Love is a source of bliss and infinity

Satt mig vid datorn, och insåg att det finns ingenting jag måste göra just nu. Inga skoluppgifter, inga tidtabellsplaneringar, inga brådskande föreningsgrejer... vilken härlig känsla.

Skolan tog slut på torsdagen, då jag blev färdig parturi-kampaaja. Är det bara frisör på svenska? Barberare lär vara ett uråldrigt ord som inte används mera. Barberare-frisör låter förstås mångsidigare än bara frisör. ;)

Oh well.

Det kändes lite tomt då det varit ett så intensivt ett-och-ett-halvt-år, men nu gåller det att hitta en ny livstakt åt sig, som inte är lika hetsig. Utom stundvis, förstås.. vi har ju ännu inspelningar och stuff på kommande. :)

Kommer att jobba på skolan (som jag ska sluta kalla skola, och övergå till att kalla Unika) där jag behändigt kan kombinera frissajobbet med sminkandet. Har också den härliga friheten att totalt bestämma mina egna arbetstider, så jag kan jobba lite mera ibland, mindre då jag har annat. Lovely.

02.04.2017 kl. 16:22

Your greatest strength is love

Det du söker ligger så nära dig att det inte ens finns plats för en väg dit.

Härligt. Uppmuntrande att höra. :)

Har inte bloggat på hundra år, men då jag hittar på att börja peta lite på den stora LTS-uppgiften (LiikeToimintaSuunnitelma) så är det plötsligt väldigt lockande att skriva lite här i stället...

Det är inte jätte-busy i mitt liv just nu, har arbetspraktik och vissa dagar är jag på jobb, men inte alla, så jag väntar lite ut just nu, på att livet efter skolan ska börja. Borde förbereda  mig för slutproven och se till att ha allting färdigt, men så är det först i slutet av mars, och liite kan man väl njuta/lida av att ha överloppstid till sitt förfogande. Fast ingen tid är ju överloppstid, egentligen...

You can't kill time without injuring eternity?

20.02.2017 kl. 17:42

Love has no boundary

Mera SKAM. Så fin. :)

10 år sedan Kirka dog, såg jag på facebook. Vi jobbade med honom dagen före han dog, på en inspelning. Han skulle komma tillbaka följande dag för att fortsätta filma, men det blev inte så.

Jag har aldrig riktigt förstått varför man "firar" folks dödsdag. Skulle det inte vara trevligare att säga t.e.x "100 år sedan XXX föddes" i stället?

01.02.2017 kl. 00:21

SKAM

Har sett på facebook att folk prisat serien, men inte brytt mig (varför bryr jag mig inte?) men då en nära vän "tvingade" oss att titta på den tog jag mig en titt. Såg sedan alla 10 avsnitt i säsong 3 av SKAM igår kväll. Kärlek. :)

Nu ska jag ta  itu med säsong 1 och 2. Härligt att man kan se dem som enskilda enheter. Det kan vara svårt att toppa säsong 3...

30.01.2017 kl. 14:02

Live in your strength

Mmm... Runebergstårtor... har en svaghet för dem. Till all lycka får man dem bara den här tiden på året. ;) Åt just två utmärkta expemplar av den här sorten (skulle bara ta en, men vad gör man då det är två i paketet?!?).

Haha.. har tv på i bakgrunden och hör reklam för tv-serien (?) Gåsmamman, på finska Naaraslejona... ;)

28.01.2017 kl. 19:38

Live through consciousness not throught emotion

Kollar slutet av X Factor UK, som antagligen största delen av Finland gjort hela kvällen. Var clueless om det är sista delen, eller om det kommer flera. Hm. Är inte helt insatt, fast den skönsjungade Saara from Finland är med.

Ok, tydligen kommer det en sista show imorgon. Nu är Saara en av två. Måste kanske kolla på det då också. Folk på Facebook are going bananas för det här. :)

Var med min kära mor och såg Juurihoitoa idag på Nationalteatern. Nice! Miika är en mycket bra historieberättare.

No act of kindness, no matter how small, is ever wasted.

10.12.2016 kl. 23:51

No act of kindness, no matter how small, is ever wasted

Effektivt veckoslut. Började lördagen med att städa, tills mitt lilla hem såg riktigt trevligt och städigt ut. Eller så bra som det går med liiite för mycket stuff i ett för litet utrymme. Måste städa (till all lycka) då jag hade en kund på kommande. Då jag sminkat henne, och fixat hennes hår, som hunnit rakna sedan hon kom från frissan (typ direkt före??), och hon var nöjd och glad, fixade jag mig själv och gick på lillajulsfest med mina kära kurskamrater.

Idag har jag försökt jobba på skoluppgifter.. har suttit största delen av dagen framför datorn. Men något tar emot.. först fick jag inte paint.net att fungera, sedan lyckades det, men datorn blev så överhettad att jag fick stänga av den ett tag, och nu då jag försöker öppna dokumentet igen går det inte. File explorer stänger av sig direkt. Hmm... universum vill inte att jag jobbar? ;)

Om vi inte är tacksamma för det vi redan har,
vad får oss att tro att vi blir lyckliga med mer?

