Intelligence and intuition are friends

Att äta kall kebab ur en take-away låda blir man inte glad av... också om det är hönskebab med sallad, och inte den värsta och flottigaste sorten. Hm. I mitt nya liv, som börjar any day now, ska jag röra på mig och äta hälsosamt.

Tills dess är jag trött, lite snuvig och med stel nacke. ;)

Jes. Fredag!! Imorgon får jag sova. Inte oändligt länge, eftersom jag ska jobba en stund på teatern, dagsföreställning... men längre än vanligt. Ugh. Är ingen morgonperson, och det blir inte bättre då det blir mörkare hela tiden. Kändes som att vara vaken mitt i natten, då jag stod på gatan och väntade på T på torsdagen då vi skulle vara i Böle kl. 7:30.

Idag hade vi företagarmöte med mina kära kurskamrater efter skolan. Det var så högljutt i baren att jag började tappa rösten och måste gå hem. Jag pratar så mycket, av någon anledning har jag tagit en überaktiv roll i gruppen, och den får jag lov att uppehålla. Men det är en bra grupp, vi kommer säkert att få en hel del till stånd. Fr.om. december är det meningen att vi ska sätta igång och "göra pengar" på vårt nya yrke. Hoppas det så småningom börjar rulla på!

I'd give you the world if I could trust you with it.

23.10.2015 kl. 19:17

Let things come to you

Vilken spännande dag... vi började med teori för en amerikansk rakning. Den som görs med ett sylvasst rakblad. *Svälj* Samtidigt fick vi veta att vi alla skulle öva på varandra för att veta hur det känns för kunden. *Svälj*

Läraren visade hur man gör, och sedan kom det fram, att vi till all lycka skulle öva utan rakblad i kniven. *Huh*.

Ett tag senare sitter jag i övre våningen med rakskum i ansiktet, och hoppas ingen bekant går förbi. ;)

Vi klarade av den biten så snabbt som möjligt, och sedan började jag klippa en kurskamrats hår. Äntligen klippte jag äkta hår! Så mycket trevligare än att hålla på och skära i det tjocka, onaturliga plasthåret på våra övningshuvuden. (Nuförtiden har det här huvudet en kortare surf-frisyr;).

Imorgon blir det permanent. Det ska vi kanske inte öva på varandra. Spännande tider.

There are only two options regarding commitment; you're either in or you're out.
There's no such thing as life in-between.

20.10.2015 kl. 17:46

Be proud of who you are

Kände mig helt genomtrött på morgonen, då jag skulle upp för att gå på brunch. Härligt att träffa vänner förstås, sitta och slöprata. :)

Skippade mässan idag, kom hem och somnade för en stund i stället. Den här veckan var tydligen lite too much. Med ny fart in i nästa vecka. Förhoppningsvis.

Många pratar om södernresor.. igår satt M och T och googlade bilder på de varma, fina platser de ska besöka i vinter. Jag tog fram en bild av Helsingfors, som behaglig jämförelse...

Det är ju inte helt omöjligt att resa någonstans i vinter, skolan binder mig till en del, och så får jag lite lov att räkna slantar, men vi ska se... Det blir nog bra, hur som helst.

Kun on elänyt niin kauan kuin minä ja nähnyt suunnan toisensa jälkeen syntyvän,
kukoistavan ja kuolevan, tulee taipuvaiseksi jyrkkyyttä välttelevään kannanottoon.
Pitää parempana etsiä hyvää kaikkialta, mistä sitä voi löytää.

-Jean Sibelius-

18.10.2015 kl. 19:46

When ego is lost, then universality exists

Förstår inte alls vad Yogi-te (rubriken) försöker säga mig... Men ju längre den här veckan hållit på, destu mindre har jag förstått någonting. ;)

Har haft fullt upp alla kvällar, plus tidiga väckningar, eftersom skolan rullar på. Ser fram emot ledig kvällar nästa vecka!

Imorgon är det söndag, dessutom. Ska göra saker jag vill göra, som bruncha med några vänner, tvätta kläder och kanske städa. Ibland kan det bästa som finns vara att stanna hemma och tvätta byke. ;)

Det är skönhetsmässa hela veckoslutet, och jag spenderade dagen där idag. För mycket folk... Till all lycka är jag inte längre ansvarig på något sätt för sminktävlingarna, så jag hjälpte lite till, träffade bekanta och kunde sedan sticka iväg med gott samvete. Love it.

Åt härlig mat på Mashiro med M och T, och sedan gick vi och såg en intressant liten föreställning på Valtimonteatteri om snuskiga finska folkdikter, Tupa ryskyi, parret paukkuj. Den var både inspirerande, intressant och rolig. Något att se på med sin älskare? :)

Four little words that aren’t heard often enough: You May Be Right!

17.10.2015 kl. 23:04

Patience is looking at the night and seeing the day

Ah. Man njuter av sin ledighet mycket mera då man är frisk! Jag ska njuta av den här känslan så länge som möjligt. Innan jag börjar ta det som en självklarhet, och sen blir sjuk igen. ;)

Hade en trevlig brunch på Andante, med M härifrån och M från Åbo, som var här och hälsade på. Sedan tog vi en promenad ute i solskenet, M åkte iväg och jag tog en rundtur via några butiker innan jag gick hem. Försökte mig t.om. in på Galna Dagarna, och lyckades köpa en burk kalktabletter innan jag flydde ut. It's just not worth it. ;)

You don't get harmony when everybody sings the same note.

11.10.2015 kl. 19:10

Love is trusting the divine

Jag börjar bli frisk... =) Härlig känsla! Då den dimma som omgett ens hjärnas så småningom börjar klarna, och andra tankar ryms i ens huvud, än "trött.. vill sova...".

Ska ta det lite lugnt ännu, men sen ska jag gå och simma i havet, till gymet (!) och annat aktivt! Can't wait.

Ska sminka lite idag, och sen gå på teater. Ett glas vin. Vad annat trevligt skulle man hitta på... :)

You are the average of the five people you spend the most time with.

10.10.2015 kl. 14:28

Empty yourself and let the universe fill you

Ah, älskar Siskonpeti. Just så här känner jag mig... ;)

Skulle kunna göra allt möjligt roligt, men nää.. intorkarjag. ;) Hellre skulle jag känna mig så här.

Hjälp. Vi ska börja ta emot kunder ganska snart, och snart efter det ska vi börja tjäna pengar. Det här är speedy training... Men det gäller väl bara att hoppa upp i sadeln. Yee-haa.

Elämä on jatkuvaa tottumista sellaiseen, mitä emme koskaan osanneet odottaa.

