Bob?

Vad glad man blir över en ny frisyr. :) Mitt överlånga hår har känts tungt och trött, och för långt för att göra något vettigt med, då den estetiska tyngdpunkten fallit för långt ner.

Jag gav min vän/frisör konstnärlig frihet, fast hon checkade förstås med mig innan hon satte saxen i mitt hår, och klippte en snygg polka. Love it!


OMG - this hair is gorgeus!

Den här kommer att vara snygg medan den växer också - kort polka, lång polka - klassiskt, hursomhelst, och gillar mitt fejs. Och vice versa.

Smile - happy looks good on you.

P.S. Härligt, jag som inte ens försökt titta på Game of Thrones (fast alla säger att det borde man), hittade den här honest trailern som förklarade säsong 1-3 på 5 minuter.

Typerna har gjort hur många videon som helst, kollade samtidigt in bl.a. X-Men Origins: Wolwerine, skrattade högt, men skulle kanske ändå kunna se den... ;) Hugh Jackman♥

03.07.2014 kl. 16:08

Everything is temporary

Jag skulle skriva något, men så tog jag en tupplur i stället. :)

How am I supposed to go on living?

Just keep breathing baby. It's that simple.

02.07.2014 kl. 17:20

Care to know less and know to care more

Så...grått....och....regnigt. Pust. Borde vara på väg till Borgbacken som bäst, ett gäng vänner träffas där om en stund... men jag orkar inte. Blev totalt matt av att dega runt på stan med en vän, och bli lite småvåt.

Vi åt dessutom på Tamarin, och undrar om det är något de sätter i vissa maträtter, för jag minns att jag känt mig så här en gång tidigare efter att ha ätit där.. lite uppsvullen, ont i magen och lätt illamående.

Det dystra temat tänkte fortsätta, men då jag såg det här kunde jag inte annat än skratta högt - dessa klänningar får en verkligen garanterat att synas på sommarfesterna... ;)

Älskar när jag känner mig nere, och så ser man plötsligt det humoristiska i deppigheten. ;)

NU är jag tillbax i mitt vanliga mode... chattar med en vän, googlar grumpy cat memes, provar skor, kastar obarmhärtigt dem jag inte kommer att använda i en påse till UFF (hittade ett par härliga nude-klackar idag som passar med allting), ordnar upp i klädskåpet och gör Dermoshop-beställning, på samma gång, eller lite vartomvartannat. Just the way I like it.

01.07.2014 kl. 18:31

Care about yourself, be good to yourself

Grått igen, tog mig till jobbet i stadigt regn, och då jag gick hem via butiken hade jag redan halvt bestämt mig för att inte gå ut mera idag. Då man kan tvätta byke och annat kul hemma. ;)

Kommer inte att jobba alla dagar den här veckan, hinner t.ex. spela fotboll på fredagen. Jei. Hoppas vädret är med på noterna. På torsdagen ska en kollega/vän fixa mitt hår. Härligt. Just nu är det så övervuxet att jag bara håller fast det hela tiden, det går inte riktigt att göra något med det. Men snart kommer det att vara ursnyggt igen.

Man får många nya sommarlovsidéer på nätet.. som att tälta ovanför marken och kolla in vackra ställen som får det att kännas i magen, bara av att se på bilderna...

Bäst att se på lite True Blood för att lugna ner sig.

P.S. How to cuddle like you mean it ;) ... sööta små djurbarn!

30.06.2014 kl. 16:27

Believe in your infinite journey

Mat, prat och sen lite shopping. Inte illa, denna regniga, gråa dag. Lite tar det nog ner humöret märker jag, då man vaknar och ser gråheten. Well, den här piggar lite upp:


#nam

29.06.2014 kl. 19:10

Sol, sommar och stolthet

Sminkade en söt kvinna, och njöt sedan av solen och härligt sällskap ute på en terass.. och sedan en annan terass.. och sedan via Virgin Oil på pizza, och till LeBonk som bjöd på Pride-fest med bl.a. det här:


#rockthepole #helsinkipride #likeagirl

Nu lyssnar jag på lite Carola på UTube... kom att tänka på en sång och på den vägen är det. :) Plus den här...