04.12.2016 kl. 21:36

Your greatest strength is love

Så många fina människor i mitt liv. Att fylla år var inte det minsta tragiskt, tvärtom!

Mina kära vänner skickade dagen före, på fredagen, ett möhippelikt meddelande om att jag skulle vara färdig 11:30 och packa ned bl.a. bikini, vintersimskor, smink, tändstickor, mediciner och en bibel. Jag antog att det var ett skämt, och att vi skulle gå ut och äta eller något i den stilen, men packade snällt med det mesta på listan. Äger ingen bibel.

Kl. 11:30 prick hörde jag sång på gatan, och då jag öppnade fönstret stod de söta människorna och sjöng för mig! Ja må hon leva och sen några sånger till, tills jag skyndade mig ner. :)

Det var en jättefin dag, kort och gott. Fina överraskningar, med videoinspelningar och sånger från olika bekanta, och simning, bastubad, fin middag och övernattning + brunch på Långvik! Luvit. ♥

Igår på natten kom jag hem från Uppsala, där jag spenderade veckoslutet med min kära systerdotter. Ja, min syster och hennes man var också närvarande, men det lilla livet var i centrum, och vi hade jätteroligt! Saknade henne enormt genast då jag måste fara tillbaka hem...

Kärlek. Hon är så tam att hon äter direkt ur handen! ;)

The sexiest thing in the entire world is being really smart, and thoughtful and generous.

Everything else is crap. I promise you. It's just crap that people try to sell to you
to make you feel less. So don't buy it.

 

21.11.2016 kl. 23:33

If you don't have time to do it right, when will you have time to do it over?

Härligt. Har bara sett på olika tv-program, sen jag kom hem från skolan. Tänker inte ens försöka göra något vettigt.

Typ alla grejer jag har i kylskåpet just nu är bäst före 6.11.16... vilket är lite otrevlig symbolik, för jag blir ju gammal samma dag. :/

You can ask the universe for all the signs you want,
but ultimately, we see what we want to see when we are ready to see it.

27.10.2016 kl. 20:17

Livet är ett äventyr, inte en paketresa

In times like these, it helps to recall that there have always been times like these.

Jaajaa. Så är det.

Stekte spenatplättar ikväll. Spenaten har väntat flera dagar och började vara ganska vissnad, men det blev bra plättar, såhär i grevens tid. Nu är det stekos i hela lägenheten.

Skolan närmar sig slutet. Älskar att lära mig nytt hela tiden, men ska bli skönt att få det här projektet avklarat, så det blir lite mindre av allting, samtidigt. :)

Most of the shadows of this life are caused by our standing in our own sunshine.

26.10.2016 kl. 21:50

Truth is everlasting

Det här var viktigt att läsa då jag också känt mig frustrerad över att jag inte har koll på mitt liv, utan att det alltid far iväg med mig. Eller jag far iväg och sen undrar jag varför det blir som det blir.

Kan jag inte bara koncentrera mig på en sak i gången?! Men så får jag så mycket kicks av att ta lite mera, nya, intressanta projekt på min tallrik. Och så glömmer jag bort mig själv, min hälsa, mitt hem och kärleken? Kommer jag nånsin att hinna och orka bli kär och lycklig, vara stark och hälsosam*, ha ett harmoniskt hem?

(*så här känns det nu då jag varit sjuk länge, och låtit min kondition sjunka till eländigt låg nivå under det gångna året... det ska väl kunna bli bättre så fort jag slutar studera + jobba samtidigt??)

Om det finns något som heter mänsklig perfektion så handlar det om hur vi hanterar
vår ofullkomlighet. Strävan efter det perfekta är nämligen det godas fiende.

13.10.2016 kl. 21:51

Uplift everybody and uplift yourself

Vi bokade just en liten resa till Teneriffa i januari, härligt. Det behövs - en glimt sol mitt i vintern!

Har varit småflunssig i flera veckor, sovit dåligt och varit stressad. Nu är det senaste jobbprojektet någotsånär avklarat, och det är bara att fortsätta trampa på, mot nya deadlines. ;)

It is only possible to live happily ever after on a day to day basis.

12.10.2016 kl. 23:09

Sing from your heart

Vackert, soligt höstväder ute. Skulle så gärna gå och doppa mig i havet, och beundra alla fina fäger! I stället sitter jag inne och är flunssig. Igen.

Så här ska det väl inte vara? Klarar mig genom jobbveckan på någon vänster, sedan spenderade jag veckosluten i sängen, och sen gäller det att klara av följande vecka igen. :/

Ska fixa en operaproduktion nästa vecka, så det är bara att hålla igång. Det blir intressant, förstås, så jag hatar ju inte mitt liv, men det skulle vara skönt att få ledigt ett tag. Många grejer på kommande.

Oh well.

Vem vill ut, det är kallt och jag har en spännande film på gång. Det går ingen nöd på mig. :)

Never get so busy making a living that you forget to make a life.

02.10.2016 kl. 14:00

No one ever drowned in sweat

Ja, inspelningarna gick bra, och nu är det bara att vänta på att få se resultatet! På torsdagen kommer första avsnittet, kl. 21 på Nelonen.

