Be proud of who you are

Sommar, det måste ju nästan betyda något i den här stilen? ;) Sol, hav, snygga, våta och sandiga kroppar, diamantklänningar, löshår och mycket smink. Can't wait. I want to be into you.

Fick ett kort från Florida av Ira. En vacker dag kommer vi att vara där samtidigt, med varsin drink i handen, medan solen värmer våra bruna ben.. aah. Träffade nyligen en annan bekant, som håller på att skaffa sig arbetsvisum i USA och slängde ur sig att jag skulle komma och hälsa på henne då hon bor där. Blev lite överrumplad, men sade förstås att jag absolut skulle hälsa på henne i LA. Förr eller senare kommer jag att vara i Amerika igen, tydligen. Får se vilken kust det blir först.

Härligt att vara picky med sin tid. (Säger hon medan hon sitter och slöar framför datorn;) Har en del att göra, innan jag åker och hälsar på min systers baby (och hennes familj) på andra sidan pölen, så jag skippade helt kallt föreningens skolningsdag i morgon, som inte kändes tillräckligt lockande för att jag skulle gå dit, och betala för det. Funderade en stund på att försöka rymmas med på teaterns friluftsdag, men fast det skulle vara trevligt att hänga med kollegerna, skulle hela dagen gå åt till det också, så jag kände mig nästan upprymd, av att hålla dagen helt fri och se vad som händer.

Ask yourself what is really important, and then have
the wisdom and courage to build your life around your answer.

17.05.2015 kl. 19:50

May you live every day of your life ♡

Så mycket sosialiserande! Hur är det möjligt, att jag känner så mycket fina, roliga, fiffiga människor? Lucky me.

Har också sovit som ett litet djur. Och ätit, bl.a. glass och choklad. Det här blir nog bra, bara det här jävla höstvädret går över och det blir ..vinter? Nej!

YouTube föreslår att jag borde lyssna igen på den här. Tack. ;)

13.05.2015 kl. 21:44

Believe in your infinite journey

Hrm. Vad är det för fel på mig?!? Känner mig så trött och oinspirerad. Idag spenderade jag en massa tid i sängen, då jag bara inte hade någon vettig orsak att stiga upp. Läste slut en bok, och bläddrade i senaste Trendi.

Kanske ännu inte är helt hundra efter magsjukan/vaddetnuvar.. men skulle så gärna bli inspirerad av livet och sommaren, hellre förr än senare. Jag skulle vilja bli kär. ;)

Till all lycka hade jag träff med läskretsen (fast ingen av oss numera läser samma böcker som de andra;), så jag fick igång mig på eftermiddagen, och ut genom dörren. Vi hälsade på hos en i gänget, som har en treåring, och nästa barn på väg. Det var ganska svårt att diskutera något, då barnet ville ha uppmärksamhet så gott som nonstop... men det var en trevlig kväll i alla fall. Och skönt att stänga dörren bakom oss då vi gick. ;)

When you are in resistance, you are in hell.
When you are in surrender, exceptance, you are in heaven.

11.05.2015 kl. 22:22

The secret of attraction is to love yourself

Tillbaka från Malaga. Härlig resa; fin stad, trevligt sällskap och en hel massa sol! Luvit.

Vi hann med allt möjligt, förutom att sola på stranden, tog vi också en båttur med katamaran (legs or sausages -bilden) till en annan stad, och besökte en by uppe i bergen, där en av våra bekanta råkade semestra samtidigt.

Så har vi förstås shoppat, kollat in katedralen och ett museum. Ja, bara ett, men det var en rolig upplevelse, fick rekommendationer hemifrån, nämligen ett bilmuseum med en massa mode och hattar mellan raderna. Av bilar. Picasso-muséet skulle nog vara ett must också, då maestro föddes i staden, men vi tar det nästa gång.

Sen lyckades jag och P:s pojkvän få någonslags matförgiftning el.dyl. för torsdag kväll, då hälften av gänget for hem spydde vi båda, han stackarn på flyget och jag kvar på hotellet. Han har varit sjuk i flera dagar, jag lyckades få ner feber med värktabletter och lät inte det hindra mig alltför mycket. Sista dagen var det 30 grader varmt och jag och A vandrade precis hela dagen, först till bilmuséet och sedan i en massa affärer, innan vi spenderade natten på flyget hem. Kom hem i morse och har inte lyckats få något gjort idag. Min kropp kräver sömn... men det kan den få. ♡

It's all a process. The release. The courage. The unveiling. The growth. The awakening... Life.

09.05.2015 kl. 23:01

Creativity is your biggest asset

Har haft en känsla av att jag vill göra något gott (bättre än att like viktiga sidor på fb;), och då jag gett pengar till Nepal via Röda Korset, surfade jag in på deras sidor, och kollade in bl.a. vänverksamheten och deras kurser. Nästa aktuella kurs visade sig vara just då jag är på resa, men i stället hittade jag en kvällskurs följande dag, som handlade om att motarbeta rasism med forumteater som metod. Anmälde mig av en impuls och ikväll spenderade jag några timmar med ett trevligt gäng. Det var intressant, rekommenderas! Nu ska vi se vad det blir till nästa, man får kanske mersmak av det här... :)

Hann gå ner till stranden och simma och läsa en stund på dagen. Nästan tillräckligt varmt för att sitta ute... snart!

It is humility that makes men as angels;
it was pride that changed angels into devils
.

P.S. Jaa! Mera Fexeus. Och lite ..Sfextelius?

28.04.2015 kl. 21:51

Appreciate yourself and honour your soul

Regnig, grå dag. Vad gör man då? Slösurfar på internet och lär sig några tips om sitt eget yrke... älskar youtube! ;)

Dricker te, fakturerar, tänjer, ser på gårdagens YleLeaks och bokar en resa för att hälsa på min lilla systerdotter i Uppsala. Inte en helt onödig dag.