I morgon brunch i mera fint sällskap, men före det en god, lång nattsömn. Älskar sommaren och friheten. ♡

29.06.2014 kl. 01:09

Like a girl

→ Kom ihåg #likeagirl då du gör något snyggt/bra/häftigt! :)

28.06.2014 kl. 15:28

Let your mind dance with your body

Man hinner med en hel del, då man stiger upp 6, och sedan är på språng hela dagen. Det blev ju nästan lite sommar också, vi satt ute och åt glass med en vän i två olika episoder. Däremellan gick vi och se på målningar på Kabelfabriken. Min vän var en av utställarna, så det kunde man ju inte missa.

Hittade dessutom några fina presenter åt min systers lilla nykomling i den lilla gåvoaffären.

Det är en väldigt söt baby... t.om. jag som verkligen inte är någon expert på barn, kan se att det är väldigt fina gener i det här exemplaret. ;)

Snart får jag se henne för första gången, då den lilla familjen kommer till Finland i juli. Jei!

Härligt att ha nästan-sommarlov. Ska sminka en bekant i morgon, men annars är veckoslutet ledigt. Mina kort inhopp på tv-serien känns knappt, det handlar om så få timmar. Dessutom är det bara roligt att träffa nya människor igen, för en stund. :)

 

27.06.2014 kl. 19:57

Build your meditative personality

Sökte en viss font igår, och började sedan ivrigt ladda ner alla världen olika, roliga fonter... Nu har jag mycket att leka med nästa gång jag vill klippa-klistra nya visa ord till lämplig bakgrund! =)

Idag har jag varit till tandläkaren och på bouppteckning. Men snart är den dagen över. I morgon ska jag jobba lite, hjälper en kollega med en tv-serie, men kommer att göra korta små spurter de morgnar hon behöver hjälp. Nästa vecka ser det ut att bli alla dagar, men så har jag ledigt sedan resten av dagen. Ganska idealiskt, faktiskt, så kommer man upp och igång, och när man redan fått upp farten kan man utnyttja dagen till något roligt.

The good die young, because they see
it's no use living if you have got to be good.

26.06.2014 kl. 20:42

Build bridges of understanding

Det enda som är konstant här i världen, är förändring... Britterna vill ha ett rökfritt samhälle till år 2035, i Finland påbörjar man pride-veckan med att rösta nej för gay-jämställdhet. Eller 10 äldre typer röstade emot. Men jag tror ju på att majoriteten av folket får som de vill förr eller senare, det är väl det som kallas demokrati. Det tror Stefan också. :)


If you are not living this moment, you are not really living.
 

Här är en massa geniala lösningar för små vardagsproblem. Skrattade åt den enda kommentaren någon skrivit:
 

25.06.2014 kl. 15:42

A girl should be two things...

...who and what se wants.

And go get what she wants. :)

Ready, set, go.

Eyes on the goal. ;)

Obstacles are those frightful things you see
when you take your eyes off your goal.

P.S. Mmm.. censorship...;)

24.06.2014 kl. 13:28

Midsommarsaldo

Hemma igen. Packar upp, och alla mina kläder doftar stugliv. Luvit.

Jag plockade inte sju olika slags blommor på midsommaren, och sov med dem under dynan. Men jag drömde ändå om en het dude som höll mig nära och smekte mig på benet. Det måste ju betyda goda saker för mitt kärleksliv, då det hände på misommarnatten. ;)

Sen gick det väldigt, onaturligt, bra för mig i Yatzi, jag vann precis vartendaett spel jag deltog i, men vem tror på dumt skrock som "otur i spel - tur i kärlek". Fnys. Struntprat.

Ingen romantik i skärgården, då vi hölls på ett och samma ställe, med trevliga släktingar, men jag har ju hela sommaren på mig.