Nu har jag nya projekt framför mig. Lite spännande, igen. Mitt liv är som en berg-och-dalbana. ;)

When you get something for nothing you usually get your money’s worth.

19.09.2016 kl. 19:53

Let things come to you

Shitfuck. Spännande, har ett litet block med inspelningar framför mig igen. Det kommer att gå bra, förstås. Men är ändå lite nervös, det kommer att vara full fart på och långa dagar. Som vanligt.

Jag kommer att vara zen och kreativ då det gäller, alla situationer som kommer framför mig kommer jag att lösa. Men före det kan jag stressa en liten smula. :)

Idag har jag lusläst alla manuskript, fast de har säkert hunnit ändra en del ännu innan vi filmar, och imorgon ska vi föra allt stuff till inspelningsplatsen. Sen ska jag förstås hinna fixa hår också på skolan, må och ti, innan vi filmar onsdag-fredag, och samma sak nästa vecka.

If the only tool you have is a hammer, you tend to see every problem as a nail.

28.08.2016 kl. 23:16

Let your heart guide you

Allt blir bra, det är en skön känsla att veta.

The truth of the matter is that you always know the right thing to do. The hard part is doing it.

26.08.2016 kl. 22:43

Love is ecstasy

Var på magjumppa + streching med min kära syster. Vi skulle till gymet men så råkade det bli det där i stället. Vi gjorde en deal om att gå på gym varje tisdag, den här veckan blev det ett onsdagsundantag, men vi kommer att hålla fast i det här åtminstone till slutet av året, tack vare att jag hade samlat på mig ca 5 miljoner ggr till Motivus som vi nu ska använda bort. :)

Det är ..ganska mycket på gång just nu. Känns som att det droppar in förfrågningar om jobbgrejer var och varannan dag, mindre och större keikkor, samtidigt som jag redan lovat göra sminkplaneringen för en operagrej, och två följande veckor har vi resten av inspelningsdagarna för Nieminen & Lahtinen. Plus att jag ska vara 8h/dag på skolan resten av året, förstås.

Nu ska jag lägga mig. Väckning 6:30, inte min favorittid på dygnet. ;)

Experience is what you get by not having it when you need it.

24.08.2016 kl. 22:05

The purpose of life is to enjoy every moment

Såg just en ..intressant film på Arenan, St Trinian's. Man kan ännu se den ett dygn. Om jag hinner publicera det här innan det.. har blivit en väldigt långsam bloggare. ;)

Har varit en bra vecka på skolan. Det är varmt inne, så hela gänget som är på plats har varit ganska trötta, men kunderna har varit trevliga, och som pricken på i:et fick jag en liten fjäril, typ en liten symbol som barn kan få i skolan då de är duktiga, "papukaijamerkki". Tyckte det var jätte-gulligt. Våra lärare brukar dela ut dem ibland, men jag har inte tänkte på det så mycket tidigare, och tänkte att det är trevligare för de yngre eleverna. Men visst blir man glad, också över små överraskningar. :)

JA! Snart är jag här igen, och njuter av lugnet och naturen...

The best teachers show you where to look, but don’t tell you what to see.

29.07.2016 kl. 23:23

Beeing deeple loved by someone gives you strength

En vecka jobb, och längtar tillbaka till naturen igen, genast. :) Har till all lycka varit och simmat på kvällarna, och suttit ute. Det är bra för den mentala hälsan. En av mina kunder rekommenderade också simning.. och eftersom jag tydligen aldrig (?) kommer iväg till gymet funderar jag på att börja fundera på simning. Ska fundera på det.

All limits are self-imposed.

28.07.2016 kl. 21:29

Sommarkänslor

Kära lilla vännen...

Regndag... ;)

Sometimes the most ordinary things could be made extraordinary
simply by doing them with the right people.

15.07.2016 kl. 15:14

Life is a flow of love; your participation is requested

Aah. Finsk sommar. ;) Det regnar.

Hann till all lycka njuta av solen en liiten stund på dagen, då vi gick ner till Hietsu med P och åt lunch. Imorgon tänkte jag ta min kära syster med familj dit, då de stigit av båten. Färjan.

Ska bli SÅ roligt att se det lilla livet!! Hon är inte så liten mera, 2 år, men hon förstår så mycket och pratar så mycket nuförtiden! Sööööt. :)

Det här måste vara världens bästa review... ;) Man måste ju se filmen, liksom.

11.07.2016 kl. 22:01

The song of love echoes through every fibre of my heart

Njöt av att klippa hår hela dagen, då jag haft en paus på ett par veckor. Det var roligt att jobba med hår igen, se alla klasskamrater och träffa trevliga kunder.