Bilden av John Holcroft

26.04.2015 kl. 22:20

Patience is the key to joy

Vad social jag varit idag! Började med att gå på en dagsföreställning av Maaseudun tulevaisuus med S, och ..vi stack faktiskt på pausen. :/ Det var första gången jag gjort så, men det var ett sånt sinnesjukt skrikande, och då S föreslog att vi skulle gå på kaffe, kändes det som mera lockande, då jag inte sett honom på länge. Hm.

Sen joinade M oss, och vi fortsatte med härlig japansk mat på Mashiro, och sedan fick jag lite bråttom till nästa appointment, med en kollega på Vespa. Vi satt och pratade tills det blev mörkt och kallt och dags att gå hem. Så trevligt! Nu musikassocierar jag, då den här spelade på restaurangen, och jag sedan började nynna på den här:

At times our own light goes out and is rekindled by a spark from another person. Each of us has cause to think with deep gratitude of those who have lighted the flame within us. ♡

25.04.2015 kl. 22:43

Laughter is a freeing dance, performed within the soul

Hade en tidig, brådskande keikka på morgonen. Vet inte om det var det jag stressade över på förhand, or what, men jag sov knappt 4 timmar förra natten.

Har inte fått så mycket gjort efter det, läst ut den neverending tegelstenen jag läst ett bra tag, samtidigt som jag försökte låta bli att somna, då morgondagen blir ännu tidigare. Men de här tidiga morgnarna är så få, så det är inga problem, tvärtom, njuter destu mera av de morgnar jag får sova! Nam. :)

Nio i säng ikväll. Tror jag.

22.04.2015 kl. 18:36

That costly pearl is rarely found

Har ätit så mycket färsk/rå ananas, att det bränner i munnen. Eller svider, för syrligt. Det hjälper inte fast jag ätit choklad och kex efter det. Eller nå, kanske det hjälper lite. Får lov att äta mera.

Vad är den här tröttheten?! Skulle bara vilja äta glass och annat gott, och ibland snegla mot dörren, för att se om Prince Charming kommit för att älska mig, ta hand om mig och ge mitt liv en mening. ;)

På tal om män... mansplaining, gaddämit! ;) Har råkat ut för det några ggr under de senaste dagarna på facebook, det är lite humoristiskt hur irriterande det är. Någon karl ser det som sin uppgift att förklara någon självklar grej, som man precis skrivit om, men enligt honom förstås på ett mycket bättre, klarare och tydligare sätt. Tonåringen i mig har lust att svara Thank you Mr. Obvious åt dem. ;) Oh well, det om det.

Annars är livet härligt, och det blir bara bättre ju mera solsken och sovmorgnar jag får! :D

21.04.2015 kl. 17:36

Your light is in my eye

Tittar på riksdagsvalets valvaka... lite konfunderad blir man ju, då man ser de största vinnarna, gubbarna som är konservativa och religiösa, med en nypa rasism. Får se vad det blir av den här soppan. Tillbaka till medeltiden?

Vilka är alla dessa människor, som röstar på de här partierna? Såna här stunder inser man att man inte hör till den stora massan i sitt eget land. På gott och ont.

Till trevligare saker. Började dagen med brunch på ett så överraskande ställe som en f.d. räkälä i Herttonäs, Treffi Pub. De har städat upp bland ölpimplarna, tagit in duktiga kockar från Klaus K och serverar nuförtiden jättegod mat. Det är knappast sista gången vi var där, speciellt då J, som bott i Hertonäs så länge jag känt henne, flyttar till ett hus som ligger ett stenkast från puben, och en del andra bekanta också flyttat dit de senaste åren.

Röstade, gick på valkaffe med T, eller egentligen valglass, då vi båda fått tillräckligt med kaffe för dagen. Vi tog ett varv via hennes gamla lägenhet, som började vara ganska tom, och den nya lägenheten, som var enorm, men började se ut som ett väldigt trevligt hem. Fint att få flytta utan brådska, så småningom.

There are some people in life that make you laugh a little louder,
smile a little bigger, and live just a little bit better.

19.04.2015 kl. 22:49

Take time to notice the unexpected

Började läsa Jussi Valtonens He eivät tiedä mitä tekevät, då vi tänkte nystarta vår läskrets snart. Intressant bok. Lyxigt också att ha tid att ligga i sängen och läsa... :)

Såg Smack! ikväll... det bästa var barnen som skrattade högt, inget smittar så lätt som ett glatt, gurglande barnskratt!

Mm, när man känner för något "ohälsosamt", som chips, på kvällen rekommenderar jag de här:

Annat trevligt - älskar Marlies Dekkers underkläder! Har lyckats skaffa ganska många bh:n redan.. de här som senaste tillägg:

 

Joskus tekee hyvää luovuttaa, näkee selkeämmin
minkä asioiden puolesta oikeasti haluaa nähdä vaivaa.

13.04.2015 kl. 20:55

Mental happiness is total relaxation

Det blir sommar! Blir alldeles snurrig av lycka då jag tänker på det. Vill vara fri och ledig! ♡

Finns många saker jag blir glad av att tänka på. Bra tecken på att livet återvänder. ;) I morgon ska jag till min fina kollega för att få håret fixat, man känner sig alltid like a million bucks då man är fin i håret. Summer love, here I come!

Spenderade 4½ h på teatern igår, då jag såg Fosterlandet med min kära mor. Den var fin, kanske man kunde liiite ha skurit i längden, det kändes absurt att vara där så länge, med två pauser emellan, och så blev jag nog ganska trött i baken av att sitta. Men tankeväckande, bra föreställning! På måndagen ska jag gå på Smack! med M och på tisdagen Kaikki äitini, kaikki tyttäreni. Såg den på premiären, men det är hundra år föreställningar sedan (jämnt!), nu får jag ta med mig min mamma och syster.

Teater. Luvit.