07.10.2015 kl. 17:53

Courage is a special kind of knowledge

Andra dagen i veckan, och jag känner mig grå och nedstämd. Löjlig trötthet. Hur hårt är mitt liv egentligen?! ;)

Många på skolan ser flunssiga och trötta ut. Vi satt och pratade med några kurskamrater på lunchen och jag lyfter igen en imaginär hatt åt alla typer som går i skola/jobbar heltid och spenderar resten av sin tid med att ta hand om sina barn. På kvällen hinner de bara ta det lugnt en liten stund då barnen lagt sig. En kvinna berättade att hon varit deppig i flera år då hon jobbade hårt samtidigt som hon tog hand om sin familj. Det är galet att en så stor del av livet ska gå ut på att jobba, prestera...

Det positiva i soppan är att de som väljer att bli föräldrar har en klar mening med livet med sin familj. Förhoppningsvis. :)

Kanske det bara är den kommande hösten och vintern som drar ner orket. Och att lära sig nya saker nonstop i snabb takt. Och ha en massa människor man inte känner omkring sig hela tiden. Och flunssan.

Längtar efter att vara helt frisk, så jag kan börja röra på mig lite. Simma i vaken, gå på gymet... det fina med att inte få göra det på länge, är att man börjar vilja det så småningom... ;)

In the end, three things matter: How much you loved, how gently you lived ...
and how gracefully you let go of the things not meant for you.

06.10.2015 kl. 19:38

Find greatness in the small

Ett välpackat veckoslut. Började med en tidig väckning och en bröllopskeikka. Sedan direkt till min kära mosters begravning, en väldigt vacker ceremoni.

Vi fortsatte med familjen till Sibbo. Var väldigt ivrig att träffa min systers lilla barn, som väntades på oss med sin pappa. :) Mycket ändringar sedan senast, hon växer så det knakar. Har krupit ikapp med henne av-och-ann i huset, och mina knän är så ömma just nu.

På tal om öm.. började av en impuls titta med ett halvt öga på Fifty Shades of Grey -filmen. Den är inte dålig som jag hört och var förberedd på. Jag som läst trilogin (not proud of it) läser in lite mera info mellan raderna. Skådisarna gör ju det bästa av det material de har att jobba med. Men kan förstå att den är tråkig för folk som inte kan sin litteratur. ;)


When we meet real tragedy in life, we can react in two ways - either by losing hope and falling into self-destructive habits, or by using the challenge to find our inner strength.
 

04.10.2015 kl. 20:37

Life is a flow of love, your participation is requested

Jag tror det blev bättre. En indiansommarhit? Vi får se. Men jag måste genast skriva ner det här. Lät lite svartvitt igår.

Hälsan kändes bättre idag, det mesta kändes bättre idag. Log lite åt allt fånigt som hänt. Träffade duden på hans initiativ. Förstod honom bättre. Det funkar att prata med folk. Interesting. ;)

Nu har jag hemläxa, ska klippa mitt "hemhuvud" som jag döpt till Laura Palmer, och som det sig bör hittar jag på hundra saker jag "måste" göra före. ;) Jobbar i Böle i morgon. Skulle inte alls vilja vara borta från skolan, men å andra sidan är det skönt att vara ute i arbetslivet också, med jämna mellanrum. Det kan inte vara bra att umgås alla vardagar med det här gänget...

The art of living is to fall in love over and over again. It is no easy thing to walk
through the world with an open heart, embracing everything, and also stand true,
allowing no poison to infect us.

30.09.2015 kl. 19:54

By honouring your words, you are honoured

En vecka sjuk nu. Rösten vill inte återhämta sig... får liite skylla mig själv, då jag var social hela fredagskvällen, med after-school-get-together och teater med vänner tills jag knappt hade någon röst kvar. Nu hämnas halsen med torra hostattacker då jag pratat en stund i sträck. ;)

Nååh, det blir bättre. Sakta men säkert. Den som väntar på något gott bla bla.

Näe, det är inte så farligt. Men det som får mig att bli smått nipprig är en viss typ, som totalt självupptaget bara bryr sig om sina egna behov. På sommaren var det okej att vara den som lyfter på sin bak och alltid hälsar på hos honom (utom då det råkade vara behändigt för honom att komma till mig). Men nu på hösten då jag har en massa järn i elden, tidig väckning varje morgon och nu dessutom flunssa, då blir jag ...fundersam över hans sätt att bara se sitt eget bästa, det som är enklast för honom, och då när det passar honom. Det kanske handlar om sista refrängen på den här sommarhiten, tyvärr. Om det inte blir bättre. Ingenting är omöjligt?

Trust that life is giving you exactly what you need practice in.

29.09.2015 kl. 18:04

Man is the star on the stage of the universe

Vad händer då man sover för lite, är trött hela tiden och omgiven av en massa människor dagligen, och det är höst? Just det, man blir flunssig.

Jei.

Skolan och jobbet rullar ju på, förstås. En dag kvar, sen får jag vila. Pust.

Skulle se på Holma Show igen hos P, men jag gick hem då jag kom från Böle. Kanske bättre för alla. ;) I morgon ska vi på teater. Eller inget är ju omöjligt att skippa.. får se.

De har hunnit med en massa idag i skolan, medan jag var på jobb. Jag lugnar mig själv och tror att jag kommer att hinna med allting, i alla fall. Förr eller senare. :)

24.09.2015 kl. 20:12

Joy is the essence of success

Jaaha. Hösten rullar på. Eller ångar på?

Härligt att gå i skola! Älskar att lära mig nytt. Trivs också på Yle med en lång arbetsdag en gång i veckan. Bra kombination.

På fritiden är jag social, hösten är än så länge helt okej då man har fina människor omkring sig. Får hålla takten uppe.

Varför är det ofta så, att ju mera man har för sig, destu mindre har man att skriva..? För att man inte hinner fundera så mycket på livets mening, antar jag. ;)

Nu ska jag gå i tid och lägga mig. Det har blivit för lite sömn, och sen uppskattar man mycket att få sova tillräckligt igen...

Kärlek är det enda som inte blir mindre, när man slösar med den.

21.09.2015 kl. 19:17

Every smile is a direct achievement

Ledigt veckoslut... känns lyxigt då jag har fullt upp på veckorna. Men jag är så nöjd och glad med att gå i skola, att jag inte skulle byta ut en endaste stund.

Åt brunch i trevligt sällskap på lördagen, och sedan hängde jag med M och A hemma hos mig. Härligt att inte behöva festa, då man inte känner för det. Jag hjälpte M färga sitt hår, och sedan klippte jag det lite... var inte helt on top of the task.. väntar på att få lära mig mera!