Då jag gick hem från skolan, insåg jag plötsligt, att jag inte har fler än ett jobb just nu! Inga fler inspelningar att planera (innan slutet av augusti) och inga 12h långa inspelningsdagar! Bara ett jobb, 8h arbetsdagar, och inget kånkkande av väskor runt hela halva världen och inskaffande av en massa nödvändiga grejer under all "fritid". Inte bara jobb-sova-jobb. I'm free. :)

21.06.2016 kl. 22:25

Intelligence and intuition are friends

Så gulligt.. det lilla livet sover. :)

 

Det gör också det andra lilla livet, mitt favoritsysterbarn på andra sidan pölen. Jag får höra av min syster att hon nämnt mig nu och då, och blir så glad! Saknar henne, ska bli härligt att ses på sommaren då de kommer hit till Finland. ♡

En hel del på gång. Jobbade förmiddagen idag, och skickade precis iväg några arbetsmejl.. på en lördag kväll!? Är jag lite tråkig, kanske. ;)

Men satt i stället igår kväll på Kaisla och drack ingefäracider (Thistle Cross - nam!) och pratade flera timmar med A. Nice. Om vädret tillåter ska vi ut och njuta av vädret i någon solig park i morgon.

Ihmisiä, jotka paahtavat täysillä, ja joilla on sisäinen hehku päällä, on paljon.
Harmi, että he ovat valtaosin alle 7-vuotiaita.

21.05.2016 kl. 23:24

Every smile is a direct achievement

Idag har jag inte heller städat, tvättat fönstren eller diskat. Men jag har åtminstone varit ute bland människor ett tag, då jag hade ett möte efter skolan, och sedan tog jag en drink på Kappeli med en kollega. Skönt att se lite folk, det ser helt annorlunda ut i Helsingfors den här tiden på året, jämfört med några månader bak i tiden...

Kollade in hos sälkameran, men idag är klippan tom. Hen är tydligen också ute och rör på sig. ;)

Imorgon ska jag sminka och fixa hår nonstop hela dagen. På lördagen ska jag sminka lite. Däremellan ska jag kolla in peruker o.dyl. inför inspelningarna. Tänkte också hinna ta en drink med en vän, om jag inte zippar före det. Nej, jag ska nog orka. Tror jag.

Monet tunnistavat hyvän heti, kun joku toinen näkee sen ensin.

19.05.2016 kl. 21:19

The purpose of life is to enjoy every moment

Ibland är det lite svårt, att njuta av every moment. Kom hem idag från skolan, helt slut och med huvudvärk. Åt lite och slocknade sedan på sängen, medan jag lyssnade på Ted & Kaj. Vaknade då de glatt pladdrat på en god stund.

Ute lyser solen, men jag orkar inte röra på mig. Blir lite nere av tanken på att jag missar en massa fina, sällsynta solstrålar men har ingen energi att gå ut.

Önskar jag kunde göra som den här sälen, som tydligen hela Finland tittar på via norppakamera, och bara slockna på en klippa ute på havet. ;)

Borde tvätta kläder, diska och tvätta fönstren, och har massor att förbereda inför de kommande inspelningarna... pust.

You've got to kiss a lot of frogs before you find one you want to fuck.

18.05.2016 kl. 20:52

Life is a chance. Love is infinity.

Aaaahh.... fredag. Har haft så långa dagar, och varit så trött alla kvällar, att jag inte orkat annat än äta lite och se lite på tv. Nu känns det som om allt är möjligt igen. ;)

Lyckades ordna program åt mig varje morgon och sedan skola 11-19, så jag har stigit upp tidigt hela veckan. Har å andra sidan fått massor gjort, både flera jobbgrejer och annat nyttigt, som att föra kvitton till bokföraren och färga några kollegers hår (före arbetstid). Känner mig lite sådär övertrött, och därmed lite bubblig av  energi. Det lägger sig nog snart, och så kan jag soooooova i morgon!!!

Sen förstås Make-up Event i Böle, träffa kolleger och gå på Drag Battle och festa. På söndag skulle jag vilja göra ingenting, men jag kanske måste fundera på lite Liiketoimintasuunnitelmaa för skolan...

Ja! Ett av de bästa sätten att spendera tid. ♥

P.S. Började se på Anno 1790, då jag märkte att första avsnittet bara kunde ses i en timme... intressant kriminaldrama! Fastnade lite, till min förvåning. :)

13.05.2016 kl. 20:56

Let your manners speak for you

Inspelningar, solsken och fester! En 40-årsfest på fredagen, där det bland en massa fina programnummer också fanns en chans att gå och ta bilder av sig i en uppriggad photo booth. Jag och min kollega passade på, förstås.Det fanns flera, men här gör vi reklam för att visa lite hud på ett elegant (?) sätt... ;)

Love is just a word until you put it into action

08.05.2016 kl. 22:16

It's not what you look at that matters, it's what you see

Sommar!! Spenderade hela dagen ute idag, i gott sällskap. Kom hem med varma kinder, bara för att hitta världens gulligaste videomeddelande på skype av min systers lilla gullunge. Hon börjar med "Heidi?" och säger sött leende "hej" då hennes mamma föreslår att hon ska hälsa. Sedan blir det lite prat, och jag bara stirrar på bilden medan det värmer i hjärtat. Vilken härlig liten människa, som fyller 2 år nästa vecka. Sötnos. ♥

Vi spelade in en kortfilm på tre dagar, och under den tiden hann det bli varmt och soligt! Vi var förstås inne alla dagar, men idag tog jag igen det. Vi satt i Brunnsparken och sedan var vi flera timmar på Hernesaari, de har utvidgat terassområdet där och det finns bås med olika slags mat, massor människor och palmer (!) som importerats från Spanien - härligt ställe! I bakgrunden spelas musik i den här stilen, och det känns som ..nå, inte som Helsingfors! ;)

Nothing in life is to be feared, it is only to be understood.
Now is the time to understand more, so that we may fear less.