Jes, jag vet att det här är counterproductive, mot vad jag ska intala mig om världen, men jag tyckte det var lite roligt... ;)

P.S. Mindes plötsligt att jag läst om att det är bra att skölja tänderna med kokosolja. Ska kolla in ämnet "oil pulling" noggrannare.

23.06.2014 kl. 22:38

Ha en romantisk midsommar!

Dimma = älvorna som dansar på ängen. That's what I've been told. :)

Hinder är det du ser när du tar bort ögonen från målet.

19.06.2014 kl. 23:30

Your self is the intuition and the conciousness

Sommarlovet har börjat så härligt, men idag är jag trött och nere. Bestämde mig redan tidigare för att åka till det härliga landestället där jag spenderat en massa midsomrar förut, och min syster och mamma kommer också. Nu saknas förstås min kära pappa. ♥

Min mamma och syster hade träffats idag i stan, och inte tänkt på att fråga om jag är ledig, och då jag talade med dem, ur mitt nedstämda sinnelag, kände jag mig genast sårad och utanför då de inte bett mig joina dem. Grät lite mera. Låter totalt instabil, men så illa är det inte. Tror jag. Dags att resa upp sin mentala ryggrad. Stop it now.

Den som tittar mycket bakåt – går med ryggen in i framtiden.

19.06.2014 kl. 17:09

Dance! The angels will love you.

Det snöade visst ute i dag... men jag tog lugnt en tupplur. I don't mind. Sminkade en kund på morgonen, och fixade sedan alla mina kvitton och timlistor från inspelningarna. Ska föra dem till kontoret  i morgon.

Gick på pilates med M. Det kommer att göra min kropp mycket gott. Nu har den varit stel och stilla så länge, ryggen är inte helt förtjust i allt ojämt kånkande och snedvridna arbetsställningar. Om det inte regnar på morgonen ska jag gå och spela fotboll.. blir anfådd bara av tanken. ;) There's no way but up!

When you feel that you are being pulled into other people's nonsense,
repeat these words to yourself: "Not my circus, not my monkeys.

17.06.2014 kl. 22:18

Impatience destroys a great plan

Borde städa, en kund kommer på morgonen för att bli sminkad, men har i stället gjort allt möjligt annat idag. Känns som sommarlov! :)

Dammsög på lördagen, för att få breda ut min nya, mjuka matta, som jag skaffade från inspelningarna. Igår somnade jag också på den, två gånger, då jag lade mig en stund på golvet.. för att ...so soft... och sedan fick ett sms, vände mig, svarade på meddelandet och ...zzzzz. Var alldeles vimmelkantig då jag kom upp, och efter en tupplur på sängen, gick och äta pizza med M. Samtalen var långsamma och tröga, vilket är ovanligt för oss.

Träffade en vän idag på fina Café Regatta, blev lite life coachad, sov lite igen, och gick sedan för att göra lite nödvändiga inköp, och återvände mycket senare med en del grejer, som jag ex tempore insåg att jag behövde. ;)

Aiemman kokemuksen tulisi olla majakka,
joka näyttää meille tietä, eikä laituri,
johon kiinnitämme aluksemme.

16.06.2014 kl. 21:21

Party time

Jag gick just hem från baren, fyratiden på morgonen, och himlen är alldeles ljus. Jag kan knappt förstå detta... det är sommar!

Vi hade en fin karonkka... härliga människor, fina samtal, vacker solnedgång...

Nu ska jag gå och lägga mig. Vi har brunch i morgon, får se vilka som orkar dyka upp. :)

15.06.2014 kl. 04:19

It's a wrap

Sista arbetsdagen för den här tv-serien var idag. Ganska lätt dag, förutom det evinnerliga regnet. Har stått ute i ösregn, men mest blöt blev jag då jag hjälpte en av rekvisitörerna med att få hem ett skåp. Just då vi bar skåpet från paketbilen regnade det så hårt, att kläderna blev genomblöta och då vattnet träffade skåpet, strittade det upp i ansiktet underifrån. ;)

I morgon ska vi festa! Och eftersom vi har ett härligt gäng, planerade vi också in en brunch för söndagen. Fina människor man får jobba med. I'm a lucky girl.


