Trust the wisdom of the heart

Ah, vad skönt att komma hem! Har varit 11 timmar i Böle idag, och jobbat med trevliga barn för MGP-tävlingarna, which was nice. Men härligt att komma hem, kolla lite på tv, dricka en torr cider och äta en thai cube. Kanske go all wild och virka lite... mmm. Loving it.

 


Mmmm.. drugs...? ;)

Kollar in förra avsnittet av Tanssii Tähtien Kanssa, quick step och kvinnorna springer baklänges i höga klackar. Huh.

Men jestas! Det är ju YleLeaks-dag idag. Måste kolla in hur vår Tuntematon Sotilas 2.0 -version ser ut. ;)

Just as the dog loves to chew bones,
the human mind loves its problems.

04.10.2014 kl. 21:27

Build bridges of understanding

Det svider i munnen.. har ätit för mycket rå kål. Förstår inte hur det här är möjligt, men så är det. Måste äta choklad som tröst.

Ska hålla lite koll på vad jag äter nu på hösten, det att man är tvungen att klä på sig mera kläder betyder ju inte att man vill eller ska gömma undan något. ;)

Till all lycka drar naturen, gick ner och tog ett dopp idag igen, och satt sedan en stund och beundrade havet. Härligt att gå raskt i den ljumma kvällen, och stadens ljus är så fina. Nice.

Just pick what makes you happy and you will
realize that you have made the best choice.

03.10.2014 kl. 20:50

Believe in your infinite journey

Huh. En dålig kombination att sova för lite och sedan ha en lång jobbdag. Har ätit allt möjligt dumt idag, från vetebröd till fet potatissörja och chips. Min stackars mage värker och frågar "varför???". Vi avslutade dagen med några drinkar på Maya, det borde väl jämna ut.

Annars är allt bra, ska jobba på lördagen, men behöver inte jobba på fredag kväll/natt så jag ska spela sähly och/eller gå och simma, plus träffa en vän jag inte sett på länge.

Det känns som om människor i min närhet trivs med mig. Härligt. En av typerna jag jobbar med sade i förbigående att han tycker om mig och att det alltid är trevligt att komma till sminket då jag är där. Sånt blir man ju glad av! Vi brukar ha fina diskussioner, korta med viktiga. Lovely.

Ett av ställen jag jobbar på är lite all over the place, det kommer förfrågningar varje dag, via textmeddelande och mail, ibland för samma datum flera gånger. Det kan gälla ett datum om några veckor, eller slutet av november eller december, och det är alltid bråttom att svara genast. Blir lite frustrerad på råddet, då lönen ändå är så liten, att det inte lönar sig att hålla kalendern fri för de här keikkorna. Oh well.

Det här däremot är hypnotiserande...

Worry about your character, not your reputation.
Your character is who you are.
Your reputation is who people think you are.

02.10.2014 kl. 23:17

Perfection is not harming anybody

Den här sången spelar ibland i mitt huvud... jag tyckte om den då jag var för liten för att förstå vad den handlade om, den fanns på en av pappas musikkassetterna vi lyssnade på då vi var på långa bilresor med familjen. Kram kära pappa.

Var ner till stranden idag, och låg en stund och "solade". Härligt med sånt här höstväder.

Fint veckoslut, på torsdagen for jag till Åbo, och efter en kort natt hos min syster, for vi (hon, jag och min mamma) över med båten till Stockholm, och tog bussen till Uppsala. Så roligt att träffa min syster och hennes lilla familj! Kära lilla Josefine Elin fick sitt namn följande dag, på ett dop som verkligen gick som på Strömsö. Dagens huvudperson uppförde sig som en dröm, jag knäppte bilder och alla var glada. :)

På söndagen var vi ut på en lång promenad, och jag fick gå och sniffa på Josefines babydoft, då jag hade henne på magen i en behaglig sele. Hon sov nöjd hela vägen och jag kände mig kärleksfull och beskyddande. Win-win.

Hennes min var fantastisk då vi kom hem, och hon blev lyft ner på sängen. Hon log sömnigt upp mot oss, alldeles avslappnad och så nöjd som en liten människa kan vara. ♡

Efter det satt hon ännu i min famn efter att vi ätit, vi lekte med en coca cola flaska, hon blev totalt fascinerad av skvätten vätska som rörde sig på bottnet av flaskan, och försökte sätta i sig hela flaskan och dreglade som en tok. Då vi ersatte cokisflaskan med hennes egen vattenflaska, försökte hon själv lyfta upp den till munnen och drack utan ände då jag hjälpte henne lite. Min syster var så nöjd, då Josefine knappt brytt sig om vatten tidigare, och fick mig att känna mig så stolt över vad "jag åstadkommit" i barnuppfostran. ;)

På söndag kväll åkte vi tillbaka till Finland. Nu sitter jag hemma och saknar den lilla sötnosen.

Be grateful for what you have, knowing that
at this moment, all you have is all you need.

30.09.2014 kl. 19:36

Where there is love there is no question

Såg de här matbilderna och bestämde mig för att göra omelett... I'm cruel that way. ;)

Lite påverkade det kanske också, att jag inte har så mycket annat i kylskåpet, och inte ids köpa något mera, då jag är borta hemifrån från torsdag morgon till måndag eftermiddag.

Måste packa ikväll också.. skulle gärna bara gå och lägga mig, men ska försöka snabbpacka utan att glömma något livsviktigt, och bestämma mig vad jag ska ha på mig på dopet. Zzz.... snart.