Vi (ett litet gäng) har ju en resa bokad till Malaga också, som jag hela tiden glömmer bort... men det blir säkert bra, just för att den kommer som en överraskning då det är dags att resa, och no pressure då man inte har några förväntningar på förhand. ;)

What is commonly called "falling in love" is in most cases an intensification of egoic wanting and needing.
You become addicted to another person, or rather to your image of that person.
It has nothing to do with true love, which contains no wanting whatsoever.

09.04.2015 kl. 21:11

Love will immediately enter into any mind that truly wants it

Det kommer att ta ett tag innan man är helt sig själv igen, märker jag. Njöt för fullt av att få sova ut i morse. Kändes otroligt lyxigt. Sen gick jag ut på stan, utan att äta... vilket förstås ledde till att jag var som en trasa då jag kom hem.

The world is only in the mind of its maker. Do not believe it is outside of yourself.

Har hunnit få några jobbförfrågningar idag, en för imorgon, vilket jag inte hinner med, eftersom jag precis hunnit boka teaterbiljetter för kvällen. Den andra förfrågningen skulle börja nästa månad, vara hela sommaren, utom juli, och en bra bit in på hösten... om jag skulle vara totalt arbetsinriktad skulle jag förstås genast sagt ja, men just nu känns det som för mycket för snabbt. Lovade fundera på saken och återkomma.

Nu ska jag ännu ut i kväll och se på stand-up, men det är ju bara roligt. Hoppas jag. :)

You will remember everything the instant you desire it wholly. To desire wholly is to create.

07.04.2015 kl. 17:49

The real teacher is within you

Läste precis Coelhos Pilgrimsfärden, så rubriken passar perfekt. Bra, Yogi-teet!

Det var en ..intensiv inspelningsperiod. Lyckades på slutändan bli lite febrig igen, och så visade det sig att jag hade en släng av magsjuka, eller vad det nu heter. Har inte haft det sen jag var ett barn, tror jag, så det tog mig lite på sängen. Men nu är väl det också över. Kroppen är överlycklig över att få vila.

Härlig karonkka (slutfest) på torsdagen, med ett stort gäng som trivs tillsammans. Lovely. Vi såg en del bilder av materialet vi filmat och det såg jätte-bra ut! Sedan hade de söta skådespelarna hittat på att ordna en post-rectum-Venla-gala så att alla avdelningar fick njuta av känslan av att gå upp och tacka för sin staty, eftersom det bara är några få som för göra det på riktigt. ;)

As happens sometimes, a moment settled and hovered
and remained for much more than a moment.
And sound stopped and movement stopped for much,
much more than a moment.

04.04.2015 kl. 22:13

Worry is a total waste of time

Har blivit hostad på av folk i flera veckor, och då jag jobbar 11-12h/dag och sover för lite är det inte så konstigt att man till slut blir sjuk... fast jag tänkte vara förberedd och på förhand planerade, att då inspelningarna börjar ska "jag gå och simma på kvällarna och vara hälsosam och frisk"! I verkligheten har jag varit trött, och inte orkat/hunnit göra något annat på fritiden än tvätta penslarna och gå och lägga mig. ;)

Jag drömmer om produktioner som är minst lika roliga, men lättare, med mera tid för inspelningarna och lite kortare dagar!

Skulle vara en härlig brunch som börjar nu, men jag får lov att sitta hemma, och pigga upp mig med Henrik Fexeus -klipp. Till all lycka finns UTube. Och apelsiner och ärtsoppa. ;)

Willingness to change is a strength, even if it means
plunging part of your life into total confusion for a while.

21.03.2015 kl. 12:58

Teach yourself not to be afraid

Då man har mera att göra, för man mera gjort, på alla plan. Har mera socialt liv, och utesittande nu, än då jag har det lugnare på jobbfronten. Har varit ute (på bar) alla veckoslut nu sedan vi började filma. Igår var vi alldeles slut efter jobbdagen, då vi vaknat 3:30, men ändå for vi till Hagnäs efteråt för att äta och ta en drink på Talo.

Först degade vi någon timme på kontoret, härligt med en arbetsplats där det finns också andra som blir kvar och tar en öl eller dricker vin (som det alltid verkar finnas av i kylskåpet) tillsammans.  :)

Idag var vi med ett litet gäng till Siltanen, och i morgon ska vi gå på brunch.

Nästa vecka jobbar vi mera mot kvällen, dvs inga galet tidiga morgnar, så därför vakar jag lite nu, för att få rytmen åt rätt håll. Egentligen beror det på något så dumt som att jag orkar inte stiga upp och tvätta ansiktet och tänderna. Stön. ;)

I wonder how much of what weighs me down is not mine to carry.

15.03.2015 kl. 00:15

Bless yourself

Härlig dag igen, vi filmade bl.a.  mitt på torget, vilket förstås gav upphov till en massa nyfikna blickar och folk som blev stående och tittade på.

Snubblade över en lista med Top 10 Girl Power Songs. Den här tyckte jag om, då den var aktuell, för ..ett tag sen. :)

De här är fin! Vi var på sommaräventyr då vi hämtade P:s nya bil, och spelade den här för fullt medan gruset sprutade under däcken. Nam.

Den här är söt.. om man tycker om söta djur i djungeln, och vem gör inte det? :)

Most of our problems are caused by one of two reasons:
we act without thinking or we keep thinking without acting.

09.03.2015 kl. 20:43

You will be held by the support of your heart

Härligt att bara sitta här för mig själv, slötitta på tv, dricka te och fundera på vad jag ska äta till nästa. ;)

Gick på sushi med M, och fick tulpaner och en jättesöt My Litte Pony -mugg. Out of the blue. Så gulligt. ♥

Hittade en massa videor (mera här och här) från första säsongen av Siskonpeti. Det var ett bra tag sen vi gjorde dem, så det är roligt att se dem på nytt! Nu skapar vi nya roligheter, som vi får se mera av på hösten, då de editerats ännu mera fantastiska. :) Love my job.