Idag har jag sovit och slöat. Hade en biljett till Habitare, men fick inte iväg mig... lite synd kanske, men oh well. Mitt liv utspelar sig ju där jag är, så jag kan inte tro att jag missar stuff? ;)

Såg Ollaan vapa!ta ikväll. Fin film. Blev inspirerad av tanken att man kan skapa ett sådant liv man vill, och samla omkring sig en sådan familj man vill. :)

13.09.2015 kl. 22:25

Life is a flow of love; your participation is requested

Huh, vissa dagar...

Vi har klippt hår i dagarna två, och det är intensivt, då man är helkoncentrerad hela tiden. Tiden bara försvinner medan man sakta men säkert går framåt. Love it.

Igår då jag kom hem från skolan fick jag höra att min moster dött. Det var på kommandet, jag hade hälsat på henne de två föregående kvällarna, och det var frågan om sista refrängen, men det är förstås alltid lika sorgligt då sången tar slut.

Gick ex tempore och såg på en förhandsföreställning på teatern med M, och talade sedan en lång stund med min kära mor i telefonen då jag kom hem. Blev samtidigt bjuden till en vän för att se på Ensitreffit alttarilla, som jag skippade, för att jag var så slut att jag tänkte gå och lägga mig. Men så for jag i alla fall och äta nattpizza på en båt med en trevlig typ. Fick också ett mejl av en annan typ som jag stått och talat med i månskenet för en vecka sedan. Han föreslog lunch.

Det är till att vara social just nu.

09.09.2015 kl. 20:48

May the peace of inner self bring us joy

Andra skoldagen. Är härligt trött, av flera orsaker. En är att jag inte ännu lärt mig att lägga mig i tid, men den mera positiva är, att det är härligt att lära sig nya saker varje dag! Loving it. Och då har vi än så länge bara gått igenom business aspekten av det hela. Nästa vecka börjar hårinfon.

Vi har en utmärkt lärare. Han är totalt öppen med alla sina svagheter, we have been warned, samtidigt som han verkligen fattar hur man lär sig. Han lägger inte bara fram fakta åt oss, utan han ger oss utmaningar, som vi får ta reda på och brainstorma i små grupper.

Just nu ska vi planera kommande marknadsföringsgrejer, och han kommer inte att hindra oss från att göra grejer som ser ut att misslyckas, om vi lär oss av det. Dessutom fanns det en härlig tanke om att "det är ju möjligt att ni får det att lyckas, fast det inte tidigare lyckats". Uppskattar optimismen och tilltron till mänskligheten. :)

When nobody around you seems to measure up,
it's time to check your yardstick.

P.S. Jei, idag börjar andra säsongen av Ensitreffit alttarilla. Den enda reality tv show jag tittar på. :)

01.09.2015 kl. 19:18

The answer is in silence

Hemmadag idag. Mycket bra, eftersom jag har flängt runt så mycket de senaste dagarna, och i morgon börjar skolan. Flämt. ;)

Om allt går som det ska, eller bättre, är jag en skicklig frisör-barberare om 18 månader. Samtidigt som jag kan fortsätta jobba med trevliga projekt som sminkös/maskör.. vad det nu egentligen heter på svenska.

Tog mig nyss i kragen och uppdaterade sminkbloggen, den har legat i dvala så länge, och den är ändå en semiviktig marknasföringskanal. Nu kommer det att komma mera info om hår där, men det är ett bra tillägg. Mera att skriva om!

Spenderade tre dagar på landet, vilket var skönt, och lite på gränsen till tråkigt, då vädret höll mig inomhus. Men det är lyxigt att ha lite tråkigt ibland, man hinner stressa en annan gång. :)

Då jag kom tillbaka till stan, var det Grease sing-along, Monokini 2.0. -modeshow, premiär på kortfilmen vi gjorde på hösten/vintern och mycket socialiserande.

The most important single ingredient in the formula of success
is knowing how to get along with people.

30.08.2015 kl. 16:14

Fear less - love more

Bröllopet var fint, speciellt den rörande känsliga bröllopsvalsen. Föreställ er två vackra människor, dansare, som gör en kärleksfull, sensuell vals med graciösa rörelser och eleganta böjningar. Plus en sexig rumba som avslutning på kvällen.

Sen fick vi avklarat de två viktiga, förberedande arbetsdagar som jag lite stressat för, och nu är det bara att köra på, sen då projektet börjar på riktigt. I morgon ska jag till teatern för första gången på hundra år. Får se om jag minns något som ska göras... ;)

Har spenderat hela kvällen vid havet, läste stora böcker om livet, funderade och bara tittade på solnedgången och vågorna. Bliss. Det gör så gott ibland.

Söta I skickade en bok åt mig, som hon tyckte att jag behövde. Då skriver hon "Avs: Universum" på kuvertet. :) Jag började läsa den ikväll, den verkar redan mycket lovande.

Snubblade över den här igen.. hur är det en så otroligt fin video!? Älskar dansen, man kommer så under huden på hur det känns...

Nine-tenths of wisdom is appreciation.
Go find somebody’s hand and squeeze it, while there’s time.

21.08.2015 kl. 21:55

Find peace within

Ska på bröllop idag. Det blir intressant, då jag knappt känner någon där, och vi ska transporteras till Liljendal för denna händelse.

Jag tror jag hit rock bottom i förrgår, för igår var en mera balanserad dag. ;) I skickade ett uppmuntrande meddelande på natten, det var fint gjort, och på förmiddagen skulle jag på jobb, så jag behövde inte tänka på mig, bara på mina kunder i flera timmar.

Tog ett varv via min väns frisörsalong då jag var färdig, och där stannade jag en bra stund. Hennes kund stack precis då jag kom och nästa kund råkade vara en gemensam vän, som råkade ha födelsedag, så vi sjöng för henne och drack skumpa. Jag fick också en snabbfärg i håret, vilket blev jättefint, tog bort det gula ur highlighten och lämnade en intressantare, sval ton.

Sedan hann jag av-och-ann hem, och skulle sedan iväg till teater, som vi kommit överens om innan vår oops-what-just-happened episod igår... Till all lycka är vi båda vuxna, fiffiga människor, så vi var ovanför alla fånigheter på ett ögonblick. ♡ Pjäsen däremot hatade jag med passion, men det var en skön känsla! Det är bra att få ut vissa känslor så där behändigt. ;)

Kvällen fortsatte med födelsedagsbarnet och glatt sällskap. Vi åt råkaka och spelade och sjöng till midnatt. Förvånansvärt härligt att sjunga tillsammans med andra, då jag inte brukar syssla med det i vanliga fall! :)

15.08.2015 kl. 11:25

Give forgiveness, that is your greatness

Då jag är down, är jag Down. Det blir lite komiskt till slut, då jag sedan bara drar till mig flera saker som gör mig nere. Pust. ;)

Har gått omkring som en zombie i stan, fick något gjort som jag skulle, men fick vänta länge och borde ha kunnat vara mera effektiv. Träffade sedan en vän, som var underbart empatiskt, men så hittade hon på att peta på min Tinder, vilket var roligt en liten stund, och sedan fick jag bara mera ångest. Kände hur huden i ansiktet blev alldeles het. Mystiskt med den där Tinder, hur det kan vara så obehagligt. I don't get it.