-Marie Curie-

05.05.2016 kl. 21:33

Watch your thoughts they start your actions

Sitter och ser på McGyver.. klarar inte av något mera krävande just nu. ;) Jestas, vilken dag. Har dessutom ätit pizza flera kvällar i rad, och inte druckit närapå tillräckligt vatten. Insåg först idag, att jag inte nödvändigtvis blivit 15kg fetare, som det känns, utan att jag är svullen som ett vandrande vattentorn av allt salt! Skönt att inse, förstås. Nu ska jag dricka ett ämbar vatten ikväll. Plus äta upp resten av pizzan... :P

Såg just en ..lite speciell reklam som gjorts för Anttila, och lärde mig bl.a. följande fakta:

Tosimiehet tykkäävät kurveista, koirat tykkäävät luista

En till bonusvideo av hur vi gjorde reklam för Apetit, nu då jag ändå är inne på en kommersiell linje! ;) Ponchon jag har på mig måste förklaras av att det var skitkallt i rummet där vi sminkade!!

22.04.2016 kl. 17:47

Where there is love, there is no question

Såg Stormskärs Maja igår på Åbo Svenska Teater. Så mycket kärlek hade de, Maja och Janne, som bar genom alla svårigheter. Kanske inte i boken, men åtminstone på den här scenen. :)

Såg just på Billy Elliot... så mycket svårigheter och passion där också. Har själv det lätt och (lite väl) opassionerat? Hrm. :/
 

Sometimes I think well. And sometimes I think: Oh well...

16.04.2016 kl. 19:48

Deal in kindness with everything in life

Det fina med att börja jobba kl. 11 är att man hinner sova länge och väl på morgonen. Sen orkar man förstås inte göra något vettigt efter 19...

Passar utmärkt med att jobba 8-16 varannan vecka, det känns så lyxigt att vara ledig så tidigt på kvällen. Man hinner med stuff! Inte lika lyxigt att stiga upp tidigt, men åtminstone varannan vecka kan man vara utvilad. Which is nice.

Intressant också med alla slags kunder som sätter sig i min stol. Man vet aldrig på förhand hurdana typer man träffar. På gott och ont. ;)

Get your facts first, then you can distort them as you please.

11.04.2016 kl. 22:09

The purpose of life is to enjoy every moment

Ifall jag tänker glömma det något tag, måste jag påminna mig själv om hur otroligt fina, intelligenta, varma människor jag har i mitt liv. ♡

Har känt mig lite off ett tag, men just nu, i denna stund, har jag laddat batterierna, vilat och njutit av vårvärmen och gott sällskap! Vi började med ett kärt litet gäng på fredagen med en intressant kortfilm, sedan mötte vi upp igen på lördagen och gick på SNL (ett väldigt roligt avsnitt), skrattade massor och pratade om allt mellan himmel och jord, först backstage och sedan på en bar. Idag blev det brunch och en lång promenad ute i solen.

Man kan spendera hur mycket tid som helst med vänner som har sådan visdom, erfarenhet, empati och känslighet för livet omkring sig. Det här tröttnar jag nog aldrig på. :)

10.04.2016 kl. 23:00

People love gentle words

Inte det lättaste att tolka folk alltid... det kom in en ung kvinna med regnbågsfärgat, axellångt hår. Då jag frågade vad hon ville ha, visade hon med fingrarna att håret kunde klippas ca 5 cm kortare. Sedan grävde hon fram den här bilden:

Jag försökte med en massa frågor få fram hur hon egentligen hade tänkt sig, och det blev ännu mera spännande då en av våra lärare kom med i leken, och fick sin egen uppfattning om vad kunden ville ha. Kunden i fråga visste alltså inte riktigt vad hon ville, och jag försökte lyssna både på lärarens vision, och få ut något av kunden... det är lite svårt att klippa om man inte riktigt vet vad som ska hända. ;)

Sen var det lite brådis också, med en timme kvar av arbetsdagen. Men ibland känns det som om jag är bättre då jag har lite bråttom, eller så har jag bara haft tur. ;) Stylade håret lite vilt innan hon gick och hon verkade jättenöjd. Pust.

Always remember you are unique. Just like everybody else.

06.04.2016 kl. 17:17

Walk on ways of the heart

Inte är det så illa, det här livet. :) Men så blir det ju vår, solen lyser och det blir varmare.

Det är trevligt i skolan, har fått aha-upplevelser, vilket är härligt. Av en händelse fick jag göra samma klippning två ggr (åt två olika människor visserlunda) igår och idag, och något börjar så småningom sitta. ;) Fick beröm för mitt jobb, vilket alltid känns bra!

Satt och babblade med en klasskamrat efter skolan, fina studiekompisar har jag också. Lucky me. Vi ska på kryssning om tre veckor, det blir intressant, för vissa av typerna är hårda på att festa. Det är inte bara en gång som vår gruppchat har haft action ännu på morgonnatten, med en fråga om någon är uppe...