When you talk, you are only repeating what you already know.
But if you listen, you may learn something new.

07.03.2015 kl. 20:12

Wisdom, character and consciousness conquer everything

Hjälp... känns som om min trötta hjärna blir långsammare för varje dag som går. Jobbade i Böle idag, och lät stundvis som en total idiot, då jag inte var helt närvarande då folk pratade med mig.

Älskar mitt jobb! Till all lycka. ;) Det kommande veckoslutet ser inte illa ut heller... ska sova. ♥

05.03.2015 kl. 20:32

The attitude of gratitude is the highest yoga

Huh, känner mig redan helt färdig, och veckan har bara börjat. Vi filmar i en studio, som är dammig och rätt så syrefri. Men å andra sidan regnar det ordentligt, så det är ju mera okej att vara inomhus... allt är så relativt.

Roligt är det i alla fall, fast man är gäspig och trög i huvudet. ;)

Veckoslutet gick så snabbt, spenderade lördagen på min systers födelsedagskalas i Åbo, och söndagen på bostadsvisningar i Tölö, då P söker ny lägenhet. Vi såg allt mellan väldigt trevlig och totalmysko. På kvällen blev det stand upLepakkomies. Nice. Humor kan man aldrig få för mycket av. Tror jag.

02.03.2015 kl. 20:28

The answer is in silence

Hade väckning 4 på morgonen, och var förvånansvärt pigg med tanke på den minimala mängden sömn. Får göra så roliga grejer på jobbet, och med så härliga människor, att man inte kan annat än njuta! Love love love.

Då vi var färdiga, klockan 16, drack vi varsin varm cider med klädgänget.

Nu är jag t-r-ö-t-t, orkade inte laga mat, så jag äter glass och fryser. Just the way I like it. ;)

Jag är så sugen på att få sova ordentligt inatt, att jag nästan dreglar av förväntan...

20.02.2015 kl. 17:29

More hugging, less tugging

Haha... mitt ex har skaffat sig en en ny bil, vi textades och han funderade på vad han ska kalla den. Vår (hans) förra hade EYN som register..nummer(?) så vi kallade den för Eyno [Eino], och det satt sig så bra så att hans bil nästan är lika med Eyno automatiskt. ;)

Den nya har registerplåten LZS så jag föreslog Lazarus, men diskussionen slutade med att det blir Lazse [Lasse]! Kan inte låta bli att LOL då jag tänker på en bil som heter Lasse.. Lepolasse :D

Jep. Very easily amused idag. Har inte sovit så mycket, vi hade kick-start för nästa jobbprojekt igår, och fast jag gick hem i tid och åt glass i stället för att dricka alkohol, så sov jag för lite. Gick på sähly imorse, i alla fall, och det var ..inte speciellt roligt. :/ Nu hinner jag inte dit förrän i april nästa gång, så det var ju bra att man inte behöver sakna det. ;)

Oj, hittade en sådan här underbar sak som jag gärna skulle se att alla kvinnor jag känner (eller alla med långt hår) skulle få:


här glad blir man av att använda den:

Den är enkel, lätt och hålls perfekt på huvudet! Men lämna inte örat utanför sådär, ser dumt ut.

Löydän tien tai teen sen.
-Hannibal-

18.02.2015 kl. 18:58

Words are the fragrance of the heart

En härlig Vändag! Eller Alla Hjärtans Dag heter det väl på svenska. Vilken lycka att bo i Finland, där det heter Vändag, och man inte behöver känna sig som om man missar något då man inte är i ett romantiskt förhållande. Fast lite känns det ju så ibland, i alla fall.

Vi träffades med ett trevligt gäng och drack kaffe och "shots" med citron och ingefära på Kuuma i Rödberg. En i taget blev gänget mindre, först försvann S för att äta med sin man, medan vi andra åt god sushi på Fabuki i närheten. Sedan for T och T till Yle och jag och M satt oss ned på en bar och drack rödvin. En flaska. Och sedan en flaska till, då P joinade oss. Härlig slöfylla. Sedan ännu nattpizza på Dennis. Nam.

People are not good or bad. They are either fun or boring. ;)

15.02.2015 kl. 00:32

Love is without condition

Gjorde en 60-talssminkning + frisyr idag för en födelsedagsfest. Annars har jag inte gjort så mycket. Hämtade ett paket på posten och klickade i förbigående ner några fler klänningar på nätet. Ups. Det är så bedrägligt lätt... men till all lycka också väldigt behändigt att skicka tillbaka, då bolaget (i det här fallet Boozt) sköter den delen bra, med färdigt printade returlappar och återanvändbara förpackningar!

På tal om bolag som inte sköter sig bra, en bottennotering: Pohjola hade sålt en försäkring till min pappa, som han var noggrann med att betala, eftersom han var medveten om riskerna, då flygandet spelade en så stor roll i hans liv. Sedan, då det värsta hänt, vägrar försäkringsbolaget betala, för att olyckan skedde vid en flygning. Jag vet inte hur det är möjligt att de kunnat lura honom att köpa en försäkring, som inte täcker det han allra mest sysslar med. Fy skam. Kommer aldrig att köpa någonting från dem och rekommenderar inte att någon annan gör det heller.

Till trevligare ämnen, vändagen i morgon. Ska träffa några härliga typer, skönt att kunna fira sina fina vänner, och inte behöva bekymra sig över sitt obefintliga romantiska liv, som amerikanerna med sin Valentine's Day. Önskar en massa kärlek till alla, i alla dess former!

One day, you'll be just a memory for some people. Do your best to be a good one.

14.02.2015 kl. 00:48

Live light, travel light, spread the light, be the light

Vet inte vad som händer, men klagar inte. Jag får så mycket gjort, att simma i vaken har satt igång mig, eller så är det något annat som får mig igång (våren?) och det börjar hända!?