(favorit i repris:)

Vi möter sällan någon, som vi inte har något att lära av.

P.S. Utmärkta orsaker att dejta en make-up artist. ;)

13.06.2014 kl. 21:55

En arbetsdag kvar till sommaren!!

Försök att göra någon glad varje dag, om det så bara är dig själv!

12.06.2014 kl. 22:41

Zzzz

Just nu är jag så trött, it makes no sense. Mot slutet av arbetsdagen började jag låta som om jag var lite full, och hade svårigheter att hålla ögonen öppna. Har blivit alltför lite sömn flera nätter, och förra natten sov jag knappt alls. Hade så ont i musklerna att jag måste smeta Mobilat i nacken och på ryggen, och tankarna flög vilt omkring. Det är intressant hur alla små och medelstora problem verkar enorma då man funderar på dem i sängen, på morgonnatten. ;)

Skulle gå hem och sova efter jobbet, men så ringde en vän, jag och jag gick och äta till Dennis med henne. Äta bör man. Nu sitter jag här, av någon anledning, och funderar på hur jag ska orka tvätta ansiktet och tänderna, så jag får sova...

Whatever good things we build end up building us.

Så här ser Live tinder by Tubbs ut med mig som "vänder blad" :)

 

06.06.2014 kl. 19:58

Solve 1 problem and 100 others disappear

Huh, vilken dag. Är lycklig över att den är över, men också glad över att den gick så bra, och slutresultate blev så snyggt! Ljus, ljud, scenografi, kläder och smink kombinerat blev otroligt fint. #Lovemyjob.

Gick via butiken, köpte en Lonkero och njöt av den kalla drycken, innan jag ens tänkte på att äta... Sedan tvättade jag en peruk som blivit alldeles rufsig och blodig på inspelningarna. Den står ännu och väntar på att jag ska skölja bort balsamet och torka den. Will do.

Ja, jag är barnslig, men jag tyckte det här märket var väldigt lustigt. Såg stolen i ett skyltfönster på vägen hem.

För dig som undrade vad den manliga motsvarigheten till bitterfitta är..? ;)

Isn’t it surprising how many things,
if not said immediately, seem not
worth saying ten minutes from now?

04.06.2014 kl. 21:22

Blessed is the footstep that treads on the path of love

Mina Yogi-te-visdomar håller på att ta slut.. måste börja dricka te oftare.

Skulle gå på pilates idag med M, men så insåg jag, att jag måste göra lite förberedelser inför inspelningarna i morgon, så jag stannade hemma och lekte med fake blod i stället.

Nu hoppas och litar jag på att allt kommer att gå bra i morgon. It will.

Fast jag känner mig trött, skrattade jag som vanligt på arbetet idag. Mycket. Love my job, speciellt människorna jag jobbar med!

Har spenderat en god stund med att läsa om vitaminer o.dyl. på Vitamiinisuositukset. Lite svårt att ignorera alla sär skrivningar, men intressant information. :)

Ira hade postat en söt sommarmusikvideo, som jag känner för att låna... ;)

The state of your life is nothing more
than a reflection of your state of mind.

P.S. Mmm.. beard...

03.06.2014 kl. 20:35

Hälsningar från Nangijala

Min mamma berättade att hon och min pappa kommit överens om att den som dör först får komma tillbax och ge något tecken åt den andra. Nu hade plötsligt en skata börjat gå av-och-ann utanför hennes sovrumsfönster, hängt upp och ner högt uppe på fönster-
karmen (!) och kikat in genom fönstret, och den har kommit på besök flera dagar i rad.

Som den vita duvan i Bröderna Lejonhjärta! Men roligare. Det låter precis så humoristiskt som min pappa skulle göra det. :)

Vi var på ett 6-årskalas, hos min kusin och hans familj. Det var roligt att träffa släktingar, och sen gick jag och min kära mor på bio, såg The Grand Hotel Budapest. Interesting.