Fick ett jobberbjudande också, en liten inspelning i början av maj. Roligt att ha saker på gång!

Se parhaiten nauraa joka aina vaan nauraa.

05.04.2016 kl. 21:12

Have wisdom in your actions and faith in your merits

Träffade min kära lilla systerdotter på veckoslutet, Uppsala var soligt och vi hade ett härligt veckoslut! Älskar det lilla livet. :)

Hon var lite förkyld, och nös mig i ansiktet åtminstone två gånger, så fast jag trodde jag var immun fick jag idag ta ledigt från skolan då jag kände mig lite febrig. ;)

Jobbade ändå på förmiddagen, och imorgon ska jag till Böle, så det får lov att vara en snabbt undanstökad liten bobba.

En hel del på gång, skola=jobb, annat jobb och förberedelser inför hösten. Plus en massa annat. Oh well. Det blir VÅÅÅÅÅÅR!!!! ♡♡♡

30.03.2016 kl. 19:24

Develop the power of listening

Fredag! Sov idag till 9:30... härligt! Sen såg jag dagsljuset i 5 minuter då jag gick till skolan. Kom upp ur "källaren" kl 19 och gick hem. Typisk dag i mitt liv just nu, utom att alla morgnar får jag inte sova lika länge. Vissa dagar har jag bara varit trött hela tiden.

Oh well. Det här är bara den här stunden. Det blir lättare ju bättre jag blir på det jag gör. :)

Lekte med lite fake tatueringar. Så här fint skulle det se ut med något i den här stilen...

Willingness to change is a strength, even if it means
plunging part of your life into total confusion for a while.

18.03.2016 kl. 21:10

When ego is lost, universality exists

Men jestas. Har varit trött och snuvig hela dagen. Fick inte sova länge, eftersom jag plötsligt mindes att vi skulle ha ett möte på morgonen.

En massa kunder på skolan. Dagen började med en mystisk karl som först gnällde över att vi var för dyra, och som jag sedan inte tänkte bli av med. Vet inte om han var ensam, och ville ha sällskap, eller vad det handlade om, men fick till slut säga åt honom att min nästa kund väntade.

Sedan hade jag en kvinna med en enorm hårmössa, som fönade en sådan här frisyr åt sig, fast hon hade jätte-fina lockar undertill. ;) Fick locka fram lockarna då jag klippt färdigt, till all lycka.

Till slut hade jag en blondin som jag hade stora svårigheter att inte klippa snett av någon anledning, var väl alltför trött i huvudet.

Just nu känns det som om något av de här yrken kunde vara lockande... ;)

You don't have to attend every argument you are invited to.

04.03.2016 kl. 22:52

Experience will give you wisdom

Intressant med Ihon alla -serien, att det är så många fina finlandssvenska skådisar med. Har i misstag börjat titta på den, då jag råkar märka att ett avsnitt håller på.

Försökte se på Oscars på nätet, men då kvalitén var skrot och ljudet började släpa efter, var det inte värt det. Well done åt alla som vann, och vem bryr sig anyway. ;) Det är bara film, fast underhållning förstås är en viktig del i de flesta människors liv. Vad skulle man göra med all sin tid om det inte fanns underhållning. Hrm.

Har två kommande underhållningsjobbgrejer. Inte mer om det, men det är roligt att ha annat också än frissagrejen, som till all lycka är väldigt bra den också!

X-men: First Class, lovely, har inte sett den, och behöver inte stiga upp så tidigt imorgon. :)

Never tell people how to do things. Tell them what needs
to be done and they will surprise you with their ingenuity.

03.03.2016 kl. 21:19

May the peace of inner self bring us joy

Lång dag idag. Men jag var så glad då jag gick hem från skolan, både att dagen var avklarad, men också för att jag hade några trevliga kunder, och fick beröm för min klippning. :)

Hade en totalt sinnesslö taxichaufför idag. ;) Jag hade bråttom in till stan efter att ha fixat en sminkning, och chauffören körde förbi mig många gånger. Väntade 20 minuter på att han skulle hitta fram (till mig), talade två ggr i tfn med honom och en gång med taxicentralen och var nästan en halv timme sen till mitt möte. Stön.

Resten av dagen gick sedan bättre, fast jag var helt slut vid några tillfällen. Människor piggar upp en, till all lycka!

How to be happy: decide every morning that you are in a good mood.

02.03.2016 kl. 21:18

Love is an elevated self

Våren kommer lite segt. Okej, jag inser att det bara är februari.. men det börjar vara ljusare och trevligare, which is nice, men så är man som allra tröttast och gråast just nu. Försöker lyssna på mig själv, och vara passiv så länge jag måste, men hoppas på att få lite energi någonstansifrån, så jag kan få fart på mig. Sen börjar det ju rulla.

Det var full fart på yle idag, såg bl.a. Lordi som satt i rummet bredvid och sminkade sig. De lånade min hårtork för att få målfärgen att torka snabbare. ;)

When the root is planted deep, there is no reason to fear the wind.

Mmm...