Borde ha slutat med Tinder men fortsatt med vännen, och hämtat ekoäggen senare, men så for jag iväg till Gräsviken med en annan vän, och det blev bara pannkaka av den turen. Först gick cyklandet dit lite si som så med mina dåliga bromsar, och sedan lyckades jag skoja om en gammal händelse så min vän blev sur på mig, och försvann mellan hyllorna. Jag hade inga resurser att börja reda ut det just då, så det var bara att skaka på huvudet åt hur fånigt och onödigt det var, shoppa färdigt och fara hem. I väldigt lugn takt.

Sedan lyckades jag söndra fem ägg då min cykel föll omkull då jag försökte få in den genom porten... gjorde en omelett av röran, så allt var inte förlorat.

Oh dear. Men det som piggar upp är att om jag kan åstadkomma en sådan här mess då jag är nere, tänk på hur mycket fantastiska saker som kommer att börja trilla över mig bara jag får upp mig ur den här humörsvackan! :)

P.S. Aijoo, bonus - fick kasta bort en väska som jag förvarat sminkgrejer i, då någonting kletigt ämne spridit ut sig över hela bottnet av väskan. Hittade nyss en söndrig flaska med smet som börjat sprida ut sig i en annan påse. Go fake blood. ;)

13.08.2015 kl. 20:35

More hugging - less tugging

Igår fick vi se ett smakprov av de kommande Siskonpeti-avsnitten. Very  nice. Vi drack skumpa, och fortsatte sedan till mbar:s terass för några till. Glada människor, fina samtal. Trots att jag var lite off. Har fortsatt vara lite off idag också. Because why the hell not. ;)

Blir galen på den här wonkiga datorn, den slår på capslock med två sekunders mellanrum och slänger in onödiga "s"... ibland har den sämre dagar/stunder, men borde få den utbytt så småningom. Kanske. s

S

Jep.s

If we find ourselves with a desire that nothing in this world can satisfy,
the most probable explanation is that we were made for another world.

11.08.2015 kl. 20:07

Teach yourself not to be afraid

Hälsningar från Sibbo skogarna! Vi tog metron till Mellungsbacka och cyklade till Landbo, där vi plockade blåbär på några ställen. Det var ganska populära ställen, tydligen, för vi hittade inte några enorma mängder. Men det var en fin utflykt i alla fall. Härligt.

Igår steg jag upp kl. 6 och for på keikka med en kollega till Borgå. Vi sminkade och fixade håret på 6-8 typer... jag slutade räkna nåt tag, då ansikten framför en bara byttes ut. ;) Efter det gick vi till Topkapi och drog i oss varsin fantastisk pizza. Sen slocknade jag som en lykta då jag kom hem.

M fick upp mig för att gå på leffa, vi såg två filmer, först She's funny that way, som var en lite väl farsaktig pointless grej för min smak, och sedan Kingsman: the secret service, som vi båda tyckte var rolig. Kvinnorollerna var (förstås) inget att hänga i julgranen. Men i väntan på bättre utbud får man nöja sig med det här. Med lite sötsaker går det ner.. och mellan filmerna proppade vi i oss fransk potatis.

Vi avslutade också den här utflyktsdagen i Sibbo med hälsosam mat! Pit stop i Östersundom bjöd på härlig makkaraperuna. Nam.

"If you could take one thing from a burning house, what would it be?"
THE FIRE. I WOULD TAKE THE FIRE AND PUT IT OUTSIDE.
Easy. Next.

02.08.2015 kl. 22:01

Affirm your faith and not your doubt

Har cyklat idag! För första gången på närmare 10 år... Har inte ägt en cykel sen jag lämnade min gamla hos mitt ex i Esbo, och nu då jag fick min mammas gamla i "namnsdagspresent" så var det ju bara att sätta igång. Till all lycka var M med, kändes först väldigt skrämmande att ge sig ut bland bilarna. Vi körde över 20km utan problem, och kollade in alla vackra strandsträckor, från Ihana kahvila via Tjärholmen, Skatudden och Eira strand. Nice. :)

Har tänkt lite väl mycket på en typ på sistone. Det är tydligen svårt att bara ha roligt utan att bli alltför fäst vid folk. ;) Oh well. Allt ordnar sig.

Jag kommer att studera i höst!! Blev antagen till en bra skola här i närheten, på läroavtal. Om allt går som det skall kan jag alltså jobba vid sidan om, och samtidigt lär mig klippa hår, färga and all that jazz. Jes!! Har funderat på det så många år, men det har aldrig varit "rätt tidpunkt" då det hade betytt att man skulle binda sig totalt för långa tider, eller betala sjuka summor till någon privat skola. Det här är perfekt.

There is silence to be found in the space between your breaths. Go there.

29.07.2015 kl. 21:15

Finger paint more - point the finger less

Blev glad över Yogi-te visdomen, rubriken alltså.

Vad har hänt sen senast? Allt möjligt!

Har varit social, i Helsingfors, Sibbo och Åbo. Med familj, släktingar och vänner. Sommarkänsla, utan sommarväder. ;)

Önskar man kunde hålla på så här året runt! Inte låta vädret eller någonting hindra en, bara gå ut, träffa folk och göra saker allt som oftast. Det kräver inte mycket energi, att bjuda någon hem till sig på mat och vin, eller träffas någonstans. Vi får se.

Förra sommaren spenderade jag en massa tid ensam vid havet, läste böcker och solade. Inte illa, det heller, men jag trivs bland folk som det är nu. Folk kommer och går enligt sina egna planer, någon försvinner ut på landet ett tag, en annan återvänder, och vill gärna vara aktiv, eftersom man nu har tid och det är trevligt att vara out and about.

If you knew me yesterday, you don't know me anymore. I grow daily.

25.07.2015 kl. 22:02

Creation is ready to serve you, if you just be yourself

Oj vad det händer nu, trevliga saker! I morgon får jag se det lilla skruttet, då jag hälsar på i Sibbo, där min systers familj slagit läger för veckan.

Idag jobbade jag med ett trevligt litet gäng, då vi tog snygga fotografier av en bekant skådis. Sedan gick jag på lunch med henne och diskuterade allt mellan himmel och jord.

På tal om fotografier, snubblade jag över konceptet trash the dress, och såg en del fina bilder på nätet, som den här:

Annars har jag träffat härliga människor, druckit skumpa vid havet, pratat om djupa och viktiga saker, och om lite ytligare men också lite viktiga saker. ;) Har värmt upp (eller blivit uppvärmd av) en gammal kontakt, som jag träffade på nytt av en händelse, och det har också varit roligt.