Precis innan slutet av filmen blev det något tekniskt fel så att bilden plötsligt stannade. Efter ett tag kom personalen och bad om ursäkt för uppbrottet och sade att det tar ca 10 minuter för dem att få igång filmen igen, på samma ställe. Vi väntade snällt, liksom de flesta andra, och då de fick igång den, började sluttexterna ca en sekund efter stället där filmen fastnat! Det hördes skratt i hela salongen. ;)

01.06.2014 kl. 20:35

Creativity is your biggest asset

Vår vän Matthew säger igen som det är, den här gången om sociala rädslor.

Dricker hemlagad islatte... jag lagar den bästa islatten jag vet! :) Träffade några vänner i parken igår, och tänkte treat myself genom att köpa en islatte från Robert's Coffee, med chokladsmak, men det var inget att hänga i julgranen. Smakade lite som bränd choklad.

Däremot drog jag i mig två chokladmuffins, som min vän hämtat med sig. Nam. Att vara lite nere, mikä ihana tekosyy. ;) Sedan drack jag och M en massa rödvin och pratade tills klockan var läggdags.

Idag känns det mycket bättre. Det måste ha varit chokladmuffinsen som hjälpte...

There is a very fine line between loving life
and being greedy for it.
-Maya Angelou-

01.06.2014 kl. 11:05

Build self-esteem first and the house later

Är bara trött, ledsen och frustrerad just nu. Vilken tur att jag känner så fina människor, man blir lite gladare då man koncentrerar sig på någon annan emellanåt. Annars skulle jag bara vara nere och ensam just nu.

Allt är i princip bra. Jobbet är härligt, fast alla börjar vara trötta vid det här laget, det håller på att bli sommar, fast med en del bakåtglidande backstarter, jag är frisk, men otränad och vi har bara två veckor kvar av inspelningarna, men många jobbiga faser kvar...

Orkar inte lyssna på mig själv klaga, men vill ändå lite skriva av mig. Vill också att någon varm, trygg människa, som älskar mig, skulle krama om mig oc hinte släppa mig i första taget. Den som väntar på något gott...

01.06.2014 kl. 00:09

Bless yourself

Konstig dag. Vaknade lite efter 19 och det kändes som om en ny dag börjat. Den första började redan 4:45 då jag steg upp för att fara till jobbet. Efter jobbet gick jag massage, hade fått en rabattkupong av en vän, och en body building dude masserade mig, och sen gick jag hem i det kyliga regnet, och somnade.

Äter choklad och dricker detox-te, de borde ju rimligen ta ut varandra...

Disken väntar på att bli diskad, men jag koncentrerar mig på kultur. :)

Tärkeät asiat voi tehdä vain kerran:
kerran syntyy, kerran kuolee ja vain
yhden kerran elää tämän hetken.

P.S. En arbetskamrat tipsade om den här serien. Les revenants. Spännande.

27.05.2014 kl. 21:44

To know others is smart. To know yourself is wise.

Resten av mustachkursen idag. Har nu ett par färska, mustiga mustacher här hemma. :)

Fin kurs, men har hela veckan blivit tröttare, och inte sovit tillräckligt, så idag, då en av kursdeltagarna talade om sin pappa, och det spelades nostalgiska sånger på radion, kunde jag inte låta bli att gråta en skvätt. Det var svårt att göra knutar i tyllen samtidigt, måste ta några pauser och var lite långsam. Till all lycka fick jag lite hjälp av vår härliga lärare, så att vi kom vidare med att klippa och forma mustacherna, innan tiden tog slut.

Röstade i EU-valet, och kollade sedan in lite nya sommarkläder, värmen kom så hastigt.Lyssnar med ett halvt öra på EU-valets valvaka på svenska. Bl.a. Paavo Arhinmäki talar fin svenska, liksom Ville Niinistö. Man blir glad av att höra det.

I morgon ska vi filma ute hela dagen, vid havet. Härligt, det gäller att klä sig rätt, och smeta in alla skådespelare i solkräm, så de inte bränner sig...  Kanske ta med sig sin bikini, så man kan doppa sig efter en het arbetsdag. :)

Om du inte vet var målet är hjälper det inte, hur långt du seglar.