24.09.2014 kl. 18:19

Courage is a special kind of knowledge

Ah, crazy dag. Först till inspelningarna, och sedan resten av dagen och kvällen på teatern. Härligt att börja sitt andra arbete med att redan vara lite trött. Till all lycka var mina härliga kolleger också på rätt humör, och vi skrattade så vi grät stundvis. Jobbet skötte vi självklart bra, men däremellan kan man fjanta sig, eller råka ut för en massa konstigheter, som då min kära kollega vid ett brådskande byte i misstag drog en lång slöja genom en massa hårnålar, som förstås alla fastnade i den direkt. Hon vände sig i panik mot mig, och jag började skratta då jag inte kunde tro mina ögon, slöjan såg ut som en julgran! Sen plockade jag ut dem i ilfart, skakande av skratt.

Min andra kollega backade in i ett bord då vi skulle spraya vatten på ett gäng dansarkillar som skulle ha glänsande, bara överkroppar, och rekvisitatyperna skrattade åt oss, då de trodde att vi var helt överväldigade av alla heta, halvnakna, manliga kroppar. Och de var vi ju.

Härligt. I morgon ska jag upp tidigt och spendera hela dagen på inspelningarna. Men det blir också trevligt, om jag inte fryser ihjäl. Det blev tydligen vinter plötsligt.

23.09.2014 kl. 22:53

By honoring your words, you are honored

Har igen huvudet fullt med myror. Bra myror, av det slag som inte biter.

Träffade den söta typen på stranden, och så gick vi hem samma väg igen, och stod vid vägskälet där vi skulle skiljas åt, och talade hur länge som helst. För mycket intressanta ämnen för att någon av oss skulle kunna slita sig genast. Natten var mörk men ganska varm. Luvely.

Jei, i morgon får jag se Mamma Mia! Ska gå med min kära mor, men före det hinner jag jobba på inspelningarna, vi kommer att filma på en nattklubb mitt i centrum. Härligt att kunna kombinera, på tisdagen ska jag också först till inspelningarna och sedan till teatern för att jobba till 22. Sillsallad. Men det är ju gott. ;)

21.09.2014 kl. 21:55

Believe in love's infinite journey

Kloka Matthew, han har så rätt, och vi har mycket att lära här hos oss, där man väldigt sällan ger komplimanger åt varandra. Rätt slags komplimanger.

Sitter och sprättar upp en enorm halsduk jag stickat förra vintern. Den är mjuk, varm och härlig, men för stor och lång, man får vira den så många gånger runt huvudet, att det ser löjligt ut. Vet inte vad som hände där, med mitt virkande. ;) Men nu tänkte jag göra två halsdukar av den, så att jag kan använda den in real life. Den är ändå gjord av väldigt fint och vackert garn, som trasslar in sig i sig själv hela tiden... det här kommer att ta ett tag. Bäst att sätta på en film, dricka lite te och ta det lugnt.

Mmm. Söndag. :)

21.09.2014 kl. 14:40

Count only on your blessings

Känns konstigt att gå hem från jobbet, trött och hungrig efter kl. 22, då lördagsnatten fylls med glada, festande människor. Gick via butiken och lagade mat, stekte kål då jag blev lite förvirrad med vad jag egentligen skulle laga. Men det fungerar bra med kött-tomat-"pastasås". Nam. Älskar vitlöken med bara en klyfta, går på ett ögonblick att få ner en massa vitlök i såsen utan att bli totalt frustrerad på ett evigt skalandet! Har till all lycka inga kunder i morgon.

Då jag kom hem blev jag lite glad över den trevliga kommunikation grannar emellan jag satt igång. :) Skrev en lapp och undrade om någon vet vad lukten beror på, och någon hade kommenterat på min lapp, att det till all lycka inte luktar längre, och bredvid min lapp hade en granne skrivit en ursäkt om hur de varit på resa i 2 veckor och undertiden hade kylskåpet sagt upp kontraktet och allt hade ruttnat som fanns inuti, eller något i den stilen. Hmm. Hur mycket stuff lämnar man i kylskåpet om man är borta flera veckor? Nå, hur som helst, ingen har dött, det är huvudsaken, och grannarna har vädrat ordentligt både hos sig och i trappuppgången. Det fanns en till lapp om en hund som gnyr i trappan, men den var snällt och vänligt skriven, så nu ser jag en ljus och trevlig framtid med vänlig kommunikation oss väggfrämlingar emellan.

To be identified with your mind is to be trapped in time:
the compulsion to live almost exclusively through memory and anticipation.

P.S. Skrattade högt åt vissa av de här djurbilderna. :)

20.09.2014 kl. 23:13

Kind people cannot be unhappy

Det mest positiva med att solen går ner så tidigt, är att man hinner se solnedgången, vandra hem från stranden och sen ännu göra något innan man ska gå och lägga sig. Känns som om kvällen var lång.

Nu fixar jag upp hår och smink lite, för att gå och ta en drink med teatergänget då de slutar jobba för kvällen, kl. 22. Ska försöka hålla mig till en-två så det inte känns i morgon, då jag ska jobba.

Det har varit en väldigt konstig lukt i trappan flera dagar.. först trodde jag att någon gjort någon mystisk kålbaserad maträtt, men sen blev det värre. Nu blir man ju lite fundersam på om någon dött el.dyl. Hmm. Borde man vara en aktivare granne och göra något... men vad? Man kan ju inte knacka på och fråga "ursäkta har någon dött här" eller "är det ni som luktar så här illa"?

Nu ska jag börja röra mig.. klockan är snart 22 och M som satt i publiken undrar vart vi ska gå.

19.09.2014 kl. 20:53

Act, don't react

Får sova tillräckligt inatt!! Det behövs verkligen, har sovit för lite, och druckit för lite (vatten) på sistone och känner mig mycket tröttare än vad som är nödvändigt.