You never think that the last time is the last time.
You think there will be more. You think you have forever.
But you don't.*

*so seize the day, that's what. ;)

06.07.2015 kl. 18:23

The moment you value yourself, the whole world values you

Mycket sommar på gång. Konstigt nog har jag varit effektiv hemma också - slängde ut en massa stuff igen, den här gången ur badrummet. Mitt kära hem blir bara bättre och bättre hela tiden! Har snart bara grejer jag verkligen använder och behöver hemma hos mig. Plus en massa böcker förstås, men det kan jag leva med. Böcker är fina.

Spenderade resten av dagen ute vid havet, simmade några gånger och läste. Har varit så social de senaste dagarna, det var jätte-okej att vara för sig själv. Med SPF50 på de lätt brända områden. ;)

Igår hänge jag med P, först åt vi på Ravintola Loiste, bara för att få en vy över staden, och bästa stunden var då vi drack kaffe ute på terassen, med utsikt över järnvägstationen och alla små myr.. människor som rusade omkring där nere. Allting känns mera relativt, då man ser hur små vi alla egentligen är. ♥

När vi ätit for vi till Vanda och kollade in en massa inredningsaffärer, då P behövde grejer för sin nya lägenhet. Jag försökte hitta en fin köksstege, som kunde fungera som underlag för kunder också, men kom inte hem med något den här kvällen. Ska kolla vad det finns i Gräsviken då jag går dit igen och hämtar eko-ägg på torsdagen.

In a society that profits from your self doubt, liking yourself is a rebellious act.

01.07.2015 kl. 22:46

Believe in love's infinite journey

En till sommardag! Har varit ute precis hela dagen... och det syns på mitt kära skinn. Hur tänkte jag då jag stack ut på morgonen utan solkräm?? Okej, jag visste förstås inte att jag skulle komma hem följande gång efter 21... hade räknat med "brunch" i Hagnäs och sedan hem igen och till stranden.

Meen.. jag och A satt länge och väl, i flera timmar, utanför Kökets utomhuscafé i Hagnäs och njöt av solen och utsikten. Det dök upp en bekant också, som joinade oss, tills han fick ett viktigt samtal och måste gå. Vid det laget hade T skickat ett meddelande "Glass?" kort och gott, och vi drog oss in mot centrum, via butiken till Koffens park. Sol, sallad och cider. Nam.

Sedan gick vi vidare till Eirastranden, där vi satt och pratade vid vattnet (så mycket trevligt prat det finns under en blå himmel, då ingen har bråttom någonstans:) för att sedan gå vidare långsmed stranden och äta jordgubbar. Hela halva dagen gick, medan vi traskade i lugn och ro. Innan vi skildes åt tog vi ännu sushi med A och nu är jag hemma, lite het i huden och varm i själen. :)

If you're upset, just think about a T-Rex trying to make a bed.

29.06.2015 kl. 22:35

Anything you want to ask, ask yourself

Efter en tråkig dag, följer en fantastisk dag. ♡

Brunch med fina människor på Lasipalatsets terass, sedan åkte vi iväg till Regatta, och satt en stund och pratade. Det var så mycket folk att vi inte orkade köa, utan flyttade till Mestaritalli för en härlig Hugo-drink. Nice.

Sedan gick P och jag till paradiset, jag simmade och då vi suttit ett tag och solat och pratat ute på klipporna, vandrade jag vidare för massage. Haha, så mycket good stuff på en och samma dag!

Gick hem också, så det blev nästan 20.000 steg enligt stegmätaren på min telefon. Inte illa.

When you see everything as an offer, the universe appears incredibly generous.

28.06.2015 kl. 23:36

Give up on your fears

Skrattar åt mig själv, då jag först drar mig till världens ände för att få vara ensam, läsa och sola naken på klipporna, för att sedan känna mig lite utanför då jag är tillbaks i stan och "alla andra" har roligt utan mig. ;)

Ja, det är bara en känsla. Det betyder inte att det är så. Jag vet, jag vet. Håller på med Lyckofällan som är en finemang bok om bl.a. annat att skilja på just känslor och verkligheten.

Missar som bäst pride-parkfest och annat festande, och ser på facebook hur roligt alla ser ut att ha det. Fick social angst av tanken att gå dit och försöka hitta bekanta i folkmängderna.

Känner mig som en ballong idag, har druckit för lite vatten och ätit för mycket (salt)... intressant hur mycket det påverkar. Bara jag känner mig mera som mig själv ska jag nog få upp farten! Kanske.

Har dessutom sovit dåligt några nätter.. vet inte vad som är på gång, men jag ligger bara vaken hur länge som helst. Idag måste jag till all lycka (?) stiga upp i tid för att sminka en brud, så kanske jag kickar igång en vettigare rytm fr.om. imorgon. One can hope.

Till all lycka kan man titta på skönhetsklipp av Beauty Break och bli lite gladare. Och vackrare.

If you skip a party and fear you're missing out on all the fun,
remind yourself that whatever is important in your life
is happening where you are...

27.06.2015 kl. 21:54

Every object, every being is a jar full of delight

Allt ordnar sig. :)

Härliga T som bjudit mig att fira midsommar med deras gäng, förstod min angst och fick med några visa ord den att så gott som försvinna. Sen for vi via en drink hos en bekant till en superfin koloniträdgård i Hertonäs, och hade en trevlig kväll. Åt, drack, kollade in människor på Kivinokka som låg i närheten, och gick sedan tillbaks för att grilla, och prata tills klockan blev midnatt and then some. Vi tog en taxi in till stan, och till DTM där jag slank iväg hem ganska snabbt. SÅ festprissehumör var jag inte på att jag skulle ha stannat där och dansat natten lång. ;)

Nu har vi då hela härliga sommaren framför oss! Tänkte döpa om den här festen till Försommar, det kan ju omöjligt vara Midsommar då sommaren inte ens börjat ännu..? Hmm.

På vägen till festen träffade jag en typ som jag hade en grej med för några år sedan. Eller när det nu var. Han är söt och trevlig, det var roligt att tala en stund med honom. Fast jag minns förstås vad det föll på, så det om den saken. ;)

Ska ta ett varv några dagar till paradiset i Åbotrakten. Det gäller väl att packa ner allt från bikini till yllekalsonger.

Alcohol and calculus don't mix, so don't drink and derive.