 

25.05.2014 kl. 20:34

There is no way to peace. Peace is the way.

Vilken otrolig hetta. Härligt. :)
 

Spenderade dagen nere i en källare, då jag har en tvådagarskurs i att göra mustacher och andra hårdelar för ansiktet. Det heter inte "virka" sade vår lärare, men man använder en minimal liten krok och tunn tyll, som man ska dra öglor igenom. Det tar tid då man är ovan, men då man kommit igång vill man inte sluta. Där satt vi, alla tysta och koncentrerade, bytte bara några ord ibland. Då de spelade it's got to beeee perfect på radion kunde vi inte låta bli att skratta, då vi satt där och kämpade med våra knutar... ;)

Spenderade kvällen i mitt eget lilla paradis.

Murakami, min bästa vän ute i solen. :)

Grönt är skönt.

Det är ganska kul att göra det omöjliga.

24.05.2014 kl. 22:42

Cherish the beauty that forms in your mind

Idag har det varit en ..kärleksfull dag. Känner mig varm och glad.

Arbetsgruppen samlade kollekt igår för att kunna köpa en present åt vår runner som fyller år idag. Jag brukar få en kram varje dag av en typ, alla är snälla och hjälsamma... hela gruppen bryr sig om, och uppskattar varandra. Så känns det. ♥

Jag gick på lunch med typerna som ansvarar för kläderna (pukumaski är ofta som gifta under inspelningarna:) till ett ställe som hette Qulma. De hade otroligt goda soppor, som man fick äta så mycket man ville av. Nam. Ägaren stack sig in och frågade om det smakade, och då vi prisade stället, hämtade han in en skål så att vi fick provsmaka hans specialitet, som serveras vid morgonmålet - turkisk yoghurt med mintsås och honungsmandlar... Nu är det bara att ta sig till Kronohagen på nytt, det här vill man definitivt uppleva igen! :)

Efter jobbet satt jag en stund och pratade med en av typerna som jobbar med serien, men på kontoret, så jag ser henne ganska sällan. Hon ville veta hur det går på inspelningarna, och då jag berättade och berömde alla jag jobbar med, blev jag själv gladare ju mera jag lovordade allihop. Ju mera man uppskattar allt och alla man har i sitt liv, destu bättre känns livet. Love.

 

Open your heart to love, close the door to reason.
Unconditional ⓛ ⓞ ⓥ ⓔ

21.05.2014 kl. 19:54

Cherish your vision

Kände mig helt förundrad idag, då jag tog ett dopp i det kalla havet, och sedan torkade på en varm klippa, med solen som värmde... Det blev sommar så plötsligt. Härligt.

Tog förutom den obligatoriska bilden av sina egna (än så länge väldigt vita) tår...

..också en ny slags sommarbild. Legs or sausages?

Who has never tasted what is bitter does not know what is sweet.

18.05.2014 kl. 22:11

Boring hero

Haha.. blev glad av att lyssna på det här. Mera entusiasm över små saker!! Love it. Jippiii!!

Nu ska jag ta en simtur. Det är över 22 grader varmt ute...

Sing like no one is listening.
Dance like no one is watching.
Love like your heart has never been broken.

18.05.2014 kl. 11:17

Believe in love's infinite journey

Har spenderat dagen i fint sällskap, först med brunch på Moko i Sörnäs, och sedan med skumpapicknick i parken. Världen är så vacker. ✨

Tänkte fortsätta med en simtur i havet, men så tog jag en titt på min lägenhet, och bestämde mig för att städa, diska, byta lakan osv... Därför sitter jag nu här och skriver i stället. ;)

I morgon ska jag ner till stranden. Luvely.