Det är en hel del just nu. Inför premiären behövs jag ganska mycket på teatern, tv-serien började och jag ska vara där väldigt ofta så här i början, YleLeaks förstås och så har jag bröllopssmink på lördagen, och efter det ska jag till teatern. Nå, det lugnar ner sig så småningom.

Har flera dagar lite frustrerat letat efter en fin skjorta, som jag köpte i höst, och som jag skulle behöva då det blir kallare. Då jag inte hittat den hemma, insåg jag att jag måste ha tappat den, eller glömt den någonstans. Nämnde det i förbifarten då vi satt och talade med några typer på Yle, och producenten sade att en skjorta legat i studion några veckor, vände sig om och pekade, och där var den! Det lönar sig att öppna munnen. :)

18.09.2014 kl. 23:23

Where lover, loving and loved are one

Märker att jag fyller upp mitt Instagram med bilder av hav, himmel och solnedgångar... Kommer aldrig att tröttna på hur vackert havet är, och naturen. ♡

Haha, hjälp.. chattar med en kollega, och de har en tradition på jobbet där de tävlar om att välja ut den sämsta sången i olika genrer, i morgon är det kärlekssånger som gäller, och jag tror hon har en ganska stark kandidat i den här, med alla klichér and then some. Jag har svårt att ta mig igenom den. ;)

Your intellect may be confused, but your emotions will never lie to you.

17.09.2014 kl. 21:23

Cherish your vision

En ganska så perfekt dag, ända tills jag drog i mig så mycket pasta på kvällen, att jag nu känner mig lite spyfärdig. ;)

Långsam morgon, latte och intressanta tidningar. Sedan gick jag till stranden, simmade, och satt ute i solen hela dagen och läste manuskripten för tv-serien som börjar nästa vecka. (Kommer att fungera som sminkassistent då det behövs, annars skulle förberedelserna ha börjat tidigare!)

Köpte en smörgås och kaffe av en glad, äldre kvinna som nu och då har försäljning på simstället. Hon sade att hon tyckte jag såg bekant ut, och frågade om jag är modell, om hon sett mig i tidningarna. ;) Bless her.

Gick hem med solvarm hud, glad över att jag får jobba med något så kreativt, och har så trevliga och intressanta människor omkring mig. Läste det här lilla skriveriet om att älska sig själv innan man kan älska någon annan. Ja, så är det väl, eller så får man tycka lite synd om partnern. ;)

Nobody means to get carried away in mediocrity, but it happens,
it happens unless you think about everything you do,
unless you make every choice the best one you know how to make.

14.09.2014 kl. 23:48

Mamma Mia!

Mamma Mia för hela slanten! Repetitionerna håller på och allt och alla ska hitta sina rätta platser inför premiären 27.9.2014. Det kommer att bli roligt, sämre mentala ställen kan man befinna sig på, än en grekisk ö, så här på hösten...

Lite veckans horoskop, för att det finns så mycket romantik att fånga in... ♡

When you look for the good in others,
you discover the best in yourself.

09.09.2014 kl. 23:08

Kiss me

En till blast from the past. Het sång. ;)

Wrong turns are as important as right turns.
More important, sometimes.

08.09.2014 kl. 21:54

Kyltyrsöndag

Vi hann med en hel del idag, M och jag. Tove Jansson -utställningen på Ateneum (köerna var otroligt långa, till all lycka hade M varit slug och köpt biljetter på förhand på Lippupalvelu, så det var bara att spatsera rakt in), World Press Photo och Kaarisilta Art i Sanomahuset, via musikhuset på wc (ja, det räknas också som en kulturupplevelse;) och en utställning om 50-talet i Helsingfors på Hakasalmen huvila. Rasvaletti heter utställningen, och en av mina fina kolleger jobbar där nu och då och fixar femtiotalsinspirerade snabbfrisyrer. Vi fick båda en fin, feminin frisyr. Lovely.

På vägen tillbaka stack vi oss in i ett tält med en event för entusiaster av tecknade serier, där jag bl.a. såg Tom of Finlands partner Durk, som jag sett en bild av i Hbl dagen före. Intressant.

Snubblade över den här, en sång som jag känner väl till, men en video som jag aldrig sett! Jag är kanske den enda i världen. ;)

Whoever wants truth and light
can find it for themselves.

07.09.2014 kl. 22:32

Close both eyes to see

Dricker mera te igen, så nu har jag tillräckligt med Yogi-te-rubriker för ett tag igen. Tubbs undrade varför jag inte använder hennes Pahan mielen tee -visdomar som rubriker. Jag kanske drar igång en pahan mielen -rubrikkampanj, fast jag kommer att skämmas lite, tror jag... ;)

Sminkade några brudar på fördmiddagen, en Brud och två brudar. Avslutade dagen med en fantastisk solnedgång på stranden. Däremellan var jag hungrig, mätt, slö och lite full med Tubbs. I misstag. Vi hällde Cuarenta y Trés i teet. Ups.

Bad things are not the worst things that can happen to us.
NOTHING is the worst thing that can happen to us.

06.09.2014 kl. 21:46

A relaxed mind is a creative mind

Kom precis hem, och har talat om stora, viktiga saker. Känner mig varm och mjuk i hjärnan, som efter en lämplig dos hjärngymnastik. :)

Mycket gymnastik idag, började dagen med höstens första sählymatch, which was nice. Very nice, det var roligt att spela och jag kände mig som en blixt!

Provade sedan lunchpasta på Glut0, which was nice, också, och sen gick jag ner till stranden, och simmade, läste/halvsov i solen, tills det var dags att gå och göra en festsmink. Sedan kom jag genast tillbaka till stranden igen, så det blev en del kilometrar promenerat också.

Träffade den söta typen igen vid havet, det är ett äventyr att tala med honom, I like it.