20.06.2015 kl. 15:46

Close both eyes to see

Suck. Jävla skitväder. Grått och regnigt. Man ser det genast då man vaknar och sen har man ingen lust att ens försöka göra något. :/

Mystiskt hur mycket det påverkar. Sen är förstås midsommaren på väg, då alla har planer med sina näraste och käraste. Liksom julen, är det deprimerande med högtider, där man inte riktigt passar in då man inte lever som "alla andra". Det här stör mig sällan, men ibland julen och nu en regnig midsommar får tydligen fram det i mig.

Snubblade över den här, kanske jag egentligen är arg, och borde pysa ut min ilska över alla själviska människor jag känner! ;) "Ingen tänker på mig, alla tänker bara på sig själv". Haha...

Nå, det är övergående. Liksom livet. ;) Jag ska bara skriva av mig lite. Blablablablablablablablabla.

18.06.2015 kl. 15:07

Cherish your vision

Mmm. Sport och socialiserande i lämpliga mängder. Gjorde ett så fint mål på morgonen, att det kan vara svårt att överträffa det... men jag ska förstås försöka hela sommaren. ;) Sparkade in bollen som kom med hård hastighet till hörnet av målet, och träffade den i luften innan den träffade marken. Härligt.

Det blev inget solsken på stranden, men däremot rolig standup på Sveaborg, där de filmade in Naurun tasapaino. Hoppas jag inte syns i bild bland publiken, jag är ju inte äkta ö-bo... ;)

Jag och A tog en sallad på Kappeli, och hann med förvånansvärt många politiskt inkorrekta samtalsämnen i väntan på att resten av våra bekanta skulle komma tillbaka till centrum. Sen visade det sig att färjorna gick så sällan mot kvällen, att vi bestämde oss att ta barhänget en annan gång, då vi alla är på samma ställe samtidigt.

Jei, midsommar, och sedan äkta sommar(väder)! Here we go!

"Fucking is easy. You can find someone to fuck in five seconds.
We want to find someone we can talk to. And be ourselves with.
That's fairly slim pickings."

Miley Cyrus

17.06.2015 kl. 23:27

Patience pays

Den härliga känslan, då man vet att man får sova gott och länge, efter att ha vaknat stup i kvarten natten därpå och sedan gjort en lång arbetsdag, frusit och varit hungrig.

Vi filmade vid havet, och blåsten gick genom märg och ben. Stackars skådespelare, som skulle vara i shorts... Men bra blev det, vad gör man inte för konsten? ;)

Imorgon ska jag spela fotboll, och simma, och läsa i solsken (förhoppningsvis), och på kvällen se stand-up. Lucky me.

Sen får jag kanske börja bestämma mig om jag ska åka till paradiset på landet, där jag trivs som fisken i vattnet, eller hållas i stan i gott sällskap på midsommaren. Båda alternativen har väldigt positiva aspekter. Lyxproblem, med andra ord.

The flower doesn’t dream of the bee. It blossoms, and the bee comes.

16.06.2015 kl. 21:25

Love is where compassion prevails and kindness rules

Härligt, då man hör en fin sång, söker fram den på nätet, och i misstag hittar en annan bra sång med samma namn. :) Den här sökte jag. Nam.

Har hunnit med allt möjligt det här veckoslutet: började lördagen med att simma och sola, sedan festa på Block by Dylan, då några bekanta ordnade lyxigt födelsedagskalas. Idag åt vi en smula bakfulla brunch i Tölö och for ex tempore till Ikea i Vanda. Massor folk, en sådan här regning söndag. Men vi hittade alla något smått. Sällan man far tomhänt hem därifrån. Avslutade med massage hos min favoritmassör, som haft en lång paus, och nu är back in business. Jei!

Ingen har patent på verkligheten.

14.06.2015 kl. 22:14

Everyone is given an opportunity to find their inner self

Till min stora överraskning tyckte jag om Finlands ensitreffit alttarilla, som var en sympatisk serie, som verkade vara så nära realistiskt man kan komma med det mystiska upplägget, att folk gifter sig utan att ha träffat varandra.

Började se på USA:s version av samma program, och är genast störd på hur det är klippt med långa pauser och upprepningar, för att höja spänningen till max. Det här är inte ett tävlingsprogram! ;) Livet är inte en tävling. Tror jag.

Vi filmade på produktionsbolaget idag, och kunde utnyttja deras klädförråd, då vi planerade karaktärer. Medan vi sökte stuff för programmet, hann vi förstås styla oss själva också.  ;)
Har skrattat så mycket idag, speciellt åt Tyras outfit. Plus bl.a. en peruk som fick mig att se ut som ett ekollon. Det finns tyvärr inget bildmaterial på det, men jag skrattade så jag grät. Bokstavligen. Härliga kolleger har jag!

The doors we open and close each day decide the lives we live.

11.06.2015 kl. 21:28

Appreciate yourself and honor your soul

Haha, det går inte alltid som i Strömsö. Jag skulle vara kl. 9 på fotbollsplanen, och hade i misstag ställt klockan på 8:45, och insåg mitt misstag då jag masade mig ur sängen några minuter före... oh well. Nytt försök på fredagen.

Min vän fixade mitt hår, man känner sig alltid så snygg då man varit hos henne. :) Sen gick vi och äta sushi-buffet, och jag fortsatte till posten och samtidigt till Sanomatalo för att donera blod. Det var för länge sedan senast.

Det var en ung flicka som tog emot mig, och en äldre kvinna som höll koll på henne. Det var med en oerfaren iver hon försäkrade att hon "kan själv" då hon hittade en åder, och den äldre kvinnar varnade henne att den var lite på sidan och såg mycket tvivlande ut, men lät henne försöka. Jag var också lite nyfiken på hur det skulle gå. Man måste ju få öva!

Nå, det gick inte så bra. Jag led inte, men den äldre kvinnan konstaterade att det blir ett blåmärke, för att nålen gick bredvid ådran. Sedan hade hon själv problem med att få in nålen i andra armen på mig och fick hålla på en stund innan det började funka som det skulle.

Jag var ärligt talat lite road, för att det går tydligen inte som i Strömsö för alla andra heller idag. Kändes dumt att gå ut därifrån med båda armarna spänt inlindade, så att jag knappt kunde röra dem. ;)

Den äldre kvinnan sade att jag inte får lyfta något tungt imorgon, för om det spricker upp gör det det innanför huden, och blir mera blått och tar mera ont. Eftersom det här inte är en Strömsö -dag, råkar det ju sig att jag ska jobba i morgon, och då får jag ju lov att bära mina sminkväskor. Oh well. Jag är minimalt orolig över sånt här, och blåmärken är bara blåmärken. No big deal.

10.06.2015 kl. 21:44

Thank before having what you want

Idag blev jag mest glad över andra människor. En äldre kvinna som hade en blomsterkrans i håret på Kappeli, Ira som ivrigt sprang runt och fotade, och jagade Marimekko-spårvagnen för att få det perfekta fotot. Hon lyckades, förstås. :)

Sov alldeles för lite, så jag var lite utanför mig själv hela dagen, utom stundvis, men i stället var det skönt att luta sig tillbaka och bli glad över världen runtomkring en.