Äter popcorn och beundrar fina outfits genom fönstret, de ordnar en Rocky Horror Picture Show sing-along på Orion ikväll och bästa klädseln belönas. Några bekanta skulle gå, men jag lyckades inte se dem på väg in. Nu då jag ser en bild på facebook av S i blond peruk förstår jag varför. ;)

Härligt att vara ledig ibland... men jestas vad jag tycker om mitt jobb! Vilken cirkus vi hade på fredagen, det gick stundvis över på den absurda sidan, men huvudsaken är att slutresultatet blir bra. Härlig, kreativ galenskap. Luvit.

You can't live a positive life with a negative mind.

17.05.2014 kl. 19:12

Morsdag i Sibbo

Soligt vårväder, vi åt gott och tog ett varv till begravningsplatsen, och städade upp bland blommorna, så att de som hållit dessa 2 veckor ännu får vara kvar en tag. Så fint.

11.05.2014 kl. 20:02

Care about yourself. Be good to yourself.

Var färdig att fara och hälsa på min kära mor och syster två minuter över elva, men upptäckte att jag måste vänta en timme på nästa buss till Sibbo, så jag lyssnar på musik, dricker islatte och tar det lungt. Trevligt söndagsgöra.

Actually kunde jag tvätta penslar och sånt kul... i morgon ska jag vara på jobb före kl. 6 på morgonen, så allt jag kan låta bli att göra sent i kväll är ett plus. :)

Glad morsdag, alla mödrar!

P.S. Cool :)

11.05.2014 kl. 11:04

Commitment is the excellence of a human

Tittar med ett halvt öga på Eurovisionen.. vi har gruppchat på gång med ett par vänner, men jag blir direkt uttråkad av musiken, då alla låter lite lika. Kommer nästan garanterat inte att orka lyssna på dem alla. Senast vid den oändliga poängshowen ger jag upp.

Den här typen säger som det är. ;)

På vår photo shoot kunde jag åtminstone underhålla mig själv. :)

Lite jobbade jag också...

Om du står med båda fötterna på jorden, så står du stilla.

Bilderna tagna av Tubbs.

10.05.2014 kl. 22:43

Close both eyes to see

Vi har filmat ute de senaste två dagarna. Precis då det slutade vara soligt och blev regnigt och grått. ;) Men jag har förstås varit inne en hel del, då sminket görs inomhus. Igår filmade vi hela kvällen, till midnatt, idag började vi 9:30 och gjorde en "vanlig" dag.

Det har varit en hel del, mycket på jobbet, har inte orkat göra något annat än se på lite tv och sova på fritiden. Skönt med veckoslut, men i morgon har jag lovat fixa lite smink för en fotografering med ett gäng bekanta. Lovar ibland göra sånt här, och oftast är det roligt, men då man jobbat mycket känns det dumt att sedan jobba mera, gratis, då man egentligen borde ha fritid... Bestämde mig nu, att efter det här gör jag inga flera veckoslutsjobb innan inspelningarna tar slut i mitten av juni.

Har suttit och slösurfat visa ord på nätet, ett av mina stora intressen. ;) Sparar på dem, och breder ut dem över bloggen och på facebook. Luvit. Kanske man ibland förstår sig lite bättre på livet, tack vare någons välriktade ord?

10.05.2014 kl. 00:12

Creativity is your biggest asset

Bildgooglar face scar som bäst... man kan hålla på en stund, och sen får man göra något annat, det kommer så mycket obehaglig visuell info. Man måste vara i koncentrerat work mode för att kunna analysera ärren och hur de ser ut på olika ställen i ansiktet, beroende på hur gamla de är.

Part of my job. Visst är det intressant också. :)

Tills jag kom att tänka på såret i min pappas panna, som först var så svullet, och sedan började läka... men aldrig hann läka färdigt. :'(

.

.

Min syster föder som bäst. Eller de ger henne mediciner så födseln ska komma igång. Antingen händer något i natt, eller så blir det eventuellt kejsarsnitt i morgon. De vill ha ut det lilla livet, pga medicinska orsaker. Spännande tider...

Om blommorna varade i evighet,
skulle vi inte älska dem så mycket.

07.05.2014 kl. 21:40

Loving deeply gives you strength

Har aldrig känt så stark sorg, som jag gjort nu, tack vare min pappa. Det har fått mig att inse ännu starkare, hur fint det är att verkligen känna, fullt ut, alla sina känslor.