25.02.2016 kl. 20:40

Intelligence and intuition are friends

Så led ännu en dag mot sitt slut. Hade roliga stunder, många fler än icke-roliga. Ju mer jag tänker efter, destu roligare inser jag att det var! Fick ett intressant jobberbjudande, klippte några trevliga kunder, skämtade med mina kolleger och lärde mig nytt. Varje dag. Jestas. :)

När du väljer en väg måste du välja bort andra möjliga vägar.
Om du försöker följa dem alla, kommer du ingenstans.

-Paolo Coelho-
 

23.02.2016 kl. 21:36

Be great, feel great, act great

Vilken tung dag. Kom hem från skolan, där jag hade en brådskande kväll, klippte ett jättetjockt hår, och genast efter det en man som jag samtidigt måste tala engelska med, och hans hår var tjockt och ville inte på någon vänster lägga sig snyggt. Tyckte jag klippte samma ställen gång på gång och det var fortfarande för långt, tjockt och stod rakt ut. ;)

På morgonen drog jag mig snuvig upp ur sängen och iväg till östra Helsingfors, då jag lovat hälsa på en vän från Sibbotiderna. Vi har inte setts så mycket sedan skoltiden, våra liv har gått åt så olika håll. Har ändå svårt att säga nej då hon vill träffas, hon är ändå väldigt trevlig. Men. Av någon anledning blir jag lite nedslagen, det är något med energin som påverkar mig. Jag får "livet är tungt och jobbigt" -vibbar hos dem. Så ska det ju inte vara, men jag vet inte vad jag kan göra åt saken, annat än att försöka låta bli att bli påverkad. Ganska bra gick det, men så blev jag så trött på kvällen, att det slog till lite.

En av mina kolleger på skolan klippte några strån i min pannlugg på skolan, och då insåg jag hur mycket jag just då ville att någon var snäll mot mig och tog hand om mig. Det kändes så tröstande då hon fixade det som var fel på mig. Mitt hår, menade jag. ;)

Jag är väl bara trött, då jag var på kurs hela veckoslutet. All work and no play. Okej. Imorgon ska jag sova lite mera. Och raka benen med kniv, för att sedan kunna raka min väns hals på fredagen... :-o

A comfort zone is a beautiful place, but nothing ever grows there.

22.02.2016 kl. 20:50

Appreciate yourself and honour your soul

Den här bilden är det bästa just nu. Den finns också med musik. Ännu bättre!

What you see is a myosin protein dragging
an endorphin along a filament to the inner part
of the brain's parietal cortex which creates happiness.
Happiness. You're looking at happiness. :)

Vår lärare visade oss den här videon idag, och det blev förstås genast vår nya slogan. ;)

"Det här blev inte alls den färg jag tänkt mig!!" --> Just deal with it.
"Mitt hår är längre på ena sidan!?" --> Just deal with it.

Funkar för allting! :)

An agnostic dyslexic insomniac: one who lies awake at night wondering if there really is a dog...

19.02.2016 kl. 16:44

Develop the power of listening

En sådan dag, då. Hade en cider i kylskåpet, och nu dricker jag den törstigt... vatten skulle kanske ha varit fiffigare. Oh well. Kommer att sova som en sten, hoppas jag.

 

Fick inte sömn igår kväll, klockan var över 2 på natten då jag ännu snurrade runt. Sedan ringde klockan 6, och det var bara att klättra ur sängen för att hinna tvätta håret. Vi filmade, och hängde lite med T på stan, innan jag tog en dryg halvtimmes tupplur och gick sedan till skolan, totalt mjuk i huvudet.

Hade två trevliga klippningskunder, det var kanske bra att ha fullt upp så hann man inte vara slö och hängig. Fina hår blev det, var mycket piggare och gladare då jag gick från skolan än då jag kom dit!

Det här är ju jätte-romantiskt... ;)

Älä luota keneenkään 100%. Edes itseesi.

17.02.2016 kl. 21:00

Soul is the highest self

Vändag! Har satsat stort på firandet och druckit två latte idag. ;)

Såg på ett avsnitt av Top Gear som råkade komma då jag knäppte på datorn. Genialiskt program.

Snart ska jag vandra iväg till Tölö och få ryggen mörbultad. Vilken tur att jag hittat en så trevlig massör, med vettiga priser. Hon har varit några ggr till skolan för att klippas och färgas, så kunskapsutbytet är givande för båda. 

Shit vad jag var nervös då de små människorna kom på fredagen för att klippas! Sjuåringen var redan lite mera krävande, som en ung man, medan treåringen var alldeles underbar. Han satt nyfiken med huvudet på sned och följde noggrannt med vad som hände med hans hår. Sedan upprepade han ordet "hoitoaine" för att vara säker på att han också fick något medel i håret då vi var färdiga. Sötnos. :)

Glad Vändag allihopa!!

In one drop of water are all the secrets of all the oceans;
in one form of You are all the aspects of existence.

14.02.2016 kl. 17:00

Patience pays

Jestas. Hur många dagar tänker det orka regna?

Idag tog jag en taxi till Böle, då jag inte orkade släpa mina sminkgrejer till tåget i regnet. Hade en glad och positiv chaufför som körde mig, nice.