Medan han gick i bastun läste jag min senaste Richard Bach, One, som jag beställde på nätet, eftersom det inte gick att få en bok från 1988 på adlibris. Konstigt. ;) "Under the spell of quantum physics..." Nam. Det är väldigt positiv hjärngymnastik att läsa den också.

Vi vandrade samma väg hemåt med den söta typen, han berättade allt möjligt och hade ett roligt sätt att bara stanna ibland, som för att understryka en viktig poäng, och så stod vi en stund på stället och pratade, och fortsatte sedan. Han är ett äventyr.

You are creatures of light.
From light have you come, to light shall you go,
and surrounding you through every step is the light
of your infinite being. By your choice dwell you now in the
world which you have created. What you hold in your heart
shall be true, and what you most admire, that shall you become.
Fear not, nor be dismayed at the appearence that is darkness,
at the disguise that is evil, at the empty cloak that is death,
for you have picked these for your challenges.

They are the stones on which you choose to whet the keen edge
of your spirit. Know that ever about you stands the reality of love,
and each moment you have the power to transform the world
by what you have learned.

You are life, inventing form. No more can you die on sword or years
than you can die on doorways through which you walk,
one room into another. Every room gives its word for you to speak,

every passage its song for you to sing.

-One-

05.09.2014 kl. 20:59

Why does the universe exist?

Så nu vet vi det.

One of the happiest moments ever is when you find
the courage to finally let go of what you cannot change.

03.09.2014 kl. 12:57

May the peace of inner self bring us joy

Snubblade på nätet över en av skådisarna som var bad guy i Robin Hood: Prince of Thieves som jag älskade som tonåring, och fick en plötslig lust att titta på filmen igen. Det här var mina två favoritmän på den tiden. :) Nobility is not a birth right, it is defined by one's actions.

Kan filmen utantill, så jag kan skriva lite medan jag väntar på att de roligaste delarna skall börja.

Har skrivit en del jobbrelaterade mejl, men annars har jag inte gjort något idag. Hmm. Det är som om världen kommit igång med hösten, medan jag ännu lite leker att det är sommar, men det funkar bättre på veckosluten. Och då det ännu var sommar. ;)

Har en perfekt hårdag idag, och så "använde" jag den inte till något annat än att gå till butiken. Men visst är det trevligt att ta ett varv på stan med perfekt, fluffigt hår. ;) Kollade in den nya Gluto Street Food som öppnade idag i Kampen, och säljer glutenfri pasta m.m.

I morgon ska jag gå på en premiär med en vän, which is nice, och på onsdagen ska jag se en förhandsföreställning på teatern. Sen är det YleLeaks på torsdagen och lite sminkande fredag och lördag. Nästa vecka ska jag vara på teatern, kommer att vara extra inhoppare på Mamma Mia. Veckan därpå börjar tv-serien jag ska jobba som sminkassistent på, vilket är perfekt. Kommer att jobba en del, men inte nonstop och 10h i sträck varje dag, så kan jag kombinera det med annat.

You can be childlike without being childish.
A child always wants to have fun.
Ask yourself, 'am I having fun?'

01.09.2014 kl. 21:13

Great minds have purposes, others have wishes.

Stranddag! Simmade, låg i solen och läste flera timmar. Hoppas det blir mera av det här. Officiellt är det sommarens sista dag idag, men så här ser vädret ut i början av september... not bad.

I'm tired of following my dreams.
I'm just going to ask them where they're goin',
and hook up with them later.

31.08.2014 kl. 20:45

Endurance is the talisman of life

Sålde på loppis för första gången idag... minns inte att jag skulle ha gjort det tidigare. Har varit för lat, det är så mycket lättare att dumpa sina gamla kläder i Uff-lådan, men det var roligt, då vi var tre stycken som sålde stuff tillsammans. Fick in några slantar också, men ville egentligen bara bli av med allting, så jag bad inte mycket för någonting. Det dyraste var väl ett par skor som jag bad, och fick, 5e för.

Då vi tröttnade och blev alltför hungriga lade vi resten i Uff-lådan som lämpligt fanns precis bredvid torget, och gick och äta.

Var alldeles slut då jag kom hem, inte bara av att stå ute hela dagen antar jag, utan också pga fredagens fotboll, som kändes i musklerna, gårdagens vindrickande i samband med att vi kollade in hur Kimmo-serien kommer att se ut, och allmänt styv nacke. Länge leve tupplurer! ;)

Såg i misstag på dethär en stund, och nu känns det som om det var väldigt dålig luft här inne.. ;)

When one bases his life on principle,
99% of his decisions are already made.

 

30.08.2014 kl. 22:49

Äggöverdos

Insåg precis att jag ätit 7 ägg idag...

Första YleLeaks-inspelningarna idag, det var ganska hektiskt, orkade/hann inte gå och äta ordentligt på lunchpausen, åt i stället 4 karelska piroger + 4 ägg under den 10 timmar långa dagen. Då jag kom hem var jag för trött för att gå till butiken, och hemma hade jag bara ett paket ägg... så jag gjorde en omelett på 3 ägg. Borde jag sätta i mig de 3 resterande äggen i kartongen för att få jämnt 10?

Decisions, decisions...

I morgon får vi tydligen ihop säsongens sista fotbollsmatch, hoppas vädret är på vår sida. Fr.om. nästa vecka är det sähly som gäller. Inte illa, det heller. Man måste få röra på sig!

Worrying is like a rocking chair.
It gives you something to do but
it doesn't get you anywhere.

P.S. Höstens horoskop. Because we're worth it.

 

28.08.2014 kl. 22:06

Mi casa es su casa

Har haft mycket gäster idag. :) Först ett trevligt par på morgonen, sminkade en av dem för pressbilder och fortsatte samtala livligt med den andra till kl. 12! Nice.