Det är inte så skrämmande, som man tror innan man är mitt inne i det. Folk är ju ofta rädda för döden, och för att känna sorg, ilska och andra stora, "negativa" känslor. Men sorg är egentligen en ganska vacker känsla, den sköljer och för med sig en massa lycka och tacksamhet där den far fram, och lämnar en gnistrande vacker själ, eller vad man nu vill kalla det, efter sig.

Ju mera man känner, destu mera känner man.

Har också tagit allting mycket lugnare nu, än tidigare. Allt ordnar sig, ett steg i taget. Få saker är så allvarliga, som man föreställer sig, då man lever i nuet och tar allting för vad det är, och inte förstorar saker i onödan. Allt är så relativt, och då man vet vad verklig sorg är, ser man lättare glädje och skönhet i allting annat.


Three things cannot be long hidden:
the sun, the moon, and the truth.

-Buddha-

06.05.2014 kl. 19:25

True blood

Började gå igenom True Blood -serien, har avklarat säsong 1, och känner fortfarande igen vissa händelser i säsong 2, minns inte när jag gav upp och slutade se på serien helt och hållet, då den ännu gick på tv...

Men det finns minst tre orsaker att fortsätta se på den nu? ;)

Vi börjar jobba lite senare imorgon, så det är helt okej att sitta på natten och titta på sex och blod, gott och ont, spänning och vackra människor. Hmm.

05.05.2014 kl. 22:44

There's no such thing as an accident

Är definitivt av annan orsak än Yogi-visdomen i rubriken... förstås. Men så kan man ju tänka att det ofta finns möjlighet att hitta alternativa rutter, runt ett missöde/en olycka/vad-man-nu-vill-kalla-det-då-det-inte-går-som-man-tänkt-sig, som man annars kanske inte skulle ha upptäckt.

M föreslog bio idag, vilket var en bra idé, det gör gott att komma lite ut, fast man inte är kapabel till några större ansträngningar. Vi såg The Other Woman, som var en lite charmig historia, om precis hur det kan komma fina saker ur tråkiga omständigheter.

Den som inte vågar ta en chans – får sällan en.

04.05.2014 kl. 16:30

Snart...

....mmm......

 

03.05.2014 kl. 22:57

Care to know less and know to care more

Började dagen med att läsa The Tipping Point, fascinerande bok. Har också läst ut Totuus taivaasta, som en bekant lånade åt mig. Ska fråga om min kära mor vill ta sig en titt på den, det kan inte skada.

Skulle gärna ha gått och se på hur Vivaldi meets eloktronisk musik idag, i La Furia delle Costellazioni, med en del bekanta från Ooppera Skaala i arbetsgruppen, men håller mig hemma, då min flunssa tycks orka hålla i sig. Chattade däremot med en barmhärtig- samarit-vän som förutom lovade hämta lite frukt åt mig nu sade att hon skulle laga vietnamesiska rullar och ta med dem också. Wow, vilka otroliga människor jag känner! :)

Glad Påsk? Så här fint inpackad var maten då M kom på besök. ♡

Surfade lite omkring på Instagram... det förvånar mig ibland med de här blandningarna av trimmade kroppar och sliskigt söta efterrätter. ;) Som lovethatdress. Tror jag ska sluta follow, det blir lite väl äckelsött för min smak, fast vyerna ibland är väldigt vackra.

Här är en gullig liten nördkonspiration. :)

At the end of the game, the king
and the pawn go back in the same box.

03.05.2014 kl. 15:49

Hej! Jag heter Heidi Susanna, bor i Hesa, och tycker om mitt liv med allt det bär med sig.

Har en finskspråkig blogg om mitt jobb, och där måste jag "uppföra mig". Här vill jag leka på svenska och skriva om vad som helst, när som helst... :)

heidisusanna76 @ gmail.com

 

Everything you are against weakens you. Everything you are FOR empowers you.

 

 

Follow on Bloglovin

Instagram