Att städa alla klädskåp var bara början, idag steg jag upp nästan genast då klockan ringde, gick till labran och tog ett prov jag har skjutit upp länge, sedan köpte jag bläck till min printer, tejp och annat fiffigt för min hem-office, åt lunch, gick hem, fixade förra årets bokföring, samtidigt som jag tittade på stand up och Ted talks. Skötte om några arbetssamtal, beställde en grej jag behöver för jobbet från Verkkokauppa, och gick och hämtade den så fort jag fick sms om att beställningen var färdig.

Nu ska jag se på ett program på tv, och fortsätta med att läsa manus.

Hoppas den här energinivån håller i sig, har sähly i morgon, och ett möte på banken, och ett möte angående följande projekt, som börjar nästa vecka. Ska försöka simma så ofta som möjligt också, den raska promenaden och havets svalkande famn gör så gott! ♥

10.02.2015 kl. 21:07

Love is yearning

Jaa! Jag gick igen och simmade idag. Det blev så sent, att jag tänkte att jag kan skippa det, men så ville jag gå. Idag var det ingen bastu, så det var tomt, tyst och mörkt, inga andra simmare.

Välkommen, stig ner i mörkret! Men tänk inte, ens på skoj, på någonslags havsmonster precis innan...  Det undermedvetna lär inte ha något sinne för humor. ;)

Life is good. Har också städat i klädskåpen, och känner att fast jag slängde bort onödiga plagg (härligt att bara ha prima kläder i skåpen!), har jag ändå så mycket kvar att jag egentligen inte behöver köpa något på lääänge. Kanske till sommaren.

Always and never are two words you should always remember never to use.

09.02.2015 kl. 22:07

Be proud of who you are

Mm. Nice söndag. Läste länge i sängen, utan det minsta lilla dåligt samvete, åt kåldolmar med lingon, och då solen började gå ner, gick jag och simmade i vaken. Det var härligt att simma, förstås, och så vackert då himlen sakta blev mörk medan jag gick till stranden...

Kom hem, som en färsk människa. Inte ny, färsk. ;) Skulle börja laga mat, och snubblade av en händelse in på den perfekta matkanalen.

Då jag såg på det här, blev jag inspirerad att göra något annat än den självklara kött-tomatsås-spagetti som jag har gjort så många gånger...

...och det blev sen bara pannkaka. Inte bokstavligen. Försökte göra köttbullar, men det blev någonslags formlösa klumpar, som föll i bitar i stekpannan, och var gråa i mitten. Mmm.

Deprimerande. Men mera lustigt, så still winning. ;)

May the space between where you are and where you want to be inspire you.

08.02.2015 kl. 19:03

It is your light that lights the world

Trodde jag skulle ha mycket tid emellan, då jag hade en sminkning på förmiddagen, en på eftermiddagen och sedan teater på kvällen. Men i praktiken hann jag inte så mycket, annat än sminka och fixa hår.

Nu känner jag mig nyttig, och kan med gott samvete sova så länge jag "orkar" i morgon. SÅ härligt att gå och lägga sig, och veta att man får sova länge och väl. :)

Be careful who you make memories with. Those things can last a lifetime.

07.02.2015 kl. 23:15

You can find a face of God in each thing

Glass... det är evigheter sedan jag senast köpte ett glasspaket, men idag blev jag så sugen, att jag köpte hem chokladsoijaglass och åt upp hela paketet i tre spurter. Nam. Men till all lycka blev jag nu lite äcklad, vilket betyder att jag inte kommer att vilja ha det på nytt på lääänge. Excellent.

Däremot fick jag nog i mig en massa annan mat också...

Tyra ringde och fick upp och ut mig för lunch. Annars skulle jag kanske ha degat hela dagen... Vi hade roligt och himlen var blå och solen lyste - det blir vår!!


There are no impossible dreams; there is just our limited perception of what is possible.

06.02.2015 kl. 19:04

A girl should be two things - who and what she wants

Spenderade en konstigt lång tid av dagen i sängen och läste viktiga och mindre viktiga artiklar och stuff på min telefon. En stund tänkte jag tycka att det var sad eller tråkigt, men så insåg jag att det var viktig tid, då jag funderar på viktiga saker. Allt mellan livets mening och kosmetik. :)

Skulle gå av-och-ann till butiken, men till all lycka drog mina ben ut på en lite längre promenad, trots att det var mörkt, och började regna. Oh well, bra musik hjälper till att lyfta stämningen. Speciellt Queens Who wants to live forever gjorde att allt kändes ..mera dramatiskt. I like that.

What consumes your mind, controls your life.

31.01.2015 kl. 22:20

Your beauty is in my heart

Såg The Hoff idag igen. Mycket bättre show än senast! Det blev t.om. några riktigt trevliga, intressanta samtal. Nice.

De serverade potatismos i Yles cafeteria då vi gick förbi, till inspelningarna, och min kollega M, som såg showen med mig, blev så sugen att det smittade av sig på mig, och så måste vi ta ett varv via Stockmann, köpa var sitt lass mos och köttbullar, som vi sedan åt på teatern. Nam.

Haha, så här ska det låta, då man flirtar med stort självförtroende och kunskap om ämnet! ;)

Your self-confidence is directly connected to how much
you feel you are making a difference in your world.

30.01.2015 kl. 21:08

Dance! The angels will love you.

Vi var och tittade på inspelningarna av Hasselhoffs show idag med några bekanta. En av mina vänner jobbar där, skulle inte ha hittat på det själv. :)

Väntade mig inte så mycket, kanske lite trevligt prat, men det var en konstig röra de hade kokat upp och väldigt lite äkta kontakt med gästerna. Hmm. Kanske något annat avsnitt ser bättre ut i tv. Har dessvärre lovat gå med några kolleger på nytt på fredagen, hoppas det är bättre flow då.