Skötte om en massa ärenden på dagen, och sen har jag haft en annan vän på te hela kvällen. Even nicer. Det lönade sig verkligen att städa upp här och diska igår.

We act as though comfort and luxury
were the chief requirements of life,
when all that we need to make us really happy
is something to be enthusiastic about.

27.08.2014 kl. 18:12

I knew it was up to me to rescue myself

Morgonen började med att telefonen ringde om ett kommande projekt, och så fick jag ett jobb för imorgon. Men just nu har jag ingenting att göra. Eller nå, borde skriva några fakturor, men sitter i stället och tittar på film på youtube och läser stuff på nätet...

Intressant med ett nagellack för att testa om drinken blivit drogad. Så finns det förstås genast den här attityden "jobbigt om man måste stoppa ner nageln i varje drink man tar och ohygieniskt! Och tänk vad ens dejt måste tycka att man är skum också! Och han lär dessutom bli förolämpad om det visar sig att drinken inte är drogad". Ja, det viktigaste här är ju att man inte förolämpar någon. ;) Men man behöver kanske inte göra det så här:

Just a thought. Men på internet är det förstås enklare att bara vara mot allting, by default. ;)

Härligt socialt veckoslut! Brunch på lördagen med fina människor, så tog vi en paus emellan och träffades igen på kvällen på en bar. Bra samtal. På söndagen träffade jag P igen för en ny brunch.. eller nå, vi var till Café Ekberg, som var smockfullt, och högljutt, men sen tog vi efterkaffe på Ursula med S. Vår lilla threesome funkar bra tillsammans, det var ett tag sen vi sågs så det var jätteroligt! Vi kom genast på trevliga, nya projekt.

Good instincts usually tell you what to do
long before your head has figured it out.

25.08.2014 kl. 14:07

Dance! The angels will love you.

Vad hände? Vi hade en jätterolig brunch, skrattade en massa och hittade bl.a. på sketchidéer för kommande program. Sen gick jag via några butiker på vägen hem, det började regna, och nu kom jag hem och känner mig helt färdig. Pust. Skulle kunna somna på fläcken. En uppiggande grisvideo kanske hjälper. :)


Take chances, take a lot of them.
Because honestly, no matter where
you end up and with whom, it always
 ends up the way it should be. Your
 mistakes make you who you are.
 You learn and grow with each choice
you make. Everything is worth it.
Say how you feel, always. Be you,
and be okay with it.

23.08.2014 kl. 10:38

Friends speak openly with each other

Träffade en vän idag, som jag ser ganska sällan. Vi har varit goda vänner hela skoltiden, men sedan har vi sökt oss åt lite olika håll. Men nu satt vi i alla fall och hade en trevlig kväll trots höstregnet, drack skumpa och diskuterade allt mellan himmel och jord. Vi uppskattar båda ärlighet och kan skämta ganska rått om saker ibland, så det blev många skratt.

Jag har ritat den här bilden av Agent Cooper från Twin Peaks år 1995 åt henne, nu passade jag på att ta en bild av den så jag ska få initiativ att eventuellt rita lite mera.

Undrar hur det kan regna så mycket... bara undrar. Hur mycket vatten finns det uppe i molnen? ;)

Oh well. I morgon ska jag sminka lite och gå på en jobbrelaterad fest. Det är väl bara att hålla sig inne och vänta på en indiansommar.

The human race has one really
effective weapon, and that is laughter.

21.08.2014 kl. 01:14

People aren't against you; they are for themselves

Hittade så intressanta citat här att jag genast fick lust att skriva dem någonstans. Här.

Remember, people will judge you by your actions, not your intentions.

Jag är helt oförberedd på att det blir höst. Hade inspelningar igår, och stod alldeles tafatt en stund på morgonen då jag skulle hitta på något att klä på mig. Nu hålls jag hemma tills ikväll, då jag har en kurs. Antar jag, om jag inte hittar på en orsak att gå ut. Vad passiverande. Hmm.

Sen snubblade jag över den här texten, och bestämde mig genast för att städa och fixa i mina klädskåp. Den här gången for real, så att mitt hem blir mitt lilla paradis igen. En konkret, viktig handling.

Hoppas det ännu blir så varmt att det är skönt att sitta nere vid havet... Det blir det förresten säkert, det kan ju inte regna nonstop ända tills det blir iskallt och snö. Eller? ;)


The best time to plant a tree was 20 years ago.
The second best time is now.

19.08.2014 kl. 11:58

Dagen efter en dag

Då jag vaknade idag fick jag inspiration att göra en sådan här bild, och från idé till ett kameraklick, tycker jag det blev perfekt.

Vilka fina, varma människor jag träffade igår. ♡ Det var en sommarfest med alla rätta element - sång och musik, blomklänningar, god mat och dryck. Vi hade roligt vid porten då vi tog emot alla gäster, och fina diskussioner hela kvällen. Jag hörde intressanta berättelser och förundrades över hur härliga, empatiska människor det finns här i vår värld.

Då solen gick ner satt vi vid en brasa och pratade, stunden var så skön, och den fina typen hittade på en ex tempore dikt, och så önskade någon att han skulle ha haft en penna för att skriva upp de vackra orden. Jag konstaterade att den fanns bara i den stunden. Därav bilden ovan, också. :)

Nu ska jag städa lite, och sen gå ner till stranden, för att det är fint väder och för att den fina typen skrev och frågade om vi ses där. Jag är glad för alla fina människor som finns i mitt liv och alla nya fina människor som kommer, och kommer att komma in i mitt liv. Tack på förhand, universum. ;)

17.08.2014 kl. 11:20

Dagen före dagen

Började dagen med fotboll... roligt. Lite efterkaffe på Regatta, och sedan gick jag till paradiset för att simma. Blev överraskad då jag såg att de satt upp ett enormt tält på gården, och höll på att ordna för en riktigt stor fest! Har ju lovat att ta emot alla gäster tillsammans med en väldigt trevlig typ... man blir ju lite nervös då man inser hur stor fest det handlar om.