M skickade en teaser-bild av Mashiros halstrade lax, och efter det kunde jag inte tänka på något annat, vilket ledde till att jag fick med mig Ira dit. Till all lycka ville hon smaka på härligheten, och ingen av oss ångrade besöket. Nam.

Min kära mor var också med ett varv, då hon hade business i Helsingfors. Det var ett tag sen jag träffade henne, så det var roligt att hon kom med. Vad tiden rullar på ibland, är glad att jag inte har så mycket jobb nu på sommaren, så jag kan njuta av varje stund.

Nå nu har jag ju lite jobb ännu den här veckan och nästa... och några bröllopssminkningar senare, men det finns mycket tid att bara vara. :)

Lyssnar på Russell Brand -intervjuer igen. Han är så snabb, så intelligent och har hjärtat på rätt ställe. Respect.

When life is sweet, say thank you and celebrate.
And when life is bitter, say thank you and grow.

09.06.2015 kl. 21:01

May this day bring you peace, tranquility and harmony

Jaa! Vaknar med stel nacke och huvudvärk (det är inte "jaa"-delen), och då jag öppnar min e-post hittar jag ett meil av min favoritmassör..erare(?) som börjar ta emot kunder igen efter en lååång paus. Jag bokade direkt en tid, är glad att hon är tillbax!

Sminkade lite i Böle och träffade sedan Ira igen. Vi höll oss inomhus, men i morgon hoppas vi på sol och blå himmel! Kom igen, Helsingfors. You can do it.

Härligt med människor som gör andra glada... världen blir en bättre plats då folk tänker mera på andra och mindre på sig själv ibland. :)

08.06.2015 kl. 23:00

Choose to live from the heart

Lackar naglarna och slötittar på tv, medan folk som har ett liv sitter ute i parken och dricker öl? Or something. Kvällssolen ser fin ut.

Hade tänkt spendera dagen vid havet, men kunde inte vara där så länge, då det blåste galet mycket och molnen hopade sig. Flyttade på mig och läste färdigt min tidning medan jag tog en sallad på Hietsus café... som tydligen heter Sandstrand Kafé på svenska. Nice. ;)

Skönt hav, god sallad, intressanta grejer i Trendi och allt bra. Var inte meningen att klaga. Lyssnade i misstag på det här och den var lite heavy, fast jag inte har ett behov av att skaffa barn. Och inte är 40 ännu. ;)

En film som heter Larry Crowne började precis. Ja, den passar perfekt den här kvällen.

Snubblade över den här igen. Det gör en bara gott att se på den igen...

07.06.2015 kl. 20:13

The quieter you become, the more you can hear

Denna dag flöt på, i sin egen takt, men det blev mycket bra. Hämtade ekoägg med M, och efter att äggen landat hemma, träffades vi igen på Torrefazione, där vi hade en utmärkt vy över sambakarnevalen som tog sig fram längsmed Alexandersgatan.

Jag skulle ha gjort en sminkning, som kom som ex tempore -förfrågan igår kväll, men så gick inte tidtabellerna ihop, så jag fick kvällen ledig, och vi for till Nosturi för att äta. M:s bekanta gör jättegoda pizzor där, så vi socialiserade ett tag och njöt av härligheten ute på terassan. Solen skymtade, till och med.

Imorgon till stranden. Om bara vädret tillåter. Det gör det väl. Pliis.


So much Mars... ;)

P.S. Klockan är mycket.. eller lite, beroende på från vilket håll av dygnet man ser på saken, och jag har suttit och skrattat åt de här YGS -videorna. Det finns till all lycka också del 2 och 3... Luvely.

06.06.2015 kl. 22:26

The art of happiness is to serve all

Vädret ser ännu härligt ut! Skulle ännu bra ha kunnat ta en simtur i havet, men då vi varit ute hela dagen, känns det trevligt att vara hemma också. Konstigt trötta har vi varit, båda två, under dessa dagar. Det måste vara all denna friska luft. Att måla är ju inte så tungt..? ;)

Har testat lite olika grejer, och att måla olika saker i olika ordning... roligt. Bäst tyckte jag om att kombinera penna, målfärg och tuch, tror jag. Blev intresserad, och ska skaffa mig lite mera grejer att prova. Vi bestämde oss också för att måla mera nu under sommaren. Jei.

You won’t always be the strongest or the fastest. But you can be the toughest.

05.06.2015 kl. 19:53

Compassion creates understanding

Vad roligt att måla! Allt känns nytt, det var så länge sen jag använde akvarellfärger, och det vår lärare säger är guld, han har en massa fina tips och uppmuntrande ord. :)

Sveaborg är så vackert. Idag satt vi ute, tills det blev så blåsigt att penslarna började flyga, så vi slutade och gick in för att äta. God latte och prosciuttosallad också. Sveaborg har allt!

En dag till. Härligt!  Träffade också Ira idag, det är alltid länge sen sist, så härligt att catch up, ta ett glas vin och äta mera sallad. :) Vi hinner till all lycka träffas ännu innan hon reser.

Nu, i väntan på att få sova, äter jag jordgubbar och slötittar på Kevin Costner på tv. Life is good.

Have you ever noticed how ‘What the hell’
is always the right decision to make?

04.06.2015 kl. 22:18

You are a marvel - you are unique

Jag som är så totalförtjust i Tyras och Marlies Dekkers underkläder med remmar och detaljer, hittade det här DIY-projektet som jag faktiskt kan tänka mig att göra. Nice. Kanske börjar med något i den här stilen. ;)

Spenderade dagen i Hertonäs, en vän flyttade till sin nya lägenhet, och vi åt, hjälpte henne packa upp, och berömde det fina, nya hemmet.

Imorgon ska jag sminka lite, och sedan filmkväll med en vän. Första sommardagen... och så många framför oss. ♡

Ett rikt liv behöver inte kosta så mycket.

31.05.2015 kl. 20:20

Don't become small, become all

Dagen rullade på, i all sin njutningsfullbarhet. ;) Sminkade en nybakad student, som var så glad och nöjd så, och efter det for jag med en vän och checkade Tyras sample sales. Min vän köpte en (berömd) ring bra, och sen gick vi och äta, och jag gick tillbaks till studion, bara för att hänga. Hittade samtidigt en massa nytt, som Tyra gömt undan. :) Ett läderbälte, och ett härligt läderhalsband. Nam. Hon lovade fixa en harness åt mig också, den gör vilken tråkig skjorta som helst intressant! (Ja, man kan ha den ovanpå en skjorta också...;)

Hittade min nya stil - päls av Himalayafår och guldpaljettbikini! Summer nights, here I come. ;)

Så gick den vackra dagen, i sociala tecken, och vi gick och åt ännu innan vi skildes åt och gick hem. Skönt att veta att det kommer flera vackra dagar... ☆

Livet behöver inte vara perfekt för att vara underbart.