En talk show -värd borde ju vara intresserad av att få sina gäster att lysa, och inte bara prata om sig själv... det kanske inte ändrar till fredagen, men kanske någon av gästerna har möjlighet att lyfta upp sig själv lite mera. One can only hope. ;)

Inspelningar i morgon, och försöker få söndagen att fungera, då flera personer vill bli sminkade samtidigt inför Jussi-galan. Jobb... Jag behöver något roligt att tänka på. Dags att bli kär, det var så länge sen senast! Flyktiga förtjusningar räknas inte.  ;)

28.01.2015 kl. 18:12

Yoga is self-discovery

Försöker låta bli att bli irriterad, och så länge jag kämpar emot det så är det förstås omöjligt. ;) Ska skriva av mig, och sedan bli lugn och zen igen. Allt är bra... it's just a ride...

Min kära syster började som en liten argsint terrier gnabbas på facebook, om ett skämtsamt "ordspråk" som var menat som en lättsam kommentar. Hade sådan lust att direkt deleta hennes jag-missförstår-allt-med-flit -kommentar och strunta i det, men då skulle hon ju bli ännu argare, så det var bara att försöka avsluta så snabbt som möjligt. Argh. Vet att hon är sur nu, i alla fall.

Att ha som livsfilosofi, att världen har fel och man måste rätta till den, och med våld säga sin "rätta" åsikt, som ingen har bett om, överallt och om allting?! Stön. Stackars människa. Måste vara jobbigt att ha raggen rest hela tiden.

Okej. Nu räcker det. Ommmmm..... ;)

Annars är allt okej. På riktigt! :) Hämtade manuset till följande jobbprojekt, och det är humor för hela slanten, så det ska jag fördjupa mig i nu. Humor gör allt bättre, det är som salt för maten... utan den smakar kommunikationen mellan oss människor nästan ingenting.

26.01.2015 kl. 18:51

You are the sky. The rest is just the weather.

Apropå ett brunchsamtal, funderar jag på hur folk lyfter fram sina bästa sidor och kunskaper i den här delen av världen, där det inte anses vara helt okej att skryta rakt ut? Humble bragging är knappast populärt någonstans i världen, det blir för genomskinligt? Men det ser man ganska mycket, åtminstone på nätet? "Stackars mig som är så snygg / duktig / populär" osv ;) Man kanske måste vänta i evigheter för att kunna visa sina kunskaper i praktiken, sådär annars bara. Inte det lättaste. Själv älskar jag att bli imponerad då det kommer fram mellan raderna, att någon är jättebra på någonting, vad som helst! That's hot.

Funderar på att börja dricka mitt ännu oanvända "Tubbsin Pahan mielen tee" som är som Yogi-teet, med visdomsord på varje påse. Inte lika uppiggande, däremot, så jag har inte viljat använda texterna som rubriker här på bloggen. Ännu. ;)

Nu ska jag klicka lite kläder på Stockmanns nätrea, och sedan troligen "lägga tillbaka" dem alla... ;)

Age is an issue of mind over matter. If you don't mind, it doesn't matter.

25.01.2015 kl. 19:42

Your presence should work for you

Vilken slöhet... älskar veckoslutsmorgnar, då man inte riskerar att bli väckt för tidigt av någon som ringer om jobbgrejer.

Har spenderat en lång stund med att klicka reakläder på nätet... och sedan, efter att ha synat plaggen noggrannt, tagit bort ett efter ett från varukorgen och låtit bli att köpa något. Som att lite sötsugen gå in i en godisbutik, stå länge och fundera på varenda en karamell, och sedan gå ut utan att köpa något. I do that sometimes. Det känns ändå som om man gjort något fast det inte blir något i handen. ;)

M hälsade på, och vi åt grönsaker med dipp, retrosnack. Imorgon brunch, och så får jag höra om hennes eventuellt vilda natt. Jag kan berätta om mitt nästan-nätshoppande. ;)

Igår firade vi, att vi filmat 100 avsnitt av YleLeaks. Nå, vi hann filma 102 innan festen blev av. :) Fin fest, vi satt hur länge som helst ute i en bubbelpool på Drumsö, med jättefin utsikt över havet. Fina människor, fick så många värmande komplimanger av dessa härliga typer. Tryggt och fint gäng, hoppas vi får göra minst 100 avsnitt till!

Började läsa en ny Coelho, Adultery heter den... den börjar lämpligt med en kvinna, vars liv känns tomt. Men sen händer det något. Precis vad jag behöver just nu.

When you have a clear purpose, you won't have time for negativity.

24.01.2015 kl. 21:46

You are the mighty ocean in one drop

Huhvilkendag. Har sminkat som ett litet djur och inte hunnit hålla lunchpaus ens emellan. Det intressanta är att min mage svällde upp, jag är tydligen som de undernärda, afrikanska barnen... not. (Borde inte äta smörgåsar och stressa, det klär mig inte).

Vatten! Drick vatten, kära människor. Allas läppar är torra som fnask, och ingen dricker tillräckligt vatten, då det är kallt, men luften är så torr att man skulle behöva sina 2 liter per dag, eller något i den stilen.

Jag tror jag ska dricka lite glögg också, när jag en gång kom igång med vätskeintaget. Skulle ha lust att ta ett glas Fresita också, då jag köpte en flaska i Tallinn, men det är kanske bäst att spara den till nåt tag då jag har sällskap. ;)

No one would choose a friendless existence on condition
of having all the other things in the world.

22.01.2015 kl. 20:17

You have wings. Learn to use them and fly.

Var med T och T och såg filmen Pride. Älskade den, blir så glad av kraften i människor som lägger sina olikheter bakom sig och väljer kärlek i stället för rädsla. Man kan åstadkomma vad som helst in that state of mind. :)

Strong people are made by opposition like kites that go up against the wind.

I morgon ska vi med ett litet gäng till Tallinn. Härligt! En liten semsterresa, ser fram emot mycket intressanta diskussioner om livet.

One person can make a difference and every person should try.