Fick mitt solblekta hår uppiffat av H. Har jobbat tillsammans med henne, och T i stolen bredvid (som inte är skallig, hon blir blonderad;) har jag också lärt känna via jobbet, men utvidgat till vänskap med båda två. Alltid roligt att träffa dem, via jobb eller annars bara.

Skrattade precis åt det här, han går het. ;) Av en bra orsak.

You must have long-range goals to keep you
from being frustrated by short-range failures.

15.08.2014 kl. 21:34

Feelings, nothing more than feelings...

Det lossnar. Det brister i sömmarna, och det är bra!

Kom just hem från stranden, och storgrät en stund, av både sorg och lycka. Inser mer och mer hur hårt tyglad jag varit (av mig själv) i alla dessa år. Det har funnits nånstans inprogrammerat i min hjärna, att det är fult och skamligt att förlora kontrollen.

En av mina bekanta är expert på att hjälpa folk ta sig ur sina tvångströjor, som de själva designat (uskomuksia, "sanningar" om livet) och hon har påtat på ämnet flera gånger, senast gjorde hon en övning i att arbeta sig igenom negativa känslor, så att man blir av med dem, mot att jag lärde henne fixa smokey eyes. Win-win. :)

Om det finns något positivt i den enorma sorg som kom efter att min pappa dog, så är det att den slags känslostorm var omöjlig att hålla inne med. Efter det har också andra känslor börja bubbla mot ytan, and it's all good. Jag inser ju att jag är full av kärlek, jag vill och kan känna mycket, och har en hel del temperament också, som jag varit noggrann med att försöka dölja tidigare. No more. Negativa känslor brinner snabbt slut om man tillåter sig att känna dem, och kärlek växer bara större, ju mera man känner av den...

 

14.08.2014 kl. 21:18

Tiptop classics

Den här blev jag glad av att lyssna, då jag just vaknat på stugan.. så ofta man hör något bekant stycke som man inte vet något om. Eller kanske det bara händer mig. ;)

Kom precis hem. Home sweet hell. Åminstone är här varmt, och stökigt. Men det ska jag fixa asap, blev så utvilad och glad av att vara på stugan.

Jos haluat tulla elämääni, ovi on auki.
Jos haluat lähteä elämästäni, ovi on auki.
Mutta älä jää ovelle seisomaan, koska silloin
estät muita ihmisiä tulemasta elämääni.

13.08.2014 kl. 21:42

Just another day in paradise

Program: sola på klipporna, simma.. kom in för att ligga på soffan

Tillstånd: lat, nöjd

Klädsel: obefintlig (alltför sällan man solar naken:)

Lektyr: Life of Pi (loving it!)

Doft: insektspray i håret

Ljud: havets brus och surrande insekter

Smak: hallon o jordgubbar

Härligt. Bättre än så här kan man knappt ha det. En liten stund kände jag mig nyss rastlös,  men det är ett bra tecken. Att bli lite bored är väl motsatsen till stress? ;)

 

10.08.2014 kl. 20:16

I paradiset

Att skriva på padden går bra,  men att lägga till en bild kan bli intressant*... :)

Är på stugan, ooch eftersom jag nu, äntligen (?) anlänt till nutid,  har jag internet med mig i telefonen. Lyxigt.

Det betyder, att då det var mulet på förmiddagen kunde jag ligga i soffan och chatta med vänner, och sedan gå ut och läsa ( och ta lite instagram-bilder) på bryggan. Nam.

* fixade dem lite efterhand, för det var faktiskt inte det lättaste att få dit dem.

09.08.2014 kl. 22:54

Innocent Man

07.08.2014 kl. 23:57

Let us go and dwell in the heart of that precious secret

Mera solnedgångar på stranden. Det här tröttnar jag aldrig på. :)

Sov ca 4 timmar på natten, då jag hade en tidig väckning och en lång arbetsdag. Sov nästan en timme till på stranden. Väldigt behagligt.


Mastering others is strength.
Mastering yourself is true power.

 

06.08.2014 kl. 22:23

Keep calm and drink sparkling wine

Skumppa och jordgubbar och solsken. Kände mig like a million bucks där jag satt på Bar Llamas igår med det här i handen. Livet är en fest. Skål på den saken!

Tubbs förevisade en bildförbättringsapp i sin telefon, och skapade på en liten stund detta konstverk. Visst blir man sugen på att greja med bilder efter att ha sett det här!

Idag väntade jag tills solen inte var som allra hetast, och gick ner till stranden för att läsa. Jag blev genast uppvaktad av en typ, som jag brukar byta några ord med nästan varje gång jag är där. Han hade hämtat färska hallon och en chokladdryck åt mig, och jag blev förstås glad, det var ju härligt att han tänkt på mig. Samtidigt blev jag lite stressad för hur jag borde reagera... fast jag förstås genast bestämde mig för att inte överreagera. ;)

Låg en stund och slappnade medvetet av, och medan jag stoppade i mig hallonen fortsatte jag läsa min bok. Jestas, det är en pärla! Rekommenderas varmt.

If you've ever felt alone in a world of strangers,
missing someone you've never met,
you'll find a message from your love in

The Bridge Across Forever
a lovestory

03.08.2014 kl. 23:30

Pink and blue

Jaa, vi blir alla lurade! ;)

03.08.2014 kl. 13:36

Linden love

Jag gick ombord på Linden idag! :) Vi tog bilder av en bekants nya klädkollektion på några olika locations, varav en var på en båt.. och då vi närmade oss såg jag till min stora glädje att det var Linden.