Imorgon kommer en av mina härliga arbetskamrater med sina söner för klippning. Om de är lika härliga som han, blir det mycket bra, fast det är lite spännande med mina första barnkunder.

Efter jobbet/skolan ska jag på en bokutgivningsfest, också en trevlig typ som skrivit den.

Det finns många fina män här i världen. Skönt att veta. :)

Sometimes you've just got to look back at your past
and smile at how far you have gotten.

12.02.2016 kl. 00:15

Let things come to you

Kommer att ha intensivt samarbete med några typer, som jag inte känt så länge ännu. Det blir intressant. I have a good feeling about this.

(Hade så lust att på skoj tillägga "famous last words" efter, men jag måste göra väldigt klart att det är ett skämt! Så inte universum får några idéer... ;)

Sähly imorgon, jag skulle inte alls orka stiga upp tidigt.. min dygnsrytm år uppåt väggarna igen. Oh well, en sähly hit eller dit. Nu när det är två tre veckor sen jag var där senast (en gång)... :/

Allt blir nog bra.

Blev lite irriterad på en typ som vill analyser mig, och tror sig veta att jag är en "klassisk stilperson". Irriterande stämpel, som jag inte känner igen mig i. Men det går inte att "vinna" då någon bestämt sig för det, och tror att man bara försöker vara något man inte är då man är av annan åsikt. ;)

Jag vet inte exakt vad jag är, men då vi talade om stilpersonligheter var den klassiska en människa som uppskattar traditioner, familj och mera konservativa värderingar. Känns inte som jag, fast jag kan förstå att då jag klär mig i svart osv så kan man i en hast tycka att det här är jag:

Du är inte speciellt intresserad av mode utan föredrar tidlösa kläder med enkla snitt och i bra kvalitet. Du trivs bäst i plagg som gör dig välklädd såsom kavaj, finare kofta, skjorta, ett par välsittande jeans, kostymbyxa eller en stilren kjol/klänning. Du gör genomtänkta inköp och valet faller ofta på enkla och diskreta färger och mönster, helst enfärgat i svart eller marinblått. Du undviker alltför mycket detaljer på såväl kläder som skor och väskor och dina smycken/klockor är stilrena, minimalistiska och exklusiva.

Känner mig lite ledigare, liberalare och bekvämare (slarvigare) än det där. ;) Men varför bryr jag mig, den här analyserade typen får väl tycka vad han hen vill. ;)

A certain darkness is needed to see the stars.

09.02.2016 kl. 22:28

Speak the truth

Nu börjar det hända! Tror jag. :)

Började dagen med att lyssna på några podcasts, väldigt trevligt sällskap. Sedan gick jag i regn och rusk för att hämta mina nya glasögon, bara för att inse att optikern höll stängt på måndagar. Hrm.

Har ätit flera Runebergstårtor... inte bara en, alltså. När räknas det som att man har ett problem?

The difference between a successful person and others is not a lack of strength,
not a lack of knowledge, but rather a lack of will.

08.02.2016 kl. 23:09

The long kiss goodnight

Det är något med den här filmen, tyckte mycket om den då jag såg den första gången, och nu råkar den komma ikväll också. Not bad.

Egentligen handlar det ju i grunden om hur en skicklig karriärkvinna, Charlie, klarar av att kombinera jobb och familj. ;)

Hon genomgår en förvandling, lär sig älska sig själv och utnyttja de hårda, starka dragen i sin personlighet, samtidigt som hon uppskattar sin mjuka, feminina sida och tar hand om sina närmaste, som älskar henne för allting hon är.

Charlie: Suck my dick, every one of you bastards.

07.02.2016 kl. 23:01

Develop the power of listening

Såg den här bilden igår innan jag gick och lade mig. Tittade på den en lång stund. Idag då jag träffade M för brunch, kändes alla våra "problem" så obetydliga, och då jag gick hem insåg jag att den här bilden ännu spökade i mitt undermedvetna. :(

Tittar nu på den igen, och önskar allt gott åt alla små och stora individer här i världen. ♥

Vi skulle ta studiobilder idag av oss, Tyras produkter osv, men så blev det uppskjutet pga trötthet, jobb, whatnot. Satt och försökte göra mig vacker då meddelandet om vi kunde avboka kom, så min sminkborste stannade i luften, men sen var det ganska skönt att lägga ner den, i stället tvätta byke och se på gårdagens YleLeaks och Uutisvuoto. S(k)öndag. :)

Insåg varför jag haft ett sådant sug efter Runebergstårtor det här året... ;) Har länge haft ett fint bildkollage (som M gjort med sina egna små händer:) som bakgrundsbild på facebook, och mitt undermedvetna har tydligen bara sett den så här:

May the space between where you are and where you want to be inspire you.

07.02.2016 kl. 17:09

Hej! Jag heter Heidi Susanna, bor i Hesa, och tycker om mitt liv med allt det bär med sig.

Har en finskspråkig blogg om mitt jobb, och där måste jag "uppföra mig". Här vill jag leka på svenska och skriva om vad som helst, när som helst... :)

heidisusanna76 @ gmail.com

 

Everything you are against weakens you. Everything you are FOR empowers you.

 

 

Follow on Bloglovin

Instagram