18.01.2015 kl. 20:41

Beauty resides in your own eyes

Mmm.. efter att ha nonstopsminkat helahalva dagen, lyssnat på folks utseende-issues, sett dem tränga in sig i sina spända festkläder, peppat och beundrat, är det så skönt att komma hem och dra i sig ett lass kebab. :) Eller det är värt det just den stunden, ett tag senare känner man sig ju helt däst...

Jag har haft möjlighet att vara med på Venla-galan några gånger, så det kändes bara skönt att få gå hem och slötitta på galan på tv, medan jag proppade i mig mat i bekväma kläder.

16.01.2015 kl. 22:10

You owe it to yourself to be yourself

Mm.. havrebröd och apelsinsaft... ibland är det bästa som finns väldigt enkelt.

Nu här hemma känns allt bra, annars har dagen varit lite grå. Började dagen med att sova över min väckning, och missa sählyn. (Medan jag skrev den här meningen hörde jag i bakgrunden reklam för "Rakas, sinusta on tullut pullukka". Hrm).

Hämtade en peruk för morgondagens inspelningar, och hängde sen med S, which was nice, fast jag gick på halv maskin hela dagen. Är tydligen inte kapabel till mera än att sitta på café och köpa smink och stuff. ;)

Uh. Att gå i ide låter mer och mer lockande...

14.01.2015 kl. 20:08

You are love. Love is life.

Vad trevligt att ta ett glas med en vän, och sedan gå på teater, eller hur?

Då teaterpjäsen höll på, skakade jag inombords på huvudet åt mig själv... "Heidi, du har läst den här boken, du visste vad det här handlar om". Teater är så intensivt, på gott och ont. 1984.

Då vi skakat av oss olusten skrattade vi och planerade att nästa gång blir det barnteater el.dyl. ;)

Nu kom jag in på en konstig frekvens tydligen, har filmen A.I. på i bakgrunden, och på facebook ser jag videor om hemlösa som blir bjudna på fin middag, och människor som går hungriga i Syrien.

Jag vill att alla ska känna lycka och glädje över sina liv. That's it.

Brådskande dag, har jobbat med intetsägande jobb, haft bråttom från ställe till ställe, trampat upp till halva låret i en snöhög, frusit inomhus och varit sömnig. Well, ny dag imorgon!

Your true evolution is not what you do out there. That's secondary.
Your true evolution is to do with the arising of awareness in you as you go about your life.

12.01.2015 kl. 22:09

Be quiet and tear the thorn from your heart

Födelsedagsbrunch för M idag. Fina människor, god mat och skratt. My kind of Sunday. :)

Konstigt jo-jo:ande med temperaturen! Vi hade matträff med härliga kolleger igår kväll, och medan vi höll på hade det blivit snöstorm... sminket var all over the place då jag gick hem på natten. Idag hade det också blivit svinkallt medan vi satt och åt.

Men sen skulle man ju kunna lära sig att klä sig lite varmare. Jag är lite väl optimistisk ännu, märker jag, med topp och kortärmat... ;)

Hold yourself responsible for a higher standard than anybody else expects of you.

P.S. To fall in love with anyone...

11.01.2015 kl. 18:14

You only lose what you cling to

En vän skickade den här länken åt mig, och jag måste ta små pauser då jag såg på den, för det var så överväldigande kemi i luften! :D "Wait, what??" -momentet är fantastiskt.

Ååh.. blev alldeles varm av att se det här... så fint att vara människa och kapabel till sådant här. ♥

Fin dag, annars också. Började morgonen med sähly, gick sedan på lunch med en kollega/vän och hängde lite på stan med henne.

Igår filmade vi årets första YleLeaks, och så hade jag en eventuell date på lur, men så orkade jag inte bege mig ut i regnet då jag äntligen kom hem. Så jag ska se honom en annan dag. Hmm. Kanske bra att börja leva lite igen? ;) Man har så roligt som man gör det.

Kannustus avaa poikkeuksetta ovia,
jotka arvostelu on naulannut kiinni.

09.01.2015 kl. 19:03

Your light was lit from another light

Älskar det här ljuset!!

07.01.2015 kl. 21:11

Turn your face to the sun and the shadows fall behind you

Sov alldeles för lite igen, spelade sähly, gick på lunch med P och känner mig lite vimmelkantig.

Dricker glögg för att samla mig och chattar med min vän som är sjukledig.

Ah, älskar när grejer droppar ner i postluckan... har varit nyfiken på filmen The Theory of Everything, som handlar om Stephen Hawkings liv, och innan jag ens hann reagera på att den ännu inte kommit till biograferna, fick jag en inbjudan att gå och se på en förhandsföreställning. Nice. :)

 

07.01.2015 kl. 14:32

Failure is an event, never a person

Dricker te och kör ner muffins i gapet... Nam. Life is good.

Sov länge och läste länge i sängen. Nam.

Fick en bok till julklapp av min syster, som är verkligen intressant. Konsten att vara kvinna heter den, och den har börjat med att påstå, att då man växer upp, från flicka till kvinna, är det som att bli kändis. Så är det ju! Plötsligt är allmänheten intresserad av hur man ser ut, vad man gör och med vem, på ett helt annat sätt än tidigare. ;)

Tog också ett varv till Stockmann och kollade på reaprodukter. Köpte lite vackra underkläder. Tänkte skriva billiga, men det ger kanske fel bild. De var väldigt prisvärda, menar jag.

Har du en god idé – förverkliga den innan den förbleknar!

06.01.2015 kl. 19:59

Act by not acting. Do by not doing.

Yogi-teet kör sitt eget race igen... jepjep.

Intressant hur humöret kan ändra snabbt under en kort tid. Släpade hem sminkväskorna efter en någotsånär tröttsam dag, och kände mig ensam och lite ynklig. "Alltid tar jag bara farväl av folk, ingen kommer in i mitt liv.. snif". Jonej, någon djupare tanke fanns det nog bakom det här, men nevermind. Inte värt att gå in på.