Passade på att ta en titt in, och mindes alla måltider vi ätit här, med filmgänget. Nam.

Nu ska jag släpa mig ner till stranden. Blev konstigt matt av att vakna tidigt på morgonen, sminka och stå ute i solen flera timmar. Vilken tur att jobbet börjar så här i små portioner, så man inte blir överväldigad. ;)

When you try to control everything, you enjoy nothing.
Relax, breathe, let go, and just live.

01.08.2014 kl. 15:55

Heaven is a place above

Började dagen med fotboll. Efter en kort, het natt. Not hot in the good way, tyvärr. Det är roligt att spela, men kände mig helt färdig, både fysiskt och psykiskt, mot slutet av spelet. Vi tog en kaffe på Regatta, och sedan gick jag till mitt simparadis, lade mig på klipporna och slocknade, sort of.

Låg och tittade upp på himlen, och de fina molnen, och då det började kännas som om man såg neråt i stället för uppåt, var det dags att ta en liten tupplur. ;)

Det blev i misstag ganska många timmar jag spenderade där, och så hade jag bränt míg lite. Det hjälper ju inte med att kännas svalare på nätterna. ;)

Fick äntligen iväg mig till Elisa och updaterade mitt abonnemang. Om en vecka lever jag också i nutid, med en intelligentare telefon, som jag hittar ut på nätet med...

Jei, "hittade" choklad i min väska (köpte den nyss och hade hunnit glömma bort det) - kvällen är räddad!

That's what learning is, after all:
not whether we lose the game,
but how we lose and how we're changed
because of it and what we take away from it
that we never had before, to apply to other games.
Losing, in a curious way, is winning.

-Richard Bach-

30.07.2014 kl. 20:16

Try to be a rainbow in someone's cloud

Har börjar med Richard Bach's The Bridge Across Forever på nytt, som jag fått av min kära pappa för länge sen. Minns att jag tyckte väldigt mycket om den, nu vill jag uppfriska mitt minne igen.

Låg på stranden och läste, då det plötsligt blev ett mystiskt ljusfenomen.

Efter en stund blev det så mörkt att det var dags att gå hem. Men hemma kan jag ändå njuta av närmare 30 grader inomhus. ;)

The best way to capture a lovely moment is to enjoy it

29.07.2014 kl. 23:53

Just another day in paradise

Jag såg Linden! Det fina skeppet vi bodde på i 1½ månad då vi filmade Lärjungen på Lågskär. Blev nostalgisk och nykär i tanken på äventyr då jag såg det igen. :)

Minnesbild från ön, juli 2012...

Såg också Ira! Borde definitivt ha fotat henne också, hon skulle göra sig bra här. :) Det är bra med henne, det kändes avslappnat, ingen av oss har några stora draman på gång, fast det har hänt en hel del sedan vi senast sågs, och mera är på kommande. Men då man vet att allt kommer att gå bra, hur det än blir, så lugnar man ner sig betydligt. In a good way.

P.S. Shit.. det är 30 grader inne hos mig, ute är det bara 25... har fläkten på för fullt vid fönstret, men det känns nog lite som att sitta i en väluppvärmd stenugn. Härligt att vi inte har myggor i stan, så man kan ha fönstret uppe på natten. Inte för att det tycks hjälpa, men i alla fall. ;)
28.07.2014 kl. 22:11

Hot in the city

En till härlig, het dag. Avvaktade med att gå till stranden tills klockan var så mycket, att man inte bränner sig direkt, och så låg jag där och läste största delen av dagen.

Är lite stolt över mig själv, då jag först tänkt gå och ta en sallad till cafét på Hietsu, men så tänkte jag mera långsiktigt, åt ett mellanmålskex för att inte vara störthungrig och gick hem via butiken. Inser att jag inte kan och vill äta ute varje dag, och dessutom går det ofta att laga minst lika god mat hemma. :)

Gjorde nyss en god sallad, stekte korv som blivit över från stugan, och dessutom nypotatis och sill. Namnam.

I morgon får jag besök från Stockholm, det var länge sen. Ska bli roligt att höra hur det är med Ira. Vad vi än gör och var vi än befinner oss blir det intressant och lite spännande.. ;)

27.07.2014 kl. 21:47

Being deeply loved by someone gives you strength

Så varmt, mitt lilla hem känns som en uppvärmd grotta, och ute är det så hett att man blir genomsvettig så fort man rör sig, eller fast man inte rör sig. Sommar! Jag klagar inte (officiellt;).

Kände mig inte helt social idag, men så hängde jag ändå 12 h i sträck med några vänner. Sånt händer. :)

Sminkade först för ett bröllop, och gick sedan för att äta med M och T till Café Birgitta. Sedan for vi via butiken, hem för att hämta simdräk och byta kläder (allt var vått av svett) till T och drack kaffe, och sedan till Uunisaari.

Då vi kom tillbaks med sista båten satt vi ett bra tag på Mattolaituri, åt nattpizza på en parkbänk och satt sedan ännu med M och talade till 1 på natten. Det blev så behagligt skönt på kvällen.. kunde ha stannat ute och sovit. ✰

It's a wonderful world. You can't go backwards.
You're always moving forward. It's the wonderful part about life.
And that's terrific.

27.07.2014 kl. 02:25

Honour a child and it will honour you

Har spenderat några dagar i Sibbo, och blivit kär i min fina systerdotter... hon är så söt och fullständigt närvarande i stunden, och jag har fått henne att somna i min famn, och känna sig nöjd och trygg! Kärlek.