30.05.2015 kl. 22:04

Love is trust. It is trusting the divine.

Tog en tupplur... sysslar alldeles för sällan med det! Aah.

Sen hängde jag och M på Tyras arbetsrum, och provade bl. några av hennes fina design-bh:n från morgondagens sample sale. Tog hem en av dem in advance.

Vi fortsatte med pizza på Dennis, och jag var så hungrig så jag vräkte i mig med båda händerna. Bokstavligen. 

Härliga vänner. Jag är en lycklig liten människa. :)

Imorgon ska jag sminka lite, i Hertonäs, och hälsa på i Tyras arbetsrum igen, och sedan ..vem vet? Världen är öppen. ;)

29.05.2015 kl. 22:36

Stop playing seriously and seriously play

Fotboll igen, min kropp var minimalt stel, med tanke på att jag spelade i förrgår. Det gjorde säkert gott att vara i rörelse och gå av-och-ann i stan hela dagen. :)

Simmade och satt sedan och läste en stund på stranden, tills det blev för kallt. Är ju inte sommar idag, precis. Hade sällskap av en söt talgoxe, som med huvudet på sned tiggde nötbitar av mig. Hen fick en bit igår, så hen visste att jag har en intressant påse med mig. ;)

Älskar böcker som ger aha-upplevelser! Läser nu om mindfulness, eftersom nr 3 "Hedra mysteriet" var den enda av dessa jag hittade i Pocket shop på Arlanda. Boken är bra! Nu beställde jag också nr 1 och 2.

Joka katsoo kaikkia suoraan, kuin silmillä juoden,
hänestä kaikki pitävät, vaikkei hän sanoisi mitään.

29.05.2015 kl. 13:58

Don't give up

Det var ju mycket action idag! Härligt, ibland, men skulle bli galen om jag varje dag måste skynda mig från ställe till ställe som idag.

Började med fotboll! Härligt, ett bra sätt att ta ut all sin energi på en timme, som man skulle behöva resten av dagen. ;) Fick tre (!) mål, vet inte vad som hände, jag har ju inte gjort några hemskt stora dåd där tidigare. Nå, ibland. Men den här linjen gillar jag.

Sedan tog vi en efterkaffe på Regatta, och jag vandrade ganska snart raskt iväg för att hinna ta ett dopp i havet. Satt en liten stund på klipporna och torkade, och skulle gärna ha stannat där hur länge som helst.. men sen var det bara att stiga upp, gå (raskt) hem och duscha + fixa sig, och sedan fara till Hertonäs för att jobba. Hjälpte en kollega med sminkning för en film.

Sedan hiphej tillbaka, en snabbis via butiken, hem och vända, och ut igen innan dörren hunnit slå igen. Typ. Vandrade ner till södra kajen för ett utbildningstillfälle.

Kvällen skulle ha fortsatt i Tölö, om jag orkar ta mig tvärs över stan igen, för att fira restaurangen Sävel på dess ettårsdag. Men jag gick hem, och satte mig ner och åt lite varm mat, för första gången på hela dagen. Stön.

Ska bli intressant att se hur kroppen känns i morgon. Har gått så mycket så min pedometer säger hurraa medan benen suckar.

27.05.2015 kl. 23:54

The greatest education is the sience of self

Jobbade på Hyvät ja Huonot Uutiset idag, har varit där och turat förut, då deras ordinarie sminkare haft något annat. Roligt, alltid lite spännande då det känns "nytt" för en. :)

Sen satt jag och väntade på bussen, hungrig, och bläddrade på Instagram. Såg den här, och började som vanligt fundera på meningen med allt jag gör, eller låter bli att göra... ;)

Snubblade över den här på natten, då jag låg och petade på min telefon. Fin sång!

The things that come to those who wait may be
the things left by those who got there first.

25.05.2015 kl. 20:51

Talk less - say more

Brunch med glada människor. En i sällskapet har engelska som modersmål, så jag pratade mest med honom. Det känns så oartigt att tala finska då någon sitter bredvid en som inte förstår språket. Men han är en trevlig typ, så det var roligt.

Sen sprang jag lite planlöst runt i affärer, bara för att det är så skönt att vara ledig och out and about. ;)

Gjorde nyss testet What is your subconscious obsessed with? och fick resultatet:

Your subconscious is obsessed with the fear of letting yourself down.

The pictures you have picked suggest that from an early age, you've always had high expectations from yourself. You were a very smart kid who grew up to be a very sensitive and clever adult. You have a lot of goals you wish to accomplish in life but also a constant fear of failing. Your subconscious is always reminding you what will happen if and when you’ll fail, what will the repercussions be and how people would react to that.


We can give you this tiny advice: Think of that fear as fuel, and use it to nourish your mind and body. Prove to yourself that you can do anything you want, and that fear is just there to make sure you accomplish your goals. We know you'll make it!

Jei. Bara ett dumt bildtest, men är inte första gången jag hör den där "sanningen". Hmm. Bara att våga mera. Heh. Lättare sagt än gjort.

When you are arguing with a fool, make sure he isn't doing the same thing.

24.05.2015 kl. 21:16

Appreciate yourself and honor your soul

Jaa, fick allting gjort som jag skulle idag. Plus att jag fick ett meddelande om att en fin klänning jag beställt (efter att ha hittat den i Malaga, där de inte hade rätt storlek i svart) har kommit, och vandrade iväg till posten för att hämta den, bara för att inse att den skickats till Matkahuolto, som redan stängt. Så här ser den ut, men i svart (och jag fyller den lite bättre än modellen;)...

Fint att hitta en affär i Spanien med en massa snygga, stilrena klänningar, just the way I like it, för att upptäcka att det är ett svenskt märke. Lätt att beställa på nätet, med andra ord!

Av någon anledning har jag sol, hav och piña colada i huvudet just nu... inte illa alls.

Mera härliga sommarbilder... why not? :)

May you live every day of your life.

18.05.2015 kl. 22:52

Hej! Jag heter Heidi Susanna, bor i Hesa, och tycker om mitt liv med allt det bär med sig.

Har en finskspråkig blogg om mitt jobb, och där måste jag "uppföra mig". Här vill jag leka på svenska och skriva om vad som helst, när som helst... :)

heidisusanna76 @ gmail.com

 

Everything you are against weakens you. Everything you are FOR empowers you.

 

 

Follow on Bloglovin

Instagram