Åt en lussebulle (så kallades de i vår film) jag stoppat ner i väskan, fick ett meddelande med en fråga, om jag ville fara till Tallinn för en dag med ett trevligt gäng, och inser att jag får sova ordentligt den här natten (förra natten låg jag vaken ännu kl. 3 och klockan ringde 7:30). Livet känns plötsligt mycket bättre. :)

Sen insåg jag att en av mina vänner har inflyttningsfest ikväll, och jag måste dit med detsamma. Speciellt då hon nu skrev meddelande och frågade om jag kommer...


****

Senare. Midnatt. Måste komma hem då jag var så trött att jag nästan såg i kors. Men det var roligt, som det ofta blir då man lite ex tempore är social. Nya människor, bl.a. hennes nya pojkvän, och hans vän, och de var båda förvånansvärt intressanta och trevliga. (Jag säger förvånansvärt för att jag inte förväntade mig något av någon.. det var inte meningen att dissa någon).


Hon studerar för att bli kock, och hade gjort god mat, och gav med mig muffins så jag har morgonmål. Bless her.

Zzzzz.

05.01.2015 kl. 19:43

Wherever you go, think of it as a journey into yourself

Vi hade pizzasöndag idag på jobbet! Inget annat var öppet, så vi stackare "måste" äta pizza. Nam.

Hade sönder en av mina smoothieflaskor (det kom 2 med då jag köpte blendern) för ett tag sen, när den gled ur handen, ner i asfalten, då jag kramade om en kollega. Har inte vågat tro på att man lätt ska få tag på nya, men till min stora glädje hittade jag det här då jag googlade märket: "saatavilla myös lisäpulloja" och en länk till Verkkokauppa.com där de säljer dem. Genialiskt! Sånt här blir jag glad av. De har tänkt på att någon klåpare ändå kommer att ha sönder sina flaskor! ;)

Gick in på Tinder igen... min personliga tro strider emot det, men man har ju inget att förlora (och mina vänner tvingade mig;). Det finns garanterat någon pärla bland ...hrm... typerna, men jag vet inte vad man ska svara på meddelanden i den här stilen:

Jag menar, man är ju inte 6 år gammal, eller en hundvalp? Hm.

Nu ska jag gå på en kvällspromenad och hämta min splitternya smoothieflaska samtidigt, det blir en lämplig vandring till Jätkäsaari. (Glömde att det var söndag, men de har en kiosk öppen 24/7).

04.01.2015 kl. 18:36

All despair is followed by hope

I morgon filmar vi igen! Nice. Märkte att jag blev piggare av att kolla mina anteckningar från förra gången vi jobbade. Vi fortsätter med samma novellfilm som vi filmade två veckor i november.

Jag tror jag har sovit tillräckligt för ett tag... kom inte upp ur sängen före förmiddagen var förbi... men å andra sidan var jag vaken långt in på natten. Nu gäller det att få dygnsrytmen i skick igen. Till all lycka börjar vi först kl. 12 i morgon. Mjukstart.

Härliga, kloka kvinnor i den här videon. Men vad ensamma de  får känna sig ibland, i den manliga filmvärlden - mera samarbete och synlighet för alla fina kvinnor önskar jag i en jämställd värld. :)

För att få ut det bästa av alla! :)

Here is the quick way of working out if you're a feminist. Put your hand in your pants.
a) Do you have a vagina? and b) Do you want to be in charge of it?
If you said 'yes' to both, then congratulations! You're a feminist.

03.01.2015 kl. 16:02

Dignity and tranquility last forever

Multitaskin igen.. lyssnar på ett radioprogram på nätet, letar efter någon intressant film att se på, äter choklad, fingrar på telefonen, byter några ord med Ira på whatsappen, och skriver... är det ett bra sätt att spendera en regning fredagskväll? Hmm.

En del av mig skulle vilja gå och simma, men jag borde ha gått genast då jag kom hem från Böle, och ännu var igång. Nu har jag kanske suttit för länge för att få upp mig igen. Men är däremot glad över att jag använt mina små tyngder en hel del - de ligger precis bredvid mig på bordet, så det är lätt att göra några armmuskelövningar nu och då. Funkar bra för att få upp värmen!

P.S. Mera årshoroskop! ;)
02.01.2015 kl. 17:00

Gott nytt år 2015!!

Nu gäller det att lära sig skriva ett nytt årtal igen. Efter att själv lyckats slå in en 5:a i rubriken på tredje försöket.. men det beror mest på att jag sitter i halvmörker framför ett svart tangentbord.

Har spenderat 7 timmar hos P, vi samlades med ett litet gäng för nyårsbrunch, och så såg vi på en film, läste lite årshoroskop och "drog" tarotkort på nätet. Min spådom lät finemang:

Nyårskvällen var också fin. Gjorde en bröllopssminkning på dagen, och sedan for vi med ett gäng till Vermo och kollade på trav. Det var förvånansvärt roligt, och spännande! Man hann knappt äta och dricka då det var nya race hela tiden. Jag tippade ett par euro några ggr och vann 1,80e. Jes!

Sedan for vi till stan, och satt och spelade Compatibility och babblade resten av kvällen på William K. Mysigt. :) Då klockan slog 12 stod vi utanför puben, och kollade in fyrverkeriet på torget bredvid. Sedan gick vi in igen, och stannade tills puben stängde. Jag gick hem, trött och glad. :)

Getting something done is an accomplishment;
getting something done right is an achievement.

01.01.2015 kl. 20:17

Hej! Jag heter Heidi Susanna, bor i Hesa, och tycker om mitt liv med allt det bär med sig.

Har en finskspråkig blogg om mitt jobb, och där måste jag "uppföra mig". Här vill jag leka på svenska och skriva om vad som helst, när som helst... :)

heidisusanna76 @ gmail.com

 

Everything you are against weakens you. Everything you are FOR empowers you.

 

 

Follow on Bloglovin

Instagram