Hade inte hunnit vara där länge, innan jag kände mig rastlös och saknade stadens puls, men tog till all lycka en låång promenad och varvade ner. Att sitta och titta på rinnande vatten hjälper alltid. Fast det är så här brunt, som i Sibbo å.

Plötsligt inser man att livet är här och nu, och allt är bra.

Fick en impuls att få med mig någon lämplig typ och utforska nattlivet i skärgården lite, men det bidde int, vi hade i stället en trevlig hemmakväll med familjen. Nästa gång. ;)

I Sibbo kan man förutom brunt vatten också beundra djur, åkrar och båtar...

Idag var vi hela dagen i Solviken, och så kom jag hem över natten för att packa lite stuggrejor, i morgon åker vi vidare. Om jag ryms med, det är en ganska stor cirkus att trycka in i bilen då man har en ny liten baby som ska ha med en massa grejer, vagnar och stuff. :)

Har tvingats fundera på livets mening.. känner mig lite nere igen, eller nere är kanske fel ord, men någon mening med tillvaron vill man ju hitta på, och eftersom jag inte tycks hitta någon romantisk kärlek i första taget, och att få ett eget litet barn känns som en väldigt avlägsen tanke, måste jag hitta på något annat. Men vad?

Vi lade ner pappas urna i marken på lördagen, och det var förstås sorgligt. Det sköljer över en ibland, att han verkligen inte finns mera hos oss, och t.ex. aldrig kommer att träffa sitt lilla barnbarn, som han skulle ha smultit för direkt. Liksom jag.

21.07.2014 kl. 22:11

Being calm - giving direction to the river of time

Spelade fotboll i morse, och gick sedan till stranden. En konstig dimma smög sakta in.

Efter ett tag såg det ut såhär, en stund. Sen blev det sommar igen. :)

Igår var vi på sommarteater på Svartå slott. Mycket underhållande, fast jag vanligtvis inte är så förtjust i fars. Den går ännu några gånger, om någon sommarteaterfantast känner sig manad. :)


Love many things, for therein lies the true strength,
and whosoever loves much performs much,
and can accomplish much,
and what is done in love is done well.

18.07.2014 kl. 15:04

Girlpower

[Äsch.. de har tagit bort videon,
men googla "Kacy Catanzaro Becomes
First Woman to Complete American
Ninja Warrior Finals Course"]

Blev lite glad (och uppspelt) av att titta på spektaklet. :) Och skrattade lite åt den här:

17.07.2014 kl. 00:43

Cherish the music that stirs in your heart

Träffade min systers pyttelilla dotter idag! Så söt. Man kan inte annat än bli kär i det lilla livet, som mest verkade glad och nöjd, och sov en bra stund i min famn. De fortsatte till Sibbo, jag måste jobba ännu lite innan jag kan joina dem i slutet av veckan.

Nu väntar jag på en kund... det är nog egentligen för hett för att sminka just nu, det är nästan 30 grader här inne. Eyes on the goal, ska gå och simma direkt då jag är färdig!

 

14.07.2014 kl. 17:31

Cherish the beauty that forms in your mind

Ex tempore, ett av mina favoritordpar. :)

Vi hade en brunch inplanerat med ett litet gäng, före det hann P ringa och fråga om jag hade lust att fara på en utflykt nånstans. Ja, naturligtvis. Något vackert och lugnt ställe var hennes kriterier, och jag föreslog Pargas, så att vi kunde sova över på vår lilla udde i paradiset.

Härligt med en bilresa, vi stannade på vägen, som det sig bör, jag drack en lonkero i bilen och vi babblade hela vägen. I Pargas var det vackert och lugnt, vi åt god mat på terassen vid gästhamnen och spenderade sedan resten av kvällen på udden, med min faster och hennes man, en flaska vitt vin och en vacker solnedgång. ☼

Sedan sov vi som stockar, som man gör på landet där det är tyst och lugnt och perfekt. Nästa morgon åt vi morgonmål ute på bryggan och jag tog ett dopp i havet. Ex tempore det också, och så körde vi hem. Via Design Hill, där jag drack den bästa islatte jag någonsin druckit utanför mitt eget hem.

För folk som vill ha sex i 2½ h till tonerna av saxofon. Vem vill inte det?

13.07.2014 kl. 20:31

Choose to live life from the heart

Hängde med min kära mor hela dagen igår. Orsaken till att vi träffades var att sköta om lite bankärenden, som gick på ett ögonblick, till all lycka.

Sedan hann vi med allt möjligt: lunch, glass, jordgubbar, shopping och filmen Malificent. Jag tyckte om den, Angelina ser otrolig ut och filmen var ..gripande. Eller vad man nu ska välja för ord. Det där med true love är ett intressant begrepp i filmer nuförtiden, det har ändrats från det traditionella tankesättet. Mer säger jag inte om någon råkar läsa det här som ännu inte sett filmen. :) Bra livsvisdomar: 10 enchanted lessons from Maleficent

Sometimes the most ordinary things
could be made extraordinary simply
by doing them with the right people.

 

P.S. Märker att det kommit ett konstigt x på vissa ställen där det är två g:n efter varandra i texten... är det bara på min maskin eller har något ändrats i inställningarna?

11.07.2014 kl. 12:11

Hej! Jag heter Heidi Susanna, bor i Hesa, och tycker om mitt liv med allt det bär med sig.

Har en finskspråkig blogg om mitt jobb, och där måste jag "uppföra mig". Här vill jag leka på svenska och skriva om vad som helst, när som helst... :)

heidisusanna76 @ gmail.com

 

Everything you are against weakens you. Everything you are FOR empowers you.

 

 

Follow on Bloglovin

